Barça

Balde decanta la balança

Rècord. La convocatòria del lateral català amb la selecció espanyola en el lloc de Gayà, lesionat, converteix el Barça en l’equip que més jugadors ha aportat mai a un mundial: 17

En un moment delicat per al Barça, amb més fracassos que èxits esportius, caient dos anys consecutius en la fase de grups de la Champions, és curiosament quan el club blaugrana situa més jugadors a l’aparador més gran del planeta: un mundial. A Qatar hi hauran disset futbolistes de la primera plantilla culer. Tot un rècord. Mai en la història de la competició, un club hi havia aportat tants jugadors. I tot gràcies a la trucada d’última hora a un dels integrants de l’equip de Xavi Hernández que més bones sensacions està deixant aquesta temporada: Alejandro Balde. La lesió de Gayà, amb un esquinç al turmell dret, va precipitar els esdeveniments. La reunió entre Luis Enrique, el seu staff i els metges de la selecció espanyola va acabar amb la decisió de substituir el capità del València, ja que el cos tècnic va entendre que necessita “els 26 jugadors en plenitud per afrontar el repte del mundial”, tal com es deia al comunicat que va emetre la selecció.

I si hi ha algú està en plena forma, aquest és Balde. El lateral barceloní ha arrencat la temporada com un tro, guanyant-se un lloc en l’onze titular de Xavi. Balde, de 19 anys, ha disputat 16 partits –12 en la lliga i 4 en la Champions–, 13 de titular, ha repartit tres assistències i és el sisè futbolista amb més minuts a les cames, només darrere de Ter Stegen, Lewandowski, Pedri, Dembélé i Busquets. Paraules majors per a algú que tot just va debutar fa poc més d’un any amb el primer equip. Ni la dura competència, amb Jordi Alba i el fitxatge de Marcos Alonso, ha deixat fora Balde. De fet, el català ha guanyat també la partida al madrileny a l’hora d’anar convocat. Alonso, habitual en les convocatòries de Luis Enrique quan jugava en el Chelsea, era una de les alternatives per substituir Gayà, però l’asturià ha preferit el 28 blaugrana. Balde va abandonar ahir la concentració de la selecció espanyola sub 21 i avui mateix aterrarà a Doha per reunir-se amb la resta de 25 integrants del combinat espanyol, entre ells set companys del Barça. Amb el lateral barceloní, que encara no ha debutat amb l’absoluta, són vuit els blaugrana que formen part de la llista de Luis Enrique (Eric Garcia, Jordi Alba, Busquets, Pedri, Gavi, Ansu i Ferran). De jugadors catalans, n’hi ha sis: Eric, Alba, Busquets, Balde, Dani Olmo (Leipzig) i David Raya (Brentford)

Únic al món

Quan Xavi Hernández torni als entrenaments per preparar la segona meitat del curs, que arrencarà oficialment amb el derbi per Cap d’Any, es trobarà el vestidor de la ciutat esportiva gairebé buit. Disset jugadors, que s’aniran incorporant de forma esglaonada, participaran en la 22a edició de la copa del món. Cap equip havia aconseguit aportar mai tants jugadors i, curiosament, dues lesions han atorgat al Barça aquest honor. El Bayern de Munic també tenia el mateix nombre de futbolistes, però la baixa de Sadio Mané ha deixat la xifra en 16 jugadors. Era el mateix nombre que hi aportava el Barça, però la trucada a Balde ha acabat decantant la balança i l’equip blaugrana liderarà el rànquing.

Són 17 futbolistes repartits en un total de vuit seleccions. A banda dels vuit que formen part de la plantilla de Luis Enrique, els altres es divideixen en set països més: Països Baixos (De Jong i Memphis), França (Kounde i Dembélé), Alemanya (Ter Stegen), Polònia (Lewandowski), Dinamarca (Christensen), Brasil (Raphinha) i Uruguai (Araujo). Fins ara, l’edició en què més blaugrana van anar convocats va ser en el mundial del 2014, al Brasil. En aquella ocasió, fins a 15 futbolistes del Barça van participar en la cita. Tant el 2010 com el 2018 en van ser 14.

Un mundial completament tenyit de color blaugrana i repartit entre seleccions que són fermes candidates a allargar la seva participació en aquesta copa del món. Que en surti un campió és molt probable.

Amb el segell de la Masia

Amb la convocatòria de darrera hora d’Alejandro Balde, el Barça no només suma un jugador més, sinó que també aporta el segell de la Masia. Dels vuit representants blaugrana en la selecció espanyola, sis han passat per les categories inferiors del club: Balde, Eric, Alba, Busquets, Gavi i Ansu. A més, excepte Jordi Alba i Busquets, dos dels capitans, la resta arriben a la seva primera cita mundialista en edat molt jove. Entre Eric Garcia (21 anys), Balde (19), Gavi (18) i Ansu (20), sumen una mitjana d’edat de 19,5 anys. Bones notícies per al Barça, un club que basa gran part dels seus èxits en un model que s’inculca en totes les categories i a cuidar el seu planter. Després d’uns anys amb menys producció, els joves tornen a treure el cap i assentar-se en el primer equip, i ho demostra el fet que futbolistes tan joves ja siguin titulars i estiguin a punt de disputar un mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)