Barça

De la pausa al ‘play’

Pedri reapareixerà en el clàssic un mes després de lesionar-se contra el United

L’equip l’ha trobat a faltar, no tant en els resultats, però sí en el joc ofensiu

“Pedri és un futbolista capital. Ha crescut molt i marca diferències. Ens dona la pausa i el joc per dins que ens fa falta en altres perfils”, deia Xavi en la roda de premsa prèvia al clàssic de la copa. Tristament ho reflexionava mentre el canari continuava fora de combat després de lesionar-se el 16 de febrer passat en l’anada dels setzens de l’Europa League contra el Manchester United. Perquè la pausa que necessitava el Barça dins el camp estava fent la seva pròpia pausa obligada fora de la gespa. Un mes d’aturada just quan Pedri havia mostrat la seva faceta més decisiva, donant punts clau a l’equip. El canari, però, està a punt per tornar. Està a punt per rebre el Madrid diumenge en una jornada que ha de servir per deixar el títol de lliga coll avall. És moment de tornar a prémer el play.

El pes de Pedri

El Barça de Xavi ha trobat a faltar Pedri. No tant en els resultats, ja que l’equip ha guanyat tres dels quatre enfrontaments de lliga i s’ha imposat en el primer assalt en la copa, si bé va perdre a Old Trafford contra el Manchester United, però sí en el joc. En general, als blaugrana els està costant matar els partits aquest 2023 i, com deia Xavi al seu moment, no volen com a principis de curs, sinó que més aviat han sumat victòries poc brillants. Però és cert que, abans de la lesió, Pedri era el jugador que aportava un aire diferent en el joc i va donar tres triomfs a l’equip gràcies als seus gols contra el Getafe, el Girona i el Vila-real. Sense ell, el Barça s’ha apagat una mica més i ha perdut fluïdesa. Han estat partits amb poc ordre al mig del camp, circulacions més lentes i un abús del joc directe en alguna ocasió.

D’estar a punt de sortir cedit a ser un futbolista determinant, passant per un Golden Boy i un trofeu Kopa al seu palmarès individual. Als seus 20 anys, el pes de Pedri en el joc blaugrana no només es plasma futbolísticament, sinó també estadísticament. Fa uns dies, Opta va proporcionar una dada que cridava força l’atenció respecte al percentatge de punts del Barça en la lliga amb el canari o sense. Dels 51 partits que ha dirigit Xavi, amb Pedri s’han guanyat el 90% dels punts (27 victòries, tres empats i una derrota), mentre que sense ell el percentatge baixa al 62% (11 victòries, quatre empats i cinc derrotes).

El conjunt blaugrana ja va notar la seva absència el curs passat. Pedri es va perdre tres mesos de competició per una lesió que es va fer a finals de setembre. Va ser durant la seva baixa quan Koeman va ser destituït, Sergi Barjuan va actuar d’entrenador pont i va arribar Xavi. La millor època amb el de Terrassa ja va ser amb Pedri al cent per cent recuperat, entre el gener i l’abril, amb una gran remuntada en la lliga o la victòria al Bernabéu. El canari també brillava, amb obres d’art com els gols al camp del Galatasaray o a casa contra el Sevilla. Es va lesionar en la tornada contra l’Eintracht, un punt d’inflexió en aquell tram final de temporada que tan llarg es va fer i en què l’equip es va desdibuixar.

Directe a l’onze

Aquesta setmana, Pedri va reaparèixer fent part de la sessió de dilluns amb el grup. Ahir va repetir i avui i demà sumarà dues sessions més, veurem si completes. Tot per acabar de posar-se a to per sortir d’inici en el clàssic. El canari, si les sensacions són bones, serà titular en un duel decisiu en la lluita pel títol, ja que el Barça podria situar-se a 12 punts dels blancs, a banda de guanyar el goal average si s’imposa per més de dos gols de diferència –en la primera volta els d’Ancelotti van vèncer per 3-1–. Amb el retorn de Pedri, tornarà també l’onze de gala. Xavi recuperarà Araujo, sancionat a Bilbao, i s’espera que el terrassenc utilitzi el mateix onze que ja va superar el Madrid en la final de la supercopa amb l’únic canvi de Raphinha pel lesionat Dembélé. Per tant, un onze amb quatre migcampistes, la fórmula que tan bé va funcionar al Barça en aquella ocasió.

Sigui com sigui, la recuperació de Pedri és una sensacional notícia per afrontar els darrers partits de la competició estatal i també la tornada de les semifinals de la copa del 5 d’abril que ve, en què el Barça parteix amb un mínim avantatge.

DECISIU

*Barça-M. United 2-2 1/16 Europa League, 16/2/23
*Pedri va ser substituït en el minut 41, amb resultat d’empat a zero
Barça-Cadis 2-0 Lliga, 19/2/23
Tres migcampistes: De Jong, Gavi i Sergi Roberto
M. United-Barça 2-1 1/16, Europa League, 23/2/23
Quatre migcampistes: Busquets, Kessie, De Jong i Sergi Roberto
Almeria-Barça 1-0 Lliga, 26/2/23
Quatre migcampistes: Busquets, Kessie, De Jong i Gavi
Madrid-Barça 0-1 Copa, 2/3/23
Quatre migcampistes: Busquets, Kessie, De Jong i Gavi
Barça-València 1-0 Lliga, 5/3/23
Tres migcampistes: Busquets, De Jong i Sergi Roberto
Athletic-Barça 0-1 Lliga, 12/3/23
Tres migcampistes: Busquets, De Jong i Gavi

LA DADA

Pedri havia marcat quatre gols aquest 2023, tres dels quals van donar nou punts
90%
de punts
són els que ha sumat el Barça de Xavi en la lliga amb Pedri. Sense ell, la xifra baixa al 62%.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)