Barça

Els miracles, a Lurdes

El Barça s’acomiada de la Champions en una nit infausta, sense el regal del Viktoria Pilsen a Milà ni tampoc amor propi al Camp Nou

L’equip va sortir a jugar amb l’eliminació consumada, però el 0-3 final contra el Bayern fereix l’ànima. Ara espera el purgatori de l’Europa League

BARÇA 0 BAYERN 3

GOLS:0-1 (10’) Mané. 0-2 (31’) Choupo-Moting. 0-3 (90’+5) Pavard.ÀRBITRE:Anthony Taylor (anglès) amb Stuart Attwell (anglès) al VAR.Targetes grogues:al local Busquets i als visitants Mazraoui, Upamecano i Goretzka.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:84.016 espectadors al Camp Nou. BARÇA: Ter Stegen Bellerín Kounde
Eric Garcia (67’) Marcos Alonso Balde Busquets
Ferran (58’) De Jong Kessie Pedri
Raphinha (58’) Dembélé
Ansu (67’) Lewandowski
Pablo Torre (82’)
RESTA DE CONVOCATS: Peña i Tenas (p.s.), Piqué, Alba i Gavi.
BAYERN: Ulreich Mazraoui
Stanisic (79’) De Ligt Upamecano
Pavard (63’)
Davies Kimmich Goretzka
Sabitzer (46’) Musiala
Gravenberch (67’) Gnabry Mané
Choupo-Moting
Müller (63’)
RESTA DE CONVOCATS: Schenk (p.s.), Coman i Tel.

El pes de l’inevitable. El Barça jugarà l’Europa League per segon any seguit. Aquest era l’escenari previsible abans de començar la cinquena jornada d’aquesta fase de grups de la Champions i aquest ha acabat sent el desenllaç. Realisme pur i dur. No hi va haver miracle al Giuseppe Meazza i tampoc el Barça va complir la seva obligació de guanyar contra el Bayern al Camp Nou. Desolació.

Que fos una cosa esperada i assumida amb antelació no li resta dolor. Fa mal. Dol tornar a caure de manera tan prematura de la Champions i dol sobretot veure que continues tan allunyat d’un equip com el Bayern. En el partit a l’Allianz Arena de la segona jornada el Barça va perdre 2-0 però va oferir una versió propera a allò que aspira a ser. Li va faltar bàsicament encert en la rematada en una gran primera part i que l’àrbitre i el VAR haguessin actuat davant el penal de Davies a Dembélé. Però ahir al Camp Nou, res de res. El Bayern de Munic va ser clarament superior. Un Bayern sense Sané, Neuer i Lucas.

La victòria de l’Inter en el partit de la tarda contra el Viktoria Pilsen (4-0) ho va deixar tot aclarit ràpidament. Dzeko era el jugador que més gols havia marcat al conjunt txec a Europa i per al bosnià va ser com un altre dia a l’oficina. Doblet. Cada gol de Dzeko va ser com una fuetada a l’esquena del culer més esperançat. La intriga va durar de fet 35 minuts. Va ser el temps que va tardar Mkhitaryan a marcar l’1-0 a Milà. Lukaku, que tornava de la lesió, hi va posar el llaç.

No hi va haver un resultat favorable a Milà ni tampoc un resultat favorable a Barcelona. Tot va sortir al revés. Però fins i tot encara hauria estat molt més amarg que el Viktoria Pilsen hagués fet un regal al barcelonisme i que el Barça hagués fallat contra el Bayern com així va ser. Hauria estat encara més frustrant. Això entra en el terreny de l’especulació perquè el context hauria estat un altre i la intensitat del Barça, també. Però vaja... Qui no negocia l’esforç és el Bayern. 15 punts de 15 possibles. Una piconadora.

Sortir a jugar conscient que estàs eliminat condiciona clarament. El futbol d’elit és tensió i mentalitat. I el Barça va sortir derrotat mentalment a la gespa. Guanyar era una simple qüestió d’orgull i precisament aquest Barça té ara mateix l’orgull ferit. El cara a cara contra l’Inter, el Real Madrid i el Bayern l’ha deixat malferit.

Al Barça li va faltar amor propi i també futbol. Clara sensació d’impotència contra el campió alemany. El partit contra el Bayern va ser com una visita al dentista. Saps d’entrada que farà mal. Així va ser. L’equip de Nagelsmann va governar el partit amb suficiència. Gran Gnabry i malament Bellerín. El duel Dembélé-Davies va ser un bon divertimento, però com a bloc el Bayern no va mostrar cap fissura.

Gnabry va desarticular el Barça amb dues assistències molt bones que van deixar Bellerín retratat en les fotografies dels dos primers gols. Era el seu primer partit com a titular després de la lesió i ni el rival ni el context eren els millors per una reaparició. En l’acció del primer gol, Gnabry es va inventar una fabulosa passada en diagonal i Sadio Mané va guanyar l’esquena a Bellerín, va marxar per velocitat i va acabar definint picant la pilota suaument en l’un contra un amb Ter Stegen (10’). Xavi va preferir no moure Kounde de l’eix defensiu i a Bellerín se li van veure les costures. També va fallar en el segon. Gnabry va connectar amb Chupo-Moting i Bellerín el va habilitar, quan Kounde va contemporitzar i va fer el pas endavant per intentar deixar Choupo-Moting en fora de joc. El camerunès va acabar definint ras contra un impotent Ter Stegen (31’).

Xavi va apostar pels quatre migcampistes que tan bé van funcionar contra l’Athletic, però el Bayern és el Bayern. El Barça ha perdut els últims sis duels directes contra els alemanys i n’acumula quatre sense ni tan sols marcar-los un gol. El 0-3 final fa mal. Pavard en el minut 94 va clavar l’estocada final.

Sergio Busquets no jugarà l’últim partit contra el Viktoria Pilsen. Complirà cicle de targetes. Totalment anecdòtic. Que tornés a ser xiulat quan Xavi el va substituir, no tant. Alguns futbolistes surten especialment assenyalats del fracàs europeu d’aquest Barça.

L’escena de la plantilla sortint del vestidor amb el partit acabat a demanar perdó davant del gol nord val més que mil paraules. La imatge de la nit.

IMATGE PODEROSA

Al final del partit la plantilla del Barça va sortir a demanar perdó davant del gol nord

MINUT A MINUT

10’ Gol matiner del Bayern. Passada a l’espai de Gnabry per Mané, que guanya l’esquena de Bellerín amb facilitat. El senegalès entra a l’àrea i defineix amb un toc de qualitat per superar a Ter Stegen per fer el 0-1.
31’ El segon del Bayern. Pèrdua del Barça que permet la transició bavaresa. Gnabry fixa la defensa i cedeix per a Choupo-Moting, que no falla i remata per sota les cames de Ter Stegen per fer el 0-2..
43’ Triple ocasió del Bayern. Passada enrere que queda curta. Recull la pilota Mané, però el remat frega en Ter Stegen. L’esfèrica queda morta i el xut de Musiala el treu Bellerín pràcticament sota pals. Ho prova de nou Musiala després d’un retall i Ter Stegen evita el gol.
44’ L’àrbitre assenyala penal de De Ligt sobre Lewandowski. El VAR avisa el col·legiat anglès, que revisa l’acció i decideix anul·lar la decisió.
53’ Ho prova Busquets des de la frontal, però el xut amb l’esquerra surt per sobre el travesser.
55’ Gol anul·lat al Bayern. Passada de Kimmich a l’interior de l’àrea per Gnabry. Controla i envia una rosca impossible amb la cama esquerra al pal llarg de Ter Stegen, però l’atacant alemany estava en fora de joc.
70’ Ho prova Ansu en una acció individual, però el xut surt desviat.
94’ Ter Stegen evita el gol de Mané.
95’ El Bayern fa el 0-3 en un córner. Pavard remata sol al fons de la xarxa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)