Barça

Moment Bellerín i nou escenari per a Piqué

Koundé, amb una lesió al bíceps femoral, estarà un mes de baixa i Araujo, amb una avulsió al tendó de l’adductor llarg, pot veure perillar el mundial

Amb dos dels puntals de Xavi en defensa fora de combat, Bellerín ha de fer un pas endavant i Piqué passa de cinquè central a ser el guardaespatlles d’Eric i Christensen

La deessa Fortuna s’està acarnissant amb el Barça durant aquesta aturada de seleccions. Seriosos problemes per a Xavi Hernández. Les lesions de Jules Koundé, Ronald Araujo, Memphis i Frenkie de Jong trastoquen molt els plans previstos en la pissarra just ara que el calendari entra en zona vermella, amb ni més ni menys que dotze partits oficials en cosa d’un mes i mig, alguns de la transcendència del clàssic i el doble enfrontament contra l’Inter de Milà en la Champions. El maleït virus FIFA. Koundé té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra i Araujo té una avulsió al tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. Les dues lesions han estat confirmades pel club després de les proves mèdiques realitzades ahir a tots dos futbolistes. Confirmats els pitjors auguris. Koundé estarà almenys un mes apartat dels terrenys de joc i en el cas d’Araujo, lesionat contra Iran, la situació encara és més delicada perquè podria arribar als dos mesos de baixa.

Araujo havia participat en set dels vuit partits disputats pel Barça en aquest primer tram de la temporada. Xavi només li va donar descans el dia del Viktoria Pilsen. Koundé es va perdre els dos primers partits contra el Rayo Vallecano i la Real Sociedad pels problemes del club per inscriure’l, però des d’aleshores només havia entrat en les rotacions el dia del Cadis i havia estat titular en els dos partits de Champions actuant com a central el dia del Pilsen i com a lateral el dia del Bayern. Ara Xavi perd a dos puntals en defensa. Araujo ha estat el jugador més utilitzat en la lliga (511 minuts) només superat per Ter Stegen i Koundé –tres assistències de gol– ha estat un dels tres únics futbolistes que havia disputat la totalitat dels minuts a Europa (180) juntament amb el porter alemany i Lewandowski. Però quan una porta es tanca, se n’obre una altra. I en aquest cas es tanca la porta per a Koundé i Araujo i s’obre de bat a bat per a Héctor Bellerín. També canvia l’escenari per a Gerard Piqué. Dos noms obligats a entrar a escena quan torni la competició de clubs.

Bellerín no ha entrat en la llista de Luis Enrique en aquesta ocasió i Piqué va renunciar fa temps a la selecció. Tots dos estan treballant aquests dies a la ciutat esportiva a les ordres de Xavi i tots dos saben que la seva situació canvia.

Sergi Roberto s’ha perdut els dos últims partits de lliga per unes molèsties i Bellerín se situa en la pole per ocupar el lateral dret contra el Mallorca. El lateral nascut a Calella només ha estat titular el dia del Cadis –aquell dia Xavi va rotar molts dels titulars pensant en el compromís de l’Allianz Arena– i va jugar trenta minuts contra l’Elx. En la Champions, a diferència de Marcos Alonso, no va tenir minuts contra el Bayern i la seva estrena europea amb la samarreta del Barça serà el dia 4 al Giuseppe Meazza contra l’Inter, segons el to físic d’un Sergi Roberto que abans de la lesió estava tenint protagonisme.

Capricis de la vida, a Piqué se li obre també un nou horitzó afavorit per la circumstàncies externes. Amb la doble lesió de Koundé i Araujo passa de ser el cinquè central per a Xavi a ser el tercer. Avança dues posicions i passa a ser el primer i l’únic en la roda de rotacions per dosificar Eric i Christensen. Amb tants partits per jugar abans del mundial de Qatar, amb partits cada tres o quatre dies, Xavi es veurà obligat a recórrer per força a la carta Piqué. El central de la Bonanova ha jugat fins ara únicament 134 minuts en 8 partits. Titular a Cadis i mitja part contra el Viktoria Pilsen, i cadira reservada a la banqueta en la resta de compromisos. Ara el seu rol varia. El futbol li brinda una nova oportunitat.

KOUNDÉ

Era un dels tres jugadors que ho havia jugat tot a Europa, com Ter Stegen i ‘Lewi’

ARAUJO

Ha estat el jugador de camp més utilitzat per Xavi en la lliga, amb 511 minuts

BELLERÍN I PIQUÉ

Només han estat titulars al Nuevo Mirandilla, el dia de les rotacions contra el Cadis

El dilema de Ronald Araujo: operar-se o no operar-se?

La copa del món torna a creuar-se en el camí d’un central del Barça. Com va passar en el seu dia amb Samuel Umtiti, ara Araujo es troba davant la bifurcació i la decisió és difícil: mundial, sí o no? Umtiti va sacrificar un genoll per ser campió del món amb França. Ara la lesió d’Araujo no és la mateixa, tampoc l’edat ni les condicions físiques, però el dilema és el mateix, perquè el central uruguaià ha de decidir si s’opera de la lesió al tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta, o bé aposta per un tractament conservador com va fer Ansu Fati per reduir terminis. Decidir passar per la sala d’operacions el deixaria fora de la cita mundialista. Si tria la via conservadora té temps fins al 21 de novembre si Diego Alonso l’espera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)