Barça

Els Mossos determinen que Bartomeu va pagar a periodistes

L’agència EFE ha tingut accés a un informe dels Mossos d’Esquadra, afegit al sumari del cas ’Barçagate’, que determina que alguns periodistes van rebre “diners del propi club per ordre de Josep Maria Bartomeu”, expresident blaugrana. De la mateixa manera, també assegura que “ell mateix va intervenir directament perquè el FC Barcelona formalitzés contractes amb aquestes persones”.

Segons l’informe, qui va ser màxim mandatari del Barça entre els anys 2014 i 2020, “ordenava a terceres empreses fer els pagaments als periodistes”, de manera que es van falsificar factures per desviar aquests diners cap als periodistes escollits per Bartomeu. El document dels Mossos assenyalen concretament a l’empresa Amalgama Marketing, administrada per Miquel Sambola, i que va tenir contracte amb el club durant el mandat de Bartomeu. La policia catalana creu que els periodistes “haurien cobrat a través d’Amalgama part de les seves factures per indicació de Bartomeu”, però també nomena a l’empresa Tormenta de Acero, gestionada per José Marín Pasquí Comalrena de Sobregrau.

En l’informe s’aporten converses en les quals els periodistes “reconeixen defensar els interessos de Bartomeu i atacar rivals com Joan Laporta i Víctor Font”. Segons Mossos, aquestes converses es produeixen entre els periodistes Marçal Lorente i Albert Lesán, l’expresident Bartomeu i Jaume Masferrer, la seva mà dreta. En la investigació es detalla que els conceptes de les factures eren ficticis i, fins i tot, “la societat que Bartomeu ordena que emeti la factura ni existeix en el període en el que teòricament havia prestat els serveis facturats”. Tot plegat, segons l’informe, serviria per “afavorir la reputació de Bartomeu i atacar els seus rivals”. En les seves conclusions, els Mossos consideren que aquests fets podrien ser constitutius, presumptament, dels delictes d’administració deslleial i corrupció entre particulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)