Barça

“Tebas s’ha tret la careta i segueix amb la fòbia culer”

Cas Negreira. Després de dies de silenci institucional, el president del Barça respon amb contundència a les acusacions sobre l’assessorament arbitral i llança un atac contra Javier Tebas

Des que dimarts passat va sortir a la llum que l’excol·legiat Enríquez Negreira estava sent investigat en el marc del cas Barçagate per la tributació d’unes factures pagades pel FC Barcelona entre els anys 2016 i 2018, l’entitat blaugrana ha estat diana d’atacs a tort i a dret, acusada d’haver protagonitzat una trama de corrupció entre particulars per sortir beneficiada de decisions arbitrals preses en partits de lliga.

L’endemà de publicar-se els fets, el Barça va emetre un comunicat en què admetia que en el passat havia contractat els serveis d’un consultor tècnic per subministrar informes relacionats amb l’arbitratge professional, “una pràctica habitual entre clubs”, com va descriure ahir, després de dies de silenci institucional, el president del Barça, Joan Laporta, des del Camp Nou aprofitant un acte sobre seguretat aèria amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena.

En un discurs de set minuts sense apunts i expressat de manera invariable primer en català i més tard, en castellà, Laporta va anunciar que el club ha decidit “desenvolupar la investigació a través d’un advocat extern per analitzar els fets d’una manera independent, rigorosa i amb l’excel·lència que mereixen els socis i seguidors del FC Barcelona”, els resultats de la qual volen exposar: “En una roda de premsa que oferirem com més aviat millor.”

Laporta va assegurar que en la seva primera etapa presidint l’entitat culer, aquestes factures “es pagaven per serveis tècnics arbitrals que tenien un suport documental i audiovisual que corroboraven els pagaments” i va lamentar que hi estigui havent “filtracions constants d’informació, dades i documents d’una causa que està en fase d’investigació per la fiscalia i que hauria de tenir la màxima custodia, encara més quan ningú ha comunicat al Barça que formem part de cap investigació”.

El president blaugrana va deixar la traca més dura per al final, quan va interpel·lar directament el president de la lliga, Javier Tebas, amb qui ja ha protagonitzat més d’un estira-i-arronsa: “El senyor Tebas s’ha tornat a treure la careta. És al darrere d’una campanya contra el FC Barcelona i contra la meva persona. Segueix amb la seva trajectòria d’obsessió i fòbia pel Barça i no suporta que no formem part de l’acord amb CVC i que estiguem en la superlliga.”

Lluny d’acabar aquí, el dirigent blaugrana va continuar dient que Tebas “vol dominar el club des de la distància, però no li donaré el gust de deixar de ser president del Barça”, tal com va proposar Tebas en roda de premsa. També va enviar un avís explícit per a navegants: “Qui difami serà processat judicialment. Qui intenti embrutar la història del Barça tindrà una resposta contundent del club amb les accions que calguin. No permetrem que taquin la nostra història, forjada a còpia d’esforç, treball i sacrifici.”

LES REACCIONS

Hem externalitzat la investigació per analitzar els fets d’una manera independent, rigorosa i amb excel·lència
Qui intenti embrutar la història del Barça tindrà una resposta contundent del club
Joan Laporta
PRESIDENT DEL FC BARCELONA

Espai aeri protegit

El Camp Nou és el primer estadi de la lliga que forma part del projecte Kuppel, un sistema de seguretat que protegeix l’entorn aeri contra l’ús irregular de drons. Ideat pels Mossos d’Esquadra l’any 2020, el sistema es posa en marxa a través de càmeres i sensors que capten informació de dispositius no identificats en un radi de dos quilòmetres i que permet donar una resposta ràpida per garantir la seguretat dels ciutadans. El projecte ja funciona a l’aeroport de Barcelona i, gràcies a la participació del Barça, queda garantida la protecció del sud de la ciutat.

Els clubs de la lliga repudien els fets i expressen la seva preocupació

La comissió delegada de la lliga va emetre ahir un comunicat en què va manifestar públicament el seu rebuig i repudi pels fets que es vinculen al cas Negreira. Aquest comitè el formen l’Atlético de Madrid, el Llevant, el Sevilla, el Betis, la Real Sociedad, el Cadis, el Getafe, el Vila-real, el Tenerife, l’Alavés, l’Eibar, Las Palmas, el Lugo i l’Osca, en representació dels clubs de primera i segona divisió, i asseguren sentir-se profundament preocupats per aquest cas, que consideren de màxima gravetat.

Arran de fer-se ressò de la investigació que està duent a terme la fiscalia per via dels mitjans de comunicació, aquestes entitats van decidir reunir-se per posar en comú totes les actuacions que ha dut a terme LaLiga, entre les quals consten un escrit al ministeri públic, a més de comunicacions amb les dades i la informació que la institució considera pertinents a diferents organismes espanyols i europeus, entre d’altres que no desitgen anunciar per no perjudicar la recerca. Tant el Sevilla com l’Espanyol ja s’havien avançat emetent comunicats individuals i, per altra banda, el Madrid, de moment, evita manifestar-se ni per la seva banda ni juntament amb la comissió delegada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)