Barça

Batalla diferent entre pals

Cara a cara. Ter Stegen vol continuar sumant minuts a la ratxa d’imbatibilitat, mentre que Lunin passarà una autèntica prova de foc

Que el porter sigui un dels protagonistes en positiu del partit no diu gaire res de bo del joc exercit pel seu equip, però més val tenir les espatlles ben cobertes perquè l’últim home és el que evita gols i de retruc, salva punts que més endavant poden ser clau per guanyar títols. Aquesta situació la coneix perfectament el Barça, ja que aquesta temporada Marc-André Ter Stegen està demostrant estar en un estat de forma excel·lent i haver recuperat el seu millor nivell, després dels continus problemes que arrossegava al genoll dret i que li van fer perdre’s l’Eurocopa de l’estiu passat, quan va decidir passar per la sala d’operacions.

Durant la darrera temporada, part de l’afició culer va posar en dubte la continuïtat de l’alemany com a protector de la porteria blaugrana, ja que en alguns partits quedava retratat a la foto del gol, però si el Barça avui lidera la classificació de la lliga és gràcies, en part, a les actuacions del sentinella en enfrontaments com el del Rayo, en què va erigir-se com l’heroi del matx amb dues aturades providencials que van impedir la victòria dels madrilenys; contra el Sevilla, amb una altra intervenció decisiva en una rematada de Rakitic quan el marcador era de 0-0, o contra el Mallorca, quan va aturar els xuts de Jaume Costa i Antonio Sánchez.

Les seves intervencions li van reportar, a títol individual, batre a Son Moix el seu rècord d’imbatibilitat que datava de la temporada 2019/20, un comptador que ha continuat augmentant en el darrer partit de lliga contra el Celta i que fa que acumuli 625 minuts amb la porteria verge. Precisament contra els gallecs, l’alemany va fer saltar les alarmes arran d’una topada amb Balde, que el va deixar adolorit de les lumbars, però finalment no va anar a més. Qui no ha pogut recuperar-se a temps d’un dolor de ciàtica és Thibaut Courtois, que cau de la llista pel clàssic d’avui. El Bernabéu no podrà ser testimoni d’un dels duels més espectaculars de la lliga, tot i que en aquest inici de competició, el belga no estigués tan fi com la temporada passada.

Un força desconegut Andrii Lunin serà l’encarregat de defensar la porteria blanca en el que serà el repte més difícil de la seva carrera fins ara. L’ucraïnès, de vint-i-tres anys, va arribar al Madrid al 2018 i des de fa dos cursos és el sentinella suplent del belga, ja que abans havia marxat cedit. Amb la baixa de Courtois, Lunin ha estat titular contra l’Osasuna i el Getafe i ja presenta millors números que el seu company, ja que almenys ha tancat un partit sense encaixar gol. El seu rendiment es pot veure beneficiat depenent de l’estat d’ànim que presentin els culers després de l’eliminació virtual de la Champions.

1
gol
encaixat per Ter Stegen en vuit partits de lliga, obra del ja exjugador de la Real Isak
6
gols
en sis enfrontaments. Courtois no ha pogut mantenir la porteria a zero
1
gol
encaixat per Lunin en dues jornades com a titular, marcat per Kike García, de l’Osasuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)