Barça

Alèxia engrandeix la seva hegemonia

Premis de la UEFA. Després de guanyar-ho tot el 2021, la blaugrana revalida el guardó a la millor jugadora de l’any

Alèxia Putellas continua escrivint la seva meravellosa història. La capitana del Barça continua dalt del núvol. Premis i més premis. Després de la pluja de reconeixements i guardons individuals que va rebre el 2021, la de Mollet del Vallès ha tornat a estar premiada amb el premi a la millor jugadora de l’any de la UEFA. Revalida el guardó guanyat l’any anterior. Mai cap futbolista fins ara havia repetit de forma consecutiva. Sí l’havia guanyat en més d’una ocasió també Pernille Harder, però en el seu cas ho va fer en anys alterns.

Alèxia va ser un dels noms propis de la gala celebrada ahir a Istanbul. La blaugrana va acaparar tots els focus al costat de Karim Benzema, guanyador del premi en la categoria masculina, per davant del seu company d’equip Thibaut Courtois i el crac del City, Kevin de Bruyne. Alèxia es va imposar a Beth Mead, guanyadora de l’última Eurocopa amb Anglaterra i Lena Oberdorf, subcampiona d’Europa amb Alemanya. Alèxia no va poder disputar l’Eurocopa amb Espanya per culpa de la greu lesió al genoll patida poc abans de l’inici del torneig, però la seva absència no l’ha privat de guanyar un cop més el premi. La capitana del Barça havia fet mèrits abans de l’Eurocopa: màxima golejadora de la Champions, màxima golejadora de la copa de la Reina, tercera màxima golejadora en la lliga (34 gols en 43 partits) i màxima assistent de la primera divisió. Amb el Barça va guanyar la temporada passada la lliga, la copa i la supercopa i només se li va escapar la Champions, en la final perduda a Torí contra el Lió.

“Estic contenta d’aconseguir aquest premi per segon any consecutiu. És una motivació per a mi tornar a estar aquí. Aquest any serà complicat per la lesió i ja tinc ganes de poder tornar a exercir la meva professió des de dins el camp”, va explicar Alèxia després de rebre el premi per part d’Alexander Ceferin, president de la UEFA. Certament aquest serà un any complicat per a Alèxia perquè la lesió al genoll la farà està lluny dels terrenys de joc durant tota la temporada. L’absència de la capitana serà un buit difícil de cobrir per a un Barça que torna a aspirar a tot en el segon any del projecte Giráldez.

Carlo Ancelotti, guanyador de l’última edició de la Champions amb el Real Madrid i campió de lliga, va ser escollit com el millor entrenador de l’any, per davant de Pep Guardiola i Jurgen Klopp. En clau femenina, el premi va ser per a Sarina Wiegman, seleccionadora d’Anglaterra. Arrigo Sacchi va guanyar el premi honorífic a tota una trajectòria.

Alèxia
Millor jugadora de l’any
Benzema
Millor jugador de l’any
Wiegman
Millor entrenadora de l’any
Ancelotti
Millor entrenador de l’any
Sacchi
Premi honorífic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)