Ansu, un possible antídot ofensiu

El gol. Confirmada la baixa de Lewandowski per als tres pròxims partits de lliga, Xavi necessita els davanters endollats i encertats. El 10, buscant la seva millor versió, va ser el més perillós contra l’Intercity, juntament amb Raphinha i Dembélé

El mundial podia ser un impuls anímic i futbolístic per a Ansu. Malgrat que va caure de la darrera llista, Luis Enrique el va cridar per viatjar a Qatar. Allà, però, ni ell ni la selecció espanyola van rendir. Partits com el de l’Intercity serveixen perquè els futbolistes amb menys minuts puguin fer un pas endavant. Els que més ho van aprofitar van ser Pablo Torre i Ansu. El davanter va entrar per disputar el darrer quart d’hora de partit i va tenir temps de participar en el 2-3 de Raphinha. Ja en la pròrroga, el 10 va marcar el gol que donaria el pas als vuitens de final. Ansu busca des de fa temps la seva millor versió, aquella que va meravellar tothom la temporada 19/20. Les lesions el van frenar, però el Barça el necessita. Ara més que mai.

Confirmada la sanció de Lewandowski per als pròxims tres partits de lliga (Atlético, Getafe i Girona), la resta de davanters han de fer un pas endavant. Les xifres parlen per si soles. El polonès és el pitxixi amb 18 gols, però la resta de davanters estan lluny. Dembélé n’ha fet 6, Ferran n’ha marcat 5, Ansu en suma 4, Raphinha 3 i Memphis ha fet un únic gol. El que era una gran nòmina de davanters que havia d’aportar molt de gol al Barça, s’ha focalitzat en una figura: la de Lewandowski. Xavi té seriosos problemes per trobar un 9 i aquí tots els culers, i segurament també el tècnic, es recorden d’Aubameyang. Un davanter que tenia gol, que va oferir un gran rendiment amb el Barça i que va haver de marxar malgrat que el terrassenc comptava amb ell. Davant l’Intercity, Xavi va provar Ferran i Memphis en punta, però tots dos van firmar una actuació mediocre i no van donar motius al tècnic per alinear-los d’inici al Metropolitano. Ansu, per tant, guanya punts per ocupar la posició de davanter centre acompanyat de Dembélé, autor de l’1-2, i de Raphinha, que va fer el 2-3.