Barça

El guerrer enyorat

El retorn d’Araujo és la millor notícia d’aquest inici d’any 2023 per a Xavi

El central, absent des del setembre, garanteix solidesa, entrega i lideratge

Era un dels jugadors cridats a liderar el nou Barça de Xavi. Malgrat tots els reforços fets a la defensa amb Kounde, Christensen, Marcos Alonso i Bellerín, ell era l’escollit per ser la referència a l’eix, sobretot amb la pèrdua de protagonisme de Gerard Piqué. De sobte, la preocupació va envair el Barça aquell 23 de setembre. Ronald Araujo es lesionava amb la selecció de l’Uruguai i havia de passar per la sala d’operacions per estar uns tres mesos de baixa. Xavi Hernández perdia una peça clau en el seu esquema just abans del mes més important de tots, aquell octubre en què la Champions es va escapar contra l’Inter i en què es va perdre un clàssic que, per sort, no va acabar tenint conseqüències en la classificació. El Barça i tot el barcelonisme van enyorar el seu nou “uruguayo”, càntic que sempre s’havia dedicat a Luis Suárez. Araujo es va guanyar l’estima de l’afició ben aviat gràcies a la seva entrega. Malgrat la seva joventut, va ser un dels jugadors que van treure l’orgull en les difícils temporades 2020/21 i 2021/22. Una de les notes positives d’aquells temps d’estadis buits i mals resultats. La disputa del mundial, però, deixava un marge: Araujo no es perdria tants partits. A més, no va jugar cap minut amb la seva selecció malgrat viatjar a Qatar i va poder centrar els esforços a posar-se a punt per tornar a vestir la samarreta del seu club. Suplent contra l’Espanyol, el central va tenir el seu moment dimecres passat contra l’Intercity. I quin moment: titular, autor del 0-1 i artífex d’una acció defensiva salvadora. 60 minuts per comprovar que ha tornat en forma. Tot plegat, la millor notícia per a Xavi i per al Barça.

Ànima blaugrana

“Segur que ens ajuda, no només amb la capacitat futbolística, sinó també amb el lideratge. Té molta ànima i és guerrer. Ens fa falta”, deia Xavi sobre Araujo en la prèvia del duel de copa contra l’Intercity. Llavors ja havia confirmat que l’uruguaià seria titular. El central es va tornar a sentir futbolista tres mesos i mig després. L’últim partit que va jugar va ser l’Uruguai-Iran del 23 de setembre, si bé es va lesionar al cap de pocs segons d’iniciar-se. Per trobar un enfrontament seu en plenitud de condicions, ens hem de remuntar al 17 de setembre, en el Barça-Elx de lliga. Fins llavors, Araujo havia estat un dels intocables de Xavi.

L’uruguaià va ser titular en tots els partits de lliga. Contra el Rayo, la Real Sociedad, el Sevilla, el Cadis i l’Elx va completar els 90 minuts. Contra el Valladolid, el terrassenc li va estalviar l’última mitja hora. En la Champions, Araujo va descansar en el partit més accessible, contra el Viktoria Plzen, però va completar la visita a Munic. En total, Araujo ha jugat vuit partits aquest curs. Amb ell damunt la gespa, el Barça només ha encaixat quatre gols: el de la Real Sociedad, els dos del Bayern a l’Allianz Arena i el primer que va firmar Soldevila en la copa. Araujo és sinònim de seguretat i solidesa. Un central potent, agressiu i que moltes vegades es converteix en un mur impossible de tombar. A més, el seu potencial aeri el converteixen en una arma a pilota aturada. Contra l’Intercity, es va anticipar més que ningú al primer pal per fer el 0-1. Un gol que va recordar l’últim que havia fet en el clàssic del Bernabéu del 20 de març del 2022. Només va jugar 60 minuts, el màxim pactat amb Xavi, però suficients per mostrar les seves virtuts, no sols futbolístiques. Araujo es va encarregar de ser un líder. El Barça guanya també en això. En la darrera dècada, i després de la marxa de Puyol, Piqué va assumir aquest rol. Amb Araujo, i ja ha quedat palès les dues últimes temporades, el caràcter i l’entrega estan garantits.

Preparat

El bon paper ofert per Araujo en la copa convida a pensar que repetirà titularitat en l’important duel de lliga al camp de l’Atlético de Madrid. “Una final”, tal com ell mateix va definir després de superar l’Intercity. Amb Kounde també al 100% després dels problemes que arrossegava a principis de novembre, Xavi disposa de dues garanties defensives. Caldrà veure, però, si el tècnic repeteix la fórmula tantes vegades utilitzada d’ubicar el francès al lateral dret o si hi inclou Sergi Roberto, titular contra l’Espanyol i que va descansar dimecres a Alacant. Amb la baixa de Jordi Alba, és clar que Balde ocuparà el carril esquerre. Eric Garcia i Marcos Alonso, dos dels discutits en la copa, tenen més difícil ocupar un lloc en l’onze.

LA FRASE

Ha estat un temps de molta feina i patiment. Tenir bones sensacions és el més important
Ronald Araujo
jugador del barça

LES DADES

8
partits
ha pogut jugar Araujo aquesta temporada per culpa de la lesió que es va fer amb la selecció.

ABSÈNCIA CLAU

4
gols
ha encaixat el Barça amb Araujo damunt la gespa: contra la Real Sociedad (1), el Bayern de Munic (2) i l’Intercity (1).
El central es va perdre el tram més decisiu del Barça en la lliga de campions i també el clàssic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)