Barça

El partit a Pilsen, un càstig

El Barça, sense Lewandowski, tanca avui a Txèquia la seva participació en la Champions en un partit absolutament intranscendent, que té com a únic botí els 2,8 milions d’euros per victòria que atorga la UEFA

Dotze clubs ja estan classificats matemàticament per als vuitens de final de la Champions League. El Bayern, el City i el Chelsea, ja com a campions de grup, i el Benfica, el Bruges, el Dortmund, l’Inter, el Liverpool, el Nàpols, el PSG, el Porto i el Real Madrid. En la llista no hi figura el Barça per segona temporada consecutiva. L’equip de Xavi, eliminat, de nou, de forma prematura. Els blaugrana i el Sevilla són els dos únics equips que seran tercers de grup passi el que passi en aquesta última jornada de la Champions i que tenen ja garantida la seva participació en l’Europa League. Equips com l’Atlético –ha de guanyar a Do Dragão contra el Porto– es jugaran avui la seva presència en la segona màxima competició continental, on esperen ja el Betis i la Real Sociedad, que han superat amb honors la fase prèvia.

El partit del Barça d’aquesta nit a Txèquia (21 h, Movistar Liga de Campeones) és un càstig pels pecats comesos. Tot decidit en aquest grup C. El Bayern i l’Inter, cap als vuitens; el Barça, escopit cap a l’Europa League i el Viktoria Pilsen, cap a casa. Els txecs són l’equip més golejat de l’actual edició de la Champions (20 gols en contra) i no han sumat ni un sol punt. Lluny queda ara el 5-1 del Camp Nou de la primera jornada. Aquell dia el Barça va golejar, amb tres gols de Lewandowski, un altre de Kessie i un cinquè de Ferran Torres. Semblava que tot havia d’anar bé, per al Barça, després d’aquell dolç debut, però des d’aleshores només ha sumat un punt més. Dels últims onze partits que el Barça ha jugat en la fase de grups de la Champions en els últims dos anys, només n’ha guanyat tres. La dada fa mal.

Al Doosan Arena de Pilsen no hi serà Lewandowski. El màxim golejador del Barça en aquesta Champions s’ha quedat a Barcelona per unes molèsties a l’esquena. Lògic perquè el Barça no s’hi juga res en l’aspecte esportiu. Només l’orgull i els 2,8 milions d’euros que la UEFA atorga a cada club per cada victòria en la fase de grups. Premi no menor.

Amb quatre del filial

Sense Lewandowski, serà Ferran qui ocuparà el lloc de davanter centre, acompanyat per Raphinha i Ansu Fati a les bandes. Faves comptades també a l’eix de la defensa. Les baixes de Kounde, Eric, Araujo i Christensen deixen via lliure a Piqué i Marcos Alonso. Tots dos ja van formar tàndem defensiu el dia de la victòria contra el Celta (1-0). A la medul·lar, la baixa per sanció de Busquets farà que De Jong torni al pivot, com ja va fer el dia del Vila-real. Bellerín, després de les crítiques rebudes contra el Bayern, tornarà al lateral dret i hi haurà descans per a Balde. També descansarà Dembélé. Probable també hi haurà rotació a la porteria: Iñaki Peña per Ter Stegen. Peña no té minuts des del partit benèfic en la lluita contra l’ELA jugat contra el City al Camp Nou (3-3). Aquell dia el porter nascut a Alacant va regalar el primer gol a Julián Álvarez després d’un error clamorós.

El partit d’avui serà un banc de proves, i per això Xavi s’ha emportat cap a Pilsen quatre homes del filial: Àlex Valle, Marc Casadó, Álvaro Sanz i Ilias Akhomach. En el cas d’Ilias, el juvenil A d’Òscar López i Javier Saviola té garantida la classificació per a la fase següent de la Youth League i per tant l’atacant ha pogut viatjar amb el primer equip sense perjudicar el juvenil. Sense res en joc avui, la prioritat per a Xavi són els dos partits contra l’Almeria i l’Osasuna abans del mundial.

Piqué, en la llista prèvia de Luis Enrique

Gerard Piqué serà titular avui al Doosan Arena de Pilsen. El català, xiulat en les seves últimes aparicions al Camp Nou, i a l’ull de l’huracà després de l’escena de Mestalla en què Busquets li va haver de preparar la bota, figura sorprenentment en la primera llista de Luis Enrique per al mundial de Qatar. Sorprèn pel poc protagonisme que està tenint en el Barça de Xavi, però sobretot perquè no va amb la selecció des del 2018. Ell hi va renunciar després del mundial de Rússia. El dia 11 de novembre, la llista definitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)