Barça

Espera que esperaràs

La llum. Demà ha de fer-se públic el calendari de primera divisió femenina, que s’ha anat demorant, fet que ha irritat les protagonistes. El Barça prepara l’arrencada a la Vall d’en Bas

El conflicte entre la federació espanyola i la nova Lliga Professional de Futbol Femení (LPFF) té diversos efectes negatius que condicionen els clubs. Un dels més cridaners és que, amb els equips en plena pretemporada i comptant començar d’aquí a un mes, encara no tenen fixada una programació de partits que s’hauria d’haver fet pública fa una setmana. El CSD ha imposat fer demà, divendres, el sorteig del calendari de la primera divisió femenina, que les protagonistes esperen amb ànsia. En van parlar tres jugadores i l’entrenador del Barça en la trobada amb mitjans organitzada ahir, durant l’estada que l’equip fa al RoyalVerd Training Center de la Vall d’en Bas.

“Esperem que la temporada que ve es faci quan s’ha de fer i no faltant un mes o menys”, va explicarPatri Guijarro, resignada que aquest any ja es va tard. “Són situacions molt desagradables”, va dir Laia Codina, que entén que les jugadores són les més perjudicades. “La situació és una mica lamentable, que s’estiguin barallant entre les institucions amb nosaltres pel mig sense saber res”, va rematar una de les capitanes, Marta Torrejón, que va receptar, per força, paciència. Ja no és només la indefinició, sinó el mal que fa a la promoció de la competició. “Esperem que divendres s’aclareixi tot pel bé del futbol femení”, va resumir Jonatan Giráldez.

“No està tancada”

El Barça està pendent d’incorporar a la dinàmica de treball futbolistes com Lucy Bronze i Geyse Ferreira. Va marxar Andrea Pereira, però hi podria haver més moviments. “La plantilla encara no està tancada. Hi ha possibilitats que vinguin més futbolistes o que en surtin. Les jugadores ja ho saben, que no estan decidides les fitxes. Estem oberts que pugui passar qualsevol cosa”, va comentar Jonatan Giráldez, que valora el paper de les futbolistes amb fitxa del filial: “La realitat és que cada temporada són molt mes a prop de les jugadores del primer equip, i això és molt important. Temporades enrere, les distàncies eren massa grans. Amb tota la feina que s’està fent, estem aconseguint que estiguin més a prop.” Les més joves, però, no completen totes les sessions al mateix ritme que les professionals: “Les estem dosificant, perquè la càrrega és molt alta i exigent, i hem de tenir en compte la seva edat i la poca experiència a alt nivell. Però és molt bona notícia per a nosaltres, perquè crea més competència. I amb un màxim de 24 fitxes i quatre lesionades d’encreuats, tot i que Bruna aviat la tindrem, el filial ens ajudarà.” El tècnic gallec està satisfet amb l’evolució de l’equip els primers dies: “És hora d’acumular molt treball, i amb la predisposició i l’ambició de millorar de les jugadores, ho estem aconseguint.”

Aitana, baixa

La migcampista no es va entrenar amb el grup i, hores més tard, el club va confirmar que pateix una lesió al soli de la cama esquerra. Aitana, que pràcticament no ha tingut descans aquest estiu, queda pendent d’evolució i farà la recuperació a Barcelona.

PROTAGONISTES

No és normal haver d’esperar a l’agost per saber el calendari i quan i on començarem. No afavoreix cap equip
Per la promoció, quadrar les dates ajudaria. Esperem que divendres s’aclareixi tot pel bé del futbol femení
Jonatan Giráldez
Perjudica sobretot les jugadores, que haurien de ser les menys perjudicades. Són situacions molt desagradables
Laia Codina
No ajuda gens no saber els horaris, els dies, la televisió i totes aquestes coses. Jo només puc fer el que depèn de mi, preparar l’equip
Esperem que la temporada que ve es faci quan s’ha de fer i no faltant un mes o menys
Patri Guijarro
És una mica lamentable que s’estiguin barallant entre les institucions i nosaltres pel mig sense saber res
Marta Torrejón

Patri: “Totes hem d’agafar responsabilitat”

X.M.

No hi ha Alèxia, i toca fer un pas endavant a altres futbolistes. “Crec que totes hem d’agafar una mica de responsabilitat. Alèxia n’agafava molta, dins i fora del camp, i és una baixa important, però totes agafarem responsabilitat per dur l’equip com més amunt millor”, va explicar Patri Guijarro, que també podria avançar la seva posició sense la molletana: “Estic acostumada a jugar de 6, però l’any passat ja vaig fer algun cop d’interior. Crec que soc força polivalent i amb capacitat d’adaptació on em diguin.” La migcampista agraeix l’ajuda de les jugadores més joves i el nombrós suport de l’afició en el primer amistós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)