Barça

A un pas d’un altre desastre

El Barça rep tres gols contra l’Intercity, de primera FEF, i necessita la pròrroga per superar l’eliminatòria

El conjunt dirigit per Xavi Hernández genera, a dalt, ocasions de sobra per guanyar bé, però les malbarata; i al darrere es mostra de mantega, i encaixa amb una facilitat que ruboritza

INTERCITY 3 BARÇA 4

BARÇA:Iñaki Peña; Bellerín (Marcos Alonso, 83’), Araujo (Eric, 60’), Kounde, Jordi Alba; Sergio Busquets, Pablo Torre (Gavi, 60’), Kessie; Dembélé (Balde, 105’), Ferran Torres (Raphinha, 60’) i Memphis (Ansu Fati, 74’). INTERCITY:Gaizka Campos; Guillem Jaime (Nsue, 82’), Vadik Murria, Álvaro Pérez (Angong, 94’), Gálvez, Cristo Romero; Oriol Soldevila, Bellotti (Undaberrena, 82’), Pol Roigé (Koffi, 65’), Miguel Marí; i Aaron Piñán (Xemi, 67’). GOLS:0-1 (4’) Araujo. 1-1 (59’) Oriol Soldevila. 1-2 (66’) Dembélé. 2-2 (74’) Oriol Soldevila. 3-2 (77’) Raphinha. 3-3 (86’) Oriol Soldevila. 3-4 (103’) Ansu Fati.ÀRBITRE:Pizarro Gómez (col·legi madrileny).T.G.:al visitant Pablo Torre.T.V.:cap.

Al Barça no li calen avisos per adonar-se que si continua per la senda que està seguint, descarrilarà. Eliminat en la Champions League i protagonista en la lliga, sostingut per Lewandowski i Ter Stegen, amb un futbol inconsistent, en la copa va estar a punt de durar ben poc. I és que l’equip blaugrana va estar a un pas d’un altre desastre com va ser l’europeu, al feu de l’Intercity, de primera FEF, contra el qual va encaixar tres gols i va necessitar una pròrroga per eliminar-lo (3-4) i classificar-se per als vuitens de final. Va ser el matx una clara mostra del que és el grup dirigit per Xavi Hernández, un conjunt talentós, capaç d’imposar-se per moments futbolísticament al seu rival, però que alhora és anticompetitiu. I ho és contra l’elit d’Europa i contra un equip dues categories per sota. Perquè tot i que el desenllaç de l’enfrontament va ser el que va ser, no és que el Barça oferís una versió calamitosa. De fet, sobretot en la primera part, va jugar força bé, circulant ràpid per dins, trobant jugadors a fora i generant ocasions de sobra per sentenciar i guanyar bé, però va perdonar molt. I malbaratant situacions de gol clares, una darrera de l’altra, tot és més difícil. I encara més si defensivament és de mantega i amb poc, li creen perill. Que l’Intercity li marqués tres dianes en 90 minuts és per ruboritzar-se. En definitiva, que el de les àrees és un tòpic gastat, encara que no deixa de ser la realitat: estant malament al darrera i al davant, és impossible competir.

Amb això es va trobar al Rico Pérez el Barça, impulsat pel retorn d’Araujo, una peça capital, com va demostrar els 60 minuts que va estar a la gespa, i sense Ter Stegen, Pedri ni Lewandowski. Comandat per Pablo Torre a la sala de màquines, l’equip culer va carburar en els primers compassos i aviat es va avançar amb un gol del retornat Araujo (4’). Precisament Torre li va posar un bon córner al cap que el central uruguaià va aprofitar per obrir la llauna. El tarannà del xoc entreveia zero problemes per als blaugrana, que anaven tenint situacions clares de gol, totes fallades per Dembélé, Ferran Torres i Memphis, però amb el rival, l’equip entrenat per Gustavo Siviero, endreçat al darrere amb un 5-4-1 i sense inquietar-se. Malgrat tot, la mala punteria feia que el resultat continués sent curt, l’Intercity seguia viu, i quan es va poder desplegar va advertir, com en una arrencada d’Aaron que Araujo va haver de treure en una acció formidable sota els pals. Els locals, amb ben poc, es feien notar a dalt; els visitants no n’encertaven cap.

El descans va canviar el guió. Siviero va desfer la defensa de cinc, va fer viure al seu equip a camp rival i en una va empatar. Oriol Soldevila (59’) va rematar un córner mal defensat pels blaugrana i va fer creure als seus que podria ser la nit d’una gesta. Es va quedar a les portes l’equip d’Alacant, això sí, Soldevila va escriure el seu nom en la història de la competició ja que va acabar fent un hat-trick. Ell, un exjugador del planter culer i soci del Barça. Però això va ser més endavant, ja que el Barça es va avançar en dues ocasions més. Primer Dembélé (66’) amb una precisa vaselina va tornar a colpejar, cop que van entomar els valencians i també Soldevila (74’), que va tornar a igualar el duel, de cap, a centrada de Romero.

Se’n feia creus, el Barça, i també Xavi, que tampoc veia clar amb quin davanter centre jugar, ja que durant el partit van actuar a la punta de llança Ferran Torres, Memphis i, fins i tot, Dembélé. També va introduir canvis a dojo en el segon acte el tècnic –Gavi, Eric, Raphinha, Ansu Fati i Marcos Alonso– i un d’ells, Raphinha (77’), a centrada de Jordi Alba, va posar per davant una altra vegada els culers. Encara que ho semblava no va ser la definitiva perquè, de nou, Soldevila (86’), quan ja acabava, va forçar la pròrroga i va completar el trio, culminant una jugada que es va originar amb una pèrdua fatal de Marcos Alonso.

En el temps extra, finalment, el Barça va fer valer la seva superioritat, amb un rival ja sense energia, i Ansu Fati (104’), a centrada de Raphinha, sí que va encertar. Malgrat tot, els blaugrana seran en el sorteig dels vuitens de final, que serà dissabte a la 1 del migdia.

AHIR
Linares-Sevilla 0-5
Logroñés-Real Sociedad 0-1
Pontevedra-Mallorca 0-2
Oviedo-Atlético 0-2
Intercity-BARÇA 3-4
Alavés-Valladolid 1-0
DIMARTS
ESPANYOL-Celta 3-1
La Nucia-València 0-3
Cartagena-Vila-real 1-5
Cacereño-Real Madrid 0-1
Ceuta-Elx 1-0
Sporting-Rayo Vallecano 2-0
Llevant-Getafe 3-2 AVUI
Eivissa I.Pitiüses-Betis 16h
NÀSTIC-Osasuna 16h
Eldenc-Athletic 21h Classificats: Sevilla, Real Sociedad, Mallorca, Atlético. Barça, Alavés, Espanyol, València, Vila-real, Real Madrid, Ceuta i Sporting
El conjunt blaugrana espera rival a vuitens en el sorteig de dissabte a les 13 h

TRES PUNTES

Sense Lewy, Ferran, Memphis i Dembélé van fer de davanters centre en algun moment

ORIOL SOLDEVILA

El davanter de l’Intercity, soci del Barça, va ser la figura de la nit amb un ‘hat-trick’

RONALD ARAUJO

El central va tornar a bon nivell –gol inclòs– en els 60 minuts que va jugar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)