Barça

Hora Ansu

Amb Lewandowski i Ferran sancionats en la lliga i amb Memphis ja a l’Atlético, Ansu Fati serà titular demà contra el Getafe assumint tot el pes de la responsabilitat del gol

Ha marcat tres gols al mes de gener, els mateixos que va marcar entre l’agost i el novembre

Contra el Getafe, Ansu Fati i deu més. Quique Sánchez Flores n’haurà pres nota de ben segur, perquè Xavi Hernández va ser inusualment clar en la roda de premsa posterior al Ceuta-Barça. Ansu serà titular demà (18.30 h). Estava pactat que jugués mitja hora a l’Alfonso Murube en la copa perquè jugarà d’inici contra els madrilenys al Camp Nou en la lliga. Cartes destapades. Res a amagar.

Ansu ha iniciat amb força el 2023. Ha marcat 3 gols en aquest mes de gener (Intercity, Betis i Ceuta), dos en els últims tres partits. Dit en altres paraules, ha marcat tants gols després del mundial com els que havia marcat amb el Barça entre els mesos d’agost i novembre. Ansu ha marcat 6 gols aquesta temporada 2022/23 i continua immers en el seu procés de lluita personal per recuperar el seu millor nivell després del calvari amb les lesions. No va ser el seu mundial, però confia que el 2023 sí que sigui el seu any. L’inici està sent prometedor perquè ja ha pogut aixecar el seu primer títol amb el Barça des que va fer el salt al primer equip. Xavi no li va donar la titularitat en la final de la supercopa contra el Real Madrid i només va jugar els minuts del temps afegit, però sí que va ser important en la semifinal contra el Betis, amb un golàs en la pròrroga. També va transformar el seu penal en la tanda contra els andalusos.

Dels 6 gols que ha marcat aquest curs, cinc han estat entrant al camp des de la banqueta. Està sent un gran revulsió per a Xavi, però ara ha de fer el clic i ser important també dins l’equip titular. Per ara és l’únic futbolista de la plantilla que ha participat en tots els partits de la temporada, un total de 26. La majoria, com a suplent (només 7 titularitats), però sempre present. El segueix Dembélé, amb 25 participacions –el francès es va quedar a zero contra el Ceuta–. Xavi l’està cuidant des de fa mesos. No vol cap recaiguda i ha contemporitzat les aparicions d’Ansu amb meticulositat. També Luis Enrique va ser curós en els partits previs a la cita mundialista i tot allò va generar moltíssim debat perquè se’l va acabar emportant a Qatar. Ara Ansu viu un bon moment. Contra el Betis va marcar un autèntic golàs de volea i contra el Ceuta li van caldre només deu minuts per deixar mostres de la seva qualitat. Va entrar en el minut 60 i va marcar en el minut 70, després d’una gran acció vertical, un bon retall davant Alain i una excel·lent definició. “Torna a ser l’Ansu que tots volem”, va afirmar Xavi.

Dijous en la copa li va tocar actuar a la banda, però contra el Getafe jugarà més centrat. Dorsal 10 i rol de 9. Les baixes per sanció de Robert Lewandowski i Ferran Torres i la sortida de Memphis el deixen com a única opció al mig de l’atac. Xavi pot sortir amb Ansu al mig i amb Dembélé i Raphinha a les bandes, o bé sacrificar el brasiler i jugar només amb Ansu i el francès com va fer contra el Real Madrid i el dia de l’Atlético, amb la fórmula dels quatre migcampistes. Dos sistemes i un nom: Ansu Fati. Nou examen per a ell. El Camp Nou l’espera.

26 DE 26

Ansu és l’únic de la plantilla que ha jugat tots els partits (només set de titular, això sí)

COMPROMÈS

Dels sis gols que ha marcat, cinc han estat entrant com a suplent, en clau de revulsiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)