Barça

FRANCK YANNICK KESSIE

JUGADOR DEL FC BARCELONA

“No podem relaxar-nos i pensar que la lliga és nostra”

“Ja es veurà si estic molts més anys aquí; jo el que sí que vull dir és que treballaré per jugar el màxim temps possible en el Barça

“Estic segur que la temporada que ve serem un equip més sòlid en la competició europea; aquesta temporada hem hagut d’adaptar-nos”

“L’estil del Barça no m’ha condicionat en la meva arribada a l’àrea rival; forma part de l’adaptació, i ho milloraré”
Tots volem jugar i lluitem per fer-ho dia a dia. Som un equip amb gent nova; cada cop tindrem més rodatge i confiança”
La meva principal preocupació és jugar i competir el pròxim partit; vull complir el meu contracte amb el club fins al 2026”
“Tot el que es va dir de mi en aquest mercat d’hivern van ser rumors, i res més. Tinc clar que el meu futur és en el Barça”
“De Catalunya valoro molt el seu temps i el menjar; he provat els calçots i són molts bons. També he menjat molta paella”
“No podem pensar que tenim nou punts d’avantatge respecte del Madrid; sense dispersar-nos hem d’anar partit a partit”

Franck Kessie (Costa d’Ivori, 1996), va aterrar a Barcelona l’estiu passat provinent del Milan, després que el títol de la Serie A va tornar al club rossoneri. Deu anys després, la lliga italiana tornava a les vitrines del club. Kessie en va ser un dels màxims artífexs. El club blaugrana el va fitxar després d’un estiu mogut i llarg en què va tardar uns quants mesos a poder inscriure’l en l’equip. L’ivorià va ser el segon fitxatge de la temporada, i amb una clàusula de 500 milions d’euros. De la seva adaptació a l’equip, de les desfetes a Europa o del seu futur, el migcampista en parla amb L’Esportiu, per fer un repàs de la seva curta trajectòria a Barcelona.

Per començar, va veure el seu exequip, el Milan, a Europa?
Sí, vaig veure el partit i estava animant el Milan. Estic molt content pels meus amics i els desitjo el millor; esforç i coratge per a les properes fases de la Champions. Vaig estar-hi molts anys i tinc molta estima a tota la gent que forma part del club.
Feia més d’una dècada que el club no arribava a quarts de Champions...
Estic orgullós per tots ells i estan fent les coses molt bé. S’ho han guanyat de bon tros.
Ara bé, el Barça ni a Champions ni a Europa League.
El futbol és molt peculiar. Hi ha dies bons i dies dolents, i molt debat entorn d’aquest esport. Sí, hem caigut d’Europa, però ens hem de centrar en el campionat regular i acabar bé la temporada. Per l’any que ve, volem renéixer a Europa.
Per una altra banda hi ha la lliga: l’equip sembla un altre.
No podem negar que tenim un avantatge de nou punts respecte del Real Madrid, però no ens desviem del partit a partit. No podem relaxar-nos i pensar que tenim molt de marge respecte d’ells. En el futbol tot pot passar, i per tant cada enfrontament serà un objectiu diferent.
Com s’explica la diferència de gols rebuts entre Europa (16) i la lliga (8)?
Sí, hi ha bastant diferència, la veritat, però de mica en mica ens hem anat centrant en totes les petites coses que havíem de millorar de cara al futur. També tenim molt clar que estem treballant per al dia de demà. Ho hem demostrat més en la lliga; a Europa no ho hem pogut fer tant.
I creu que el ‘demà’ és a prop?
Estic segur que la temporada que ve serem un equip més sòlid en la competició europea. Reforçant el mateix treball i amb grans jugadors que tenim que s’estan acoblant al club. Parlo de Lewandowski, Raphinha, Kounde, Christensen, etc. Hi ha molts nous jugadors que agafaran més confiança i rodatge amb l’equip. En un futur ho notarem.
Esperava tenir més minuts?
És lògic. Tots els jugadors volem jugar i lluitem per fer-ho. Però al mateix temps era conscient que no tots podem estar a la gespa, i per això em va costar més disposar de minuts. En comptes de capficar-m’hi, vaig triar el camí del treball per demostrar el que soc capaç de fer. Així és com ho fem tots els jugadors de la plantilla.
Ha de competir amb jugadors com Pedri i Gavi. Què n’opina, de tots dos?
Són dos grans talents, han vingut al món del futbol per guanyar trofeus col·lectius i, també, individuals. Són dos joves que demostren que són especials.
Què li demana, Xavi, ser un jugador més d’arribada o de possessió?
El rol de l’staff tècnic i de l’entrenador és triar en cada partit què s’ha de fer. Analitzen cada matx i ens expliquen com ho hem de fer per competir i guanyar. Així ho apliquen amb mi i amb tots els jugadors.
A Itàlia era golejador. L’estil del Barça fa que ho sigui menys?
Jo diria que no. Això entra dins de la tasca d’adaptar-te a algun lloc nou, en aquest cas, aquest any, a Barcelona. De mica en mica, com he dit abans, anirem a millor per al bé de tots.
Això no obstant, el darrer gol a Madrid va venir de vostè.
Estic molt content per l’acció del gol al Bernabéu, però sobre el que em preguntes, ara mateix estem pensant en el pròxim partit de diumenge (Athletic), que serà molt difícil per a nosaltres. La resta s’anirà veient, hem de cremar etapa per etapa i llavors tot ja es veurà.
Si veu una targeta a San Mamés es perdrà el clàssic.
Sí, és veritat. Si veig la targeta estaré en perill. Això és el futbol i hem de jugar amb aquests condicionants. Sé que puc caure, però hauré de jugar com sempre. No deixaré passar una acció per por de veure l’amonestació. Jugaré i ho donaré tot, com sempre, aquest cap de setmana. Si passem, després ja pensaré en el pròxim rival.
Estan a 9 punts del Madrid. La lliga està sentenciada?
No, en cap cas. En el futbol mai pots relaxar-te. No t’has d’oblidar de jugar cada setmana al màxim del teu rendiment. Hi ha rivals que no ho faran, i per tant hem de ser lògics amb la competició i donar-ho tot fins al darrer moment de la lliga.
Veu un Barça aconseguint el doblet (lliga i copa)?
Estem tots mentalitzats que tot és possible. Cada partit marcarà com arribem al final de la temporada. Si continuem amb la mateixa mentalitat i treball, hi estarem més a prop. Ho anirem veient més endavant.
L’acció amb Fran Pérez (València) va aixecar polèmica...
Jo diré exactament el que crec. Hi ha un àrbitre que és el veritable mestre a dins del terreny de joc i que no va veure contacte. Tampoc ho va interpretar el linier. No hi va haver prou contacte per xiular penal.
Va patir perquè fos penal?
En aquell moment, com que tots els jugadors del València protestaven, era lògic que jo tingués més por que ell, però llavors a la televisió ja es va poder veure bé l’acció. Per sort, l’àrbitre en sap més que ningú i s’han de respectar les seves decisions.
Creu que el llindar dels àrbitres en la lliga en comparació amb la Serie A és diferent?
Els àrbitres sempre intenten fer la feina com millor saben. Sí que és cert que, com bé dius, la meva manera de jugar és amb els braços una mica oberts, per protegir-me. No crec que sigui ni millor ni pitjor, és una manera d’entendre el contacte de manera diferent.
Va seguir el mundial de Qatar?
Sí, va ser una pena veure el mundial per la televisió. Tots els jugadors aspiren a participar en aquesta competició. És la més gran del món i hi ha els països amb millors seleccions del planeta. Amb la Costa d’Ivori intentarem preparar bé la classificació per poder ser-hi en la pròxima edició.
Durant el mercat d’hivern el van vincular amb l’Inter. Va estar a punt de sortir?
Sí, en vaig ser conscient. Jo et dic que van ser tot rumors. Van ser els periodistes i la gent que va començar a parlar-ne. Jo mai vaig pensar a marxar a l’Inter a l’hivern. Tinc clar que el meu contracte és de quatre temporades i estic focalitzat al cent per cent en el Barça, ara i en un futur.
Li agradaria tornar algun dia a la lliga Italiana?
No vull pensar-hi encara. Primer vull gaudir de la meva estada a Barcelona. Un cop s’hagi acabat el meu cicle, llavors ho valorarem. En el món del futbol tot pot passar.
Ara té contracte fins al 2026. Es veu molts anys en el club?
Ja es veurà, jo el que sí que vull dir és que treballaré per jugar el màxim temps possible en el Barça. És la meva primera intenció.
El va preocupar la situació financera a l’inici de temporada?
Va ser pitjor l’espera perquè em fessin fitxa, que no pas la situació del club. Hi havia un president i una directiva que van treballar perquè pogués jugar i ajudar l’equip. Després d’aquesta situació, em vaig centrar purament en l’entrenament i el futbol.
Què l’ha sorprès de Barcelona i el seu entorn?
La ciutat de Barcelona és una ciutat molt bonica. Hi fa un temps excel·lent per passejar, a diferència dels altres llocs on he estat, que hi feia molt més fred en aquest moment de la temporada. És meravellós estar aquí, i ho estic gaudint amb la meva família. També el menjar...
I de la cultura catalana?
Sobretot he descobert la seva gastronomia, que és un dels punts més forts d’aquí. La paella és molt bona, tot i provenir de València; m’agrada molt, i aquí n’he menjat tres o quatre vegades. També he provat els calçots, típic català [fa el gest de menjar-ne un].

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)