Barça

Aroma de final anticipada

El Barça es juga avui continuar viu a Europa amb l’obligació de vèncer a Manchester després del 2-2 de l’anada

Tots dos equips arriben a la cita endolcits i amb Rashford i Lewandowski empatats a 24 gols

Budapest espera al final del camí, però per al United o el Barça, Manchester serà inevitablement el final del trajecte. Tot es decidirà avui a Old Trafford (21 h, Movistar Liga de Campeones). Partidàs en majúscules. Nit d’Europa League i escenari i ambient de Champions. Gran batalla. Robert Lewandowski o Marcus Rashford. Tots dos arriben al duel amb 24 gols en l’expedient. Encara els queda munició. Revòlvers carregats. Només un dels dos resistirà dempeus.

La final d’Old Trafford representa per al Barça de Xavi Hernández una magnífica oportunitat per reivindicar-se a Europa. La història del rival, la mística del teatre dels somnis i el context formen una tempesta perfecta. Si vol ser equip de vuitens de final de l’Europa League i redimir els pecats comesos en la Champions, el Barça ha de guanyar aquesta nit a Manchester. L’empat 2-2 de l’anada a l’Spotify Camp Nou obliga els blaugrana a guanyar aquesta nit a Anglaterra. Qualsevol empat duria l’eliminatòria a la pròrroga.

No ho tindrà fàcil, el líder de la lliga espanyola. Les baixes del lesionat Pedri i el sancionat Gavi dificulten la gesta. Cap dels dos ha viatjat. Xavi sí que podrà comptar amb Sergio Busquets. El capità reapareix després de la lesió al turmell i serà titular. Busquets serà l’àncora en un mig del camp format també per Frenkie de Jong, Kessie i Sergi Roberto. La presència del de Reus –gol i assistència contra el Cadis– deixaria fora de l’onze Ferran Torres. El de Foiós, que contra els gaditans en l’últim partit de lliga també va presentar candidatura per ser avui titular, serà el damnificat si Xavi aposta per la fórmula dels quatre migcampistes. Lewandowski i Raphinha tenen cadira assegurada en atac. Al darrere, Xavi donarà entrada a Christensen respecte del partit del Camp Nou, i el gran dubte és saber si Ronald Araujo actuarà a l’eix i Jules Kounde al carril, o a la inversa. Nova partida d’escacs per a Xavi i Erik ten Hag. Tots dos van jugar al joc del gat i la rata amb Rashford i Araujo al Camp Nou, i avui viuran el segon capítol. A Barcelona, Ten Hag va allunyar de la banda el dorsal 10 del United, perquè el tècnic neerlandès va preveure el moviment de Xavi. El de Terrassa va voler reeditar la fórmula Araujo-Vinicius amb Araujo-Rashford i Ten Hag la va desactivar. Avui Araujo té números de tornar a l’eix, amb Christensen.

El United no perd al seu estadi des del 8 de setembre. Un gol de penal de Brais Méndez va donar els tres punts aquell dia a la Real. Imanol Alguacil marca el camí. Des d’aleshores, els red devils acumulen disset partits invictes com a locals. En aquests disset partits només han cedit dos empats (Newcastle i Leeds).

Ten Hag recupera per aquesta nit el central argentí Lisandro Martínez, que serà la parella de Varane si Maguire no fa net de les seves molèsties al genoll, i també torna Marcel Sabitzer a la llista. Tots dos estaven sancionats en l’anada. Antony, que s’ha perdut els tres últims partits de la Premier i també el Barça-United del Camp Nou per una lesió muscular, es va entrenar ahir amb el grup i serà a la llista. Qui queda absolutament descartat per al partit d’avui és Martial. El mateix Ten Hag va confirmar ahir en la roda de premsa que l’atacant no estarà disponible.

Cluj - Lazio
18.45 h (Anada: 1-0)
Dnipro - AEK Larnaca
18.45 h (Anada: 1-0)
Partizan Belgrad - Sheriff
18.45 h (Anada: 0-1)
Anderlecht - Ludogorets
18.45 h (Anada: 1-0)
Gent - Karabakh
21 h (Anada: 1-0)
Basilea - Trabzonspor
21 h (Anada: 1-0)
Poznan - Bodo Glimt
21 h (Anada: 0-0)
Fiorentina - Braga
21 h (Anada: 0-4)
Nantes - Juventus
18.45 h (Anada: 1-1)
Midtjylland - Sporting
18.45 h (Anada: 1-1)
Mònaco - Leverkusen
18.45 h (Anada: 2-3)
PSV - Sevilla
18.45 h (Anada: 3-0)
Manchester United - Barça
21 h (Anada: 2-2)
Rennes - Xakhtar Donetsk
21 h (Anada: 2-1)
Union Berlín - Ajax
21 h (Anada: 0-0)
Roma - Salzburg
21 h (Anada: 1-0)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)