Barça

Vicky López

Jugadora del Barça

Un rècord més

Vicky López va convertir-se en la debutant més jove del Barça a la Champions

La migcampista, de 16 anys, continua sumant minuts

“Té un talent especial, en els pròxims anys se’n parlarà”, assegura Jonatan Giráldez

Era el darrer partit de l’any i, a més, al Camp Nou, l’escenari on el Barça ha trencat tots els rècords d’assistència en un partit femení. Classificades i amb la primera posició de grup a la butxaca gràcies al 6-0 contra el Rosengard al marcador, l’ambient festiu convidava a celebrar més coses. A l’estadi dels rècords del 2022, hi va aparèixer la futbolista dels rècords del 2022. Vicky López va entrar en el minut 81 substituint Oshoala i va convertir-se en la debutant més jove de la història del Barça en la Champions. I no només de l’equip femení, sinó també del masculí. Ansu Fati ostentava aquesta fita després d’irrompre a Europa als 16 anys i 321 dies. Vicky ho va fer als 16 anys i 148 dies. Res nou per a ella, que el mes de setembre ja va ser la futbolista més jove a debutar amb el Barça des de la seva professionalització i que l’any passat va ser la més precoç a jugar un partit de la primera divisió.

Rècords i Vicky López sembla que van de bracet. La millor jugadora del mundial sub-17 del passat octubre, en què la selecció espanyola va proclamar-se campiona, va sumant minuts amb la samarreta del Barça. Conscients del seu talent i el seu futur, el club va pas a pas. No s’ha d’oblidar que, a banda de la seva edat, al davant té Patri, Aitana, Walsh, Engen, Pina i, malgrat estar de baixa, Alèxia. Però Vicky no s’arronsa quan surt al camp, ni tan sols en un estadi com el Camp Nou. La madrilenya va publicar a Instagram hores després del debut europeu: “Fi del 2022. No hi ha millor manera ni millor escenari per continuar complint somnis. 2023, t’espero amb ganes.” Jonatan Giráldez va assegurar en la roda de premsa posterior al duel contra el Rosengard: “Té un talent especial, però no li hem de donar cap responsabilitat. Hem d’ajudar-la en el seu creixement, protegir-la i donar-li oportunitats. Que se senti lliure i que gaudeixi del futbol. En els pròxims anys se’n parlarà. Té unes condicions increïbles.”

De la platja al Camp Nou

Aquesta futbolista que ara es passeja per la gespa del Camp Nou com si ho hagués fet tota la vida va ser descoberta en una platja de Benidorm. Una de les persones que va trobar aquest talent va ser Alba Mellado, actual jugadora del Llevant les Planes i que va ser entrenadora de Vicky López al Madrid CFF. Explica a aquest diari: “Tenia una velocitat i una agilitat que molt pocs tenien a la seva edat, tant nens com nenes. Cada cop que entrenàvem em sorprenia. Era molt intel·ligent i aprenia ràpidament tot el que se li demanava.” La personalitat que mostra a només 16 anys crida l’atenció, però Alba Mellado, que la coneix bé, ho assumeix amb tota la naturalitat del món. “No em sorprèn, sempre ha aconseguit coses grans que ningú havia aconseguit abans i continuarà batent rècords”, assegura convençuda la madrilenya. I per què n’està tan segura? “Perquè ho té tot: humilitat, sacrifici, entrega i il·lusió per aconseguir-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)