El Barça fa els deures contra el Llevant (0-4)

Nova victòria del Barça, i ja en són 21, en la lliga. L’equip blaugrana ha suat, però ha superat l’examen a camp del Llevant, tercer classificat de la lliga (0-4) i se situa vuit punts per sobre del Madrid, que demà disputa el derbi madrileny contra l’Atlético.

Ha estat una primera part força igualada en què el Barça ha tingut més dificultats del que és habitual per generar perill, si bé l’equip tenia possessió i rondava l’àrea local. La més clara no ha arribat fins al minut 19 i ha estat en un córner picat per Mapi i que Paredes ha rematat amb la cama dreta al travesser. L’acció ha desembocat en un altre servei de cantonada en què Hansen ha buscat el gol olímpic i també ha impactat la pilota a la fusta (20’). El Llevant, amb jugadores de qualitat en la parcel·la ofensiva, ha fet el primer avís en un xut de Mayra des de la mitja lluna que ha sortit fora per poc (25’). Fins que el Barça ha trobat els espais. Salma Paralluelo, que ha fet bastant mal per la banda esquerra, ha fet una paret amb Patri dins l’àrea i ha regalat el gol a Aitana, que amb l’esquerra ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa (29’). Abans del descans ha estat el Llevant qui ha fregat l’empat després d’una jugada llarga que ha acabat amb la pilota als peus d’Alba Redondo. La 10 del Llevant s’ha desfet de Mapi amb un bon retall, però el seu xut, potent i centrat, l’ha rebutjat bé Sandra Paños (39’).

El Barça ha hagut de treballar la victòria. Les de Giráldez han continuat amb poques idees en atac i moltes dificultats per fer mal. Només Oshoala, posant a prova la portera, i Hansen, amb un xut que ha sortit llepant el pal, han aconseguit generar perill. El Llevant ha provat alguna rematada tímida i diverses centrades a l’àrea, però les blaugrana s’han mostrat molt sòlides a darrere. La tranquil·litat ha arribat a poc menys de quinze minuts pel final, quan de nou Aitana ha ampliat la diferència. Geyse ha recuperat una pilota a la frontal i la de Ribes ha entrat a l’àrea, s’ha desfet d’una defensa amb una finta i ha definit a la perfecció per fer el 0-2 (77’). El tercer ha estat obra de Clàudia Pina, que ha entrat des de la banqueta i ha recollit una pilota a la frontal de la petita (88’). Amb el partit trencat i el Llevant abatut, Rolfö ha tancat la golejada amb un bon xut creuat després de recuperar ella mateixa la pilota (94’).