Barça

I a una altra cosa

El Barça fa un pas més cap al títol amb una golejada al feu de l’Elx i se centra ja en la copa, amb la tornada de semifinals dimecres contra el Real Madrid a l’estadi en l’horitzó

Lewandowski, que feia cinc partits que no marcava, fa un doblet i els discutits Ansu Fati i Ferran Torres són titulars i també contribueixen amb un gol cadascun

Aquesta lliga és blaugrana. No se li escaparà ja el títol al conjunt orientat per Xavi Hernández, que malgrat no estar encara prou madur per a reptes d’envergadura a Europa sí que ha mostrat una gran fiabilitat en el campionat de la regularitat. Ahir, va tornar a donar una nova mostra d’això mateix i sense necessitat d’oferir una gran versió i amb diversos elements nous en l’onze inicial, a causa de les baixes, va despatxar sense problemes (0-4) l’Elx al seu feu amb doblet de Lewandowski i gols d’Ansu Fati i Ferran Torres. Una victòria que li ha permès dormir aquesta nit a 15 punts del Real Madrid, que rep avui el Valladolid, i també centrar-se en la tornada de semifinals de copa que l’enfronta precisament al conjunt blanc dimecres a l’Spotify Camp Nou sense haver de lamentar-se de res.

Ans al contrari. Perquè del Martínez Valero, a més, l’equip blaugrana en va sortir encara més reforçat, ja que diversos dels seus integrants en van marxar amb una cara molt diferent de la que tenien quan hi van posar peu. El cas més representatiu és el d’Ansu Fati. L’atacant, que està tenint molts problemes per tornar al seu nivell després del calvari que ha patit amb les lesions, ha acaparat els focus aquesta setmana després de les paraules del seu pare. El jugador, que només té 20 anys, ho està passant malament el jugador i, ahir, va treure’s una mica de pes de les espatlles amb una diana, la del 0-2 (56’), en què va exhibir fuetada resolent un contraatac amb un xut sec des de fora de l’àrea. Feia més de 5 mesos que Ansu Fati no marcava en la lliga, igual que Ferran Torres, un altre que tampoc passa un bon moment i que va tornar a somriure, tancant la golejada amb el 0-4 (70’) amb un xut enroscat amb l’esquerra des de la frontal, després d’una bona maniobra. Tots dos van ser titulars, acompanyant a dalt Lewandowski, que també va tenir el seu capítol de redempció amb dues dianes, la del 0-1 (20’) i la del 0-3 (66’). L’ariet, doncs, va retrobar-se amb el gol, després de cinc partits consecutius sense veure porteria, tres amb el Barça i dos amb Polònia, la seva pitjor ratxa en l’últim lustre. Van ser dos gols marca de la casa del polonès: en el primer, que va indicar el camí del triomf, va endreçar una falta penjada per Jordi Alba despenjada amb el cap per Araujo i, en el segon, va resoldre una passada en profunditat de Gavi.

No van ser aquests tres els únics noms propis del matx. Eric García, un altre que també travessa una situació delicada, ja que viu en un segon pla des de fa temps, va sortir d’inici en una posició nova, la de pivot defensiu que ocupa des de fa 15 anys Sergio Busquets. I va estar realment bé, sempre a lloc, donant continuïtat al joc i canviant-li el sentit quan calia amb encert i idea. I, finalment, una altra de les cares protagonistes ahir va ser Aleix Garrido. El ripollès de 19 anys va debutar amb el primer equip, entrant en el minut 84, ja amb tot decidit.

Poca història va tenir el duel en què el Barça amb ben poc va fer prou per ficar 4 gols a un Elx que té peu i mig a segona divisió A. No va ser revitalitzant l’estrena del nou tècnic Sebastián Beccacece, que ha acceptat el que s’entreveu com una missió impossible. Alguna opció va tenir el conjunt il·licità de marcar i acostar-se al marcador, però és que també està de pega i la forma en què es van desenllaçar són explicatives de tot plegat: en la segona part, Carmona va plantar-se davant de Ter Stegen i quan ho tenia tot a favor per empatar es va trencar muscularment i no va poder finalitzar la jugada; poc després. Fidel, en una situació similar, va relliscar a l’hora de la veritat, i, ja al final, el mateix Fidel va rematar al travesser de cap una centrada de Josan. Per al Barça va ser guanyar i a una altra cosa; exactament, la copa.

ALEIX GARRIDO

És un nou debutant culer. El jugador de 19 anys va entrar en el minut 84

ERIC GARCIA

Va sortir d’inici i va actuar, a molt bon nivell, en la posició de mig centre defensiu

LA DADA

15
punts
és la distància a què el Barça ha dormit del Real Madrid, que avui rep el Valladolid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)