‘Veni, vidi, vici’

El Barça inicia el camí cap a la somiada final d’Eindhoven amb una golejada històrica contra el Benfica

Sense Alèxia, les blaugrana exhibeixen múscul, mentre que el Lió, l’actual campió, perd 1-5 a casa

BARÇA 9 BENFICA 0

BENFICA:Rute Costa, Valeria, Carole Costa, Correira, Daniela (Marta Cintra, 87’), Faria (Kika, 54’), Pauleta, Norton (Ucheibe, 71’), Ana Vitoria, Raysla (Jessica Silva, 54’), Lacasse. BARÇA:Gemma Font, Bronze, Paredes, Mapi (Laia Codina, 65’; Torrejón, 71’), Rábano (Rolfo, 65’), Aitana (Pina, 65’), Engen, Patri, Crnogorcevic (Geyse, 65’), Oshoala, Mariona. GOLS:1-0 (1’) Patri. 2-0 (14’) Aitana. 3-0 (34’) Oshoala. 4-0 (50’) Mariona. 5-0 (64’) Crnogorcevic. 6-0 (67’) Geyse. 7-0 (77’) Clàudia Pina. 8-0 (84’) Oshoala. 9-0 (88’) Geyse.ÀRBITRE:Alina Pesu (romanesa). T.G.: a Mapi León, Rábano, Carole Costa, Correira, Norton.PÚBLIC:5.004 espectadors al Johan.

El somni d’Eindhoven, un dia més a prop i a un partit menys. El Barça comença a restar dies en el calendari. No és supèrbia, és simple ambició. Ser a la gran final del primer cap de setmana de juny al PSV Stadion és el desig i és el repte. Canvia el context i augmenta la dificultat perquè no hi ha Alèxia, però l’objectiu és el mateix. Torí ja és passat. El Barça té un full de ruta marcat i ni tan sols la lesió de l’actual Pilota d’Or serveix d’excusa a aquest vestidor per desviar-se del camí. Aquest equip vol jugar la quarta final en cinc anys.

La carta de presentació contra el Benfica no hauria pogut ser millor. Gols i més gols en l’estrena. Fa un any, el Barça de Giráldez va debutar a Europa amb un 4-1 contra l’Arsenal també al Johan Cruyff. Aquell dia va marcar Alèxia. Ahir la capitana ho va seguir des de la llotja d’honor. Ha deixat l’equip en bones mans. El Barça inevitablement acabarà enyorant el seu futbol i els seus gols (11 la temporada 21/22 en la Champions), sobretot contra rivals de més pes, perquè resulta impossible omplir el forat de la millor jugadora d’Europa, però aquest dia no va ser ahir. El Benfica està encara tendre per competir contra aquest Barça.

La voracitat de les blaugrana es va veure traduïda amb un gol abans del primer minut de joc. Pura mentalitat. Com va passar en la final de Göteborg del 2021, amb el gol en pròpia porta de Leupolz. 48 segons va tardar Patri a batre la porteria de Rute Costa. Tot va néixer en un servei de banda, Oshoala va guanyar la línia de fons i Patri va rematar al primer pal. Era un avís del que vindria. El Barça va atropellar el Benfica. En van caure nou. És la primera vegada que el Barça fa més de sis gols en un partit de Champions.

Oshoala i Geyse van fer un doblet cadascuna. En el cas de la brasilera, en va tenir prou amb menys de mitja hora. Va entrar al camp en el minut 65 per Crnogorcevic i va marcar al cap de només dos minuts. Ella va tancar la golejada en el minut 88 amb una rematada de cap a la sortida d’un córner. Primer partit seu en la Champions amb la samarreta del Barça i primer doblet a Europa. En una entrevista concedida a L’Esportiu va dir que té anotats en un paper quants gols marcarà aquesta temporada. Potser la xifra quedarà curta. Ja n’ha fet quatre en la lliga i dos a Europa.

Aitana, Mariona, Crnogorcevic i Clàudia Pina van completar la golejada. L’única taca, la lesió a l’espatlla de Laia Codina. La de Campllong va aguantar només sis minuts al camp.

Sorpresa grossa a Lió

El resultat inesperat de la jornada va ser l’1-5 de l’Arsenal contra l’actual campió d’Europa. Clatellada a l’Olympique de Lió, amb doblet de Beth Mead.

LA DADA

Mai abans el Barça havia marcat més de sis gols en un partit de la Champions

L’ovació de la nit, per a Alèxia

Abans del xiulet inicial, Alèxia Putellas va oferir la Pilota d’Or –la segona consecutiva– guanyada dilluns a París als culers presents ahir al Johan Cruyff. La fotografia de la nit. Eterna Alèxia. Ovació tancada per a la capitana, abans i durant el partit, perquè en el minut 11, coincidint amb el seu dorsal, va tornar a rebre més aplaudiments des de la grada. Avui abans del Barça-Vila-real, nou bany de masses al Camp Nou.