Barça

Embolica que fa fort

L’Espanyol impugna el partit contra el Barça per alineació indeguda de Lewandowski

El comitè de competició no considera sancionable la presència de l’ariet ja que “no pot deixar sense efecte una resolució judicial”

Aquesta setmana el club blaugrana sabrà si pot comptar amb el polonès contra l’Atlético

El derbi disputat l’últim dia del 2022 encara porta cua. La presència de Robert Lewandowski, després que el dia abans del partit el tribunal central contenciós de Madrid li concedís una mesura cautelar a la sanció de tres jornades per l’expulsió al feu de l’Osasuna (1-2) que li havia imposat el comitè de competició de la Federació Espanyola de Futbol (FEF), va irritar l’Espanyol, que, tot i el punt obtingut al Camp Nou (1-1), no ha abaixat el grau d’indignació. I és que el club blanc-i-blau, que havia qualificat la mesura com “un precedent absolutament nociu” i no va portar representació institucional al feu culer, va anar ahir un pas més enllà i va impugnar l’enfrontament per alineació indeguda davant de la FEF. “Abans de l’inici del matx el club va avisar de bona fe tant l’àrbitre del partit, el senyor Mateu Lahoz, com la mateixa FEF sobre la presència en l’onze rival del futbolista Robert Lewandowski, que havia de complir sanció després de la seva expulsió per doble groga en l’anterior”, va indicar l’entitat periquita, que va reiterar: “Farà servir tots els recursos al seu abast per defensar els seus interessos i el dels nostres aficionats, conscient que aquesta flagrant injustícia posa en risc l’essència de la nostra competició i que se sustenta en una resolució precipitada i amb mancances jurídiques evidents.”

No obstant això, no s’entreveu gaire recorregut a la denúncia blanc-i-blava, ja que el comitè de competició, que es va reunir d’urgència just abans del derbi perquè els periquitos van sol·licitar-li que deixés sense efecte l’esmentada cautelar a Lewandowski, ja va dir que “no pot deixar sense efecte una resolució judicial”. En el cas, poc probable, que alguna cosa canviés i la impugnació per alineació indeguda tirés endavant, el partit es donaria per perdut al Barça amb resultat de 0-3 favorable a l’Espanyol.

Així, la federació espanyola no pot actuar, ja que l’última determinació en el cas Lewandowski és per via judicial, un fet insòlit, però que tots els clubs tenen a l’abast quan han esgotat totes les instàncies administratives esportives. D’aquesta manera, els serveis jurídics de l’entitat presidida per Joan Laporta van aferrar-se a aquesta opció, després de la sanció al polonès infligida pel comitè de competició, ratificada pel d’apel·lació i també pel Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAD), que encara ha de pronunciar-se en ferm sobre el cas. La maniobra va sortir-li bé al club blaugrana amb la cautelar, concedida, segons el jutge, perquè entén que si el TAD acabés aixecant el càstig a Lewandowski els partits que s’hauria perdut no es podrien restaurar de cap manera. “La reparació, davant una eventual estimació del seu recurs pel TAD o per la jurisdicció, seria impossible, perquè en aquests casos no es pot pensar en una indemnització. El dany seria irremeiable i irreparable”, va explicar en la resolució.

Ara, però, el club culer no sap si podrà comptar amb Lewy contra l’Atlético, amb qui es veurà les cares aquest diumenge (21 h) al Metropolitano. Sí que podrà ser alineat demà (21 h) en els setzens de la copa al camp de l’Intercity, ja que el càstig només s’aplica en la lliga. Serà durant aquesta setmana quan se’n traurà l’entrellat, ja que després de la decisió del jutge contenciós de Madrid, el termini és de tres dies hàbils per reunir totes les parts i resoldre el cas cap a una banda o cap una altra. En aquesta trobada, en què hi haurà els advocats blaugrana, els del TAD i potser fins i tot també s’hi personarà la FEF, els implicats donaran els seus arguments, i el jutge decidirà si manté la cautelar, cosa que permetria a Lewandowski jugar contra el conjunt colchonero, o la deixa sense efecte, cosa que l’obligaria a començar a complir la pena de tres jornades fora. Tot plegat doncs, continua aixecant polseguera i encallat als despatxos. Embolica que fa fort.

IMPROBABLE

El càstig per alineació indeguda és de derrota 0-3 per a l’infractor. La FEF ja va dir, però, que la presència de Lewy era legítima

PROPERAMENT

Les parts –Barça, TAD i potser també FEF– es reuniran i el jutge decidirà si manté o no la mesura cautelar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)