Barça

Xavi: “S’han de guanyar títols i accepto la pressió”

La ’Revista Barça’ d’aquest mes compta amb una entrevista a l’entrenador blaugrana, Xavi Hernández. El tècnic ha aprofitat l’aturada pel mundial per fer balanç d’aquesta primera part del curs i explicar quins objectius es marca l’equip per al 2023. Aquestes són les seves declaracions més destacades:

Valoració de l’aturada

“Estic il·lusionat. L’aturada ens ha anat bé per descansar i desconnectar. Portàvem 4 mesos al màxim i el parèntesi ens ha anat bé a tots. Són dues temporades en una i ara hem de preparar-nos en una pretemporada per afrontar el que queda. Jugarem partits cada tres dies”.

“Ha servit per descansar mentalment. Hem tingut 17 jugadors al mundial, però ens ha anat bé perquè teníem lesionats de llarga durada que han pogut descansar i es recuperaran. Si déu vol, els tindrem a tots per al 31 de desembre. Venen sis mesos en què necessitem tots els jugadors de la plantilla”.

La ’pretemporada’

“Intentarem que no ens afecti el fet de tenir tants mundialistes. Molts han quedat eliminats abans i han pogut fer vacances. Tornaran bé i farem una mini pretemporada”.

La plantilla

“Tenir 17 mundialistes vol dir que estem en un bon moment i que el Barça té una bona salut futbolística. Hem millorat respecte a l’any passat. Va ser una llàstima l’eliminació a la Champions. Teníem esperança, però hem de continuar treballant i tenir fe. Tenim plantilla per lluitar pels títols. L’objectiu és aquest i podem aconseguir-lo. Soc optimista. Estem reballant molt bé i hem creat una bona família. Això és clau per aconseguir èxits”.

Balanç de la primera part de la temporada

“Hem de ser autocrítics perquè a la Champions no hem estat al nivell. Ens ha faltat maduresa en moments claus contra l’Inter o el Bayern. És cert que també hem tingut decisions arbitrals i lesions que no ens han beneficiat, però hauríem d’haver passat la fase de grups. No hem estat a l’altura. A la lliga, sí. Estem dos punts per sobre d’un Madrid molt fort. La competició de la regularitat et dona èxits i tinc moltes esperances en guanyar la lliga. Ens donaria estabilitat al club i també al projecte”.

Els títols que hi ha en joc

“La lliga és una mica més prioritària, però els altres títols ens fan il·lusió. L’Europa League no és la Champions, però és el que toca. Potser hem de tocar fons per anar cap amunt i necessitem més temps i paciència. A la lliga no hem de baixar del carro del lideratge. Era important ser líders a l’aturada per tenir tranquil·litat i confiança. Venen partits exigents com el derbi i el Metropolitano, a més de la supercopa. No podem perdre aquest ritme”.

“Soc conscient que s’han de guanyar els títols. Hi ha equip. Tenim una generació jove, nous fitxatges i el Lewandowski, que ens dona un salt de qualitat. L’esforç que hem fet com a club s’ha de demostrar. La pressió és per a mi i l’accepto. M’agrada la responsabilitat i els reptes. Hem de ser valents”.

L’eliminació de la Champions

“Ens ha faltat maduresa i ser més efectius. Podríem haver matat el Bayern a la primera part i al final ens maten ells. Amb l’Inter igual. Fa ràbia i és una decepció molt gran. Contra el Bayern a casa vam sortir a jugar eliminats. Érem zombies. Estem en una competició que no volem jugar, però s’ha de competir. Segur que els culers també s’animaran si arribem a unes semifinals o una hipotètica final”.

La relació amb els excompanys

“Entrenar a excompanys és un avantatge perquè coneixes el jugador i saps què necessita. Per mi és clau conèixer els jugadors i els capitans. El Barça és una trituradora de persones. Estem jutjats i criticats diàriament. Sé on soc i treballaré perquè funcionin les coses. Si no, marxaré a casa. Ens estem deixant la pell tots i li donarem la volta”.

“Em toca prendre decisions i ho intento portar amb naturalitat. Com a capità ja em tocava ser un líder i intento prendre les millors decisions per al grup. No són personals, sinó futbolístiques. Soc el primer que vull guanyar i que l’equip gaudeixi”.

La baixa de Piqué

“Ara recuperarem el 100% de la plantilla. El Gerard ha estat un exemple des del primer dia. Quan no jugava tirava del carro, era un líder. Tenim quatre centrals. A més, el Marcos Alonso o el Frenkie poden també ocupar aquesta posició. S’ha de mirar sempre el filial i el juvenil. Estem pendents per si poden ajudar”.

“Va ser difícil gestionar els casos del Gerard i l’Alves perquè tenia relació personal amb ells. Són persones i dir que no comptes amb ells o que han de marxar no és agradable. Aquest càrrec és desagraït per aquestes situacions”.

Fitxatges?

“Vaig dir al Mateu que no toquéssim massa. No sabem si pel fair-play podrem incorporar, però estic molt content amb el que tinc. Podem ser competitius. No ens deixem res als entrenaments i això es veu al camp. Per actitud, solidaritat i generositat no serà. Estic encantat. Si no toquem res, estaré molt content”.

Els joves

“Tenim Barça de present i de futur. Gavi o Ansu, són jugadors molt joves i potser els estem demanant massa. Hem d’anar amb peus de plom i que se sentin a gust per marcar diferències”.

El trasllat a Montjuïc

“Serà una experiència diferent. Nosaltres voldríem jugar sempre al Camp Nou, però ens hi hem d’adaptar. Ens hem trobat el club que ens hem trobat i ara mirem de donar-li la volta. Serà una etapa nova”.

Ser entrenador del Barça

“És una muntanya russa d’emocions. Un dia ets el millor i el més guapo i l’endemà et volen matar. Has de ser equilibrat emocionalment i mantenir-te en les teves idees. Tenim una identitat i la gent ho veu. A més, la nostra afició no ha perdut la il·lusió. Faig un balanç positiu d’aquests 13 mesos a la banqueta. He estat fidel al club i a la meva idea. Estic satisfet de moltes coses, no del bagatge de títols, però esperem aixecar-ne com a mínim un aquesta temporada”.

“Es passa malament i més sent culer. Quan estàs a casa teva i veus que la cosa no rutlla, es pateix el triple. Has d’aguantar la crítica, però costa”.

“Sé que he arribat en un moment difícil, però el president ens dona molta confiança i ens empeny perquè continuem apostant per la nostra idea.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)