Una segona part d’inspiració (0-2)

El Barça no ha fallat en la seva visita a camp de l’Alhama (0-2) i ha sumat una nova victòria, la que en fa vint-i-quatre, per a continuar invicte i amb pas ferm al capdavant de la lliga. El títol és qüestió de setmanes. De fet, si les blaugrana guanyen contra l’Atlético el pròxim dissabte 15 i el Madrid ensopega contra el Betis l’endemà, les de Jonatan Giráldez ja serien campiones. Si no, el Barça haurà d’esperar a la reordenació d’un calendari condicionat per les semifinals de la Champions contra el Chelsea.

La d’aquesta tarda ha estat una victòria de paciència i que ha portat el segell de dues futbolistes que han sortit des de la banqueta: Aitana i Graham Hansen. Les blaugrana han sortit amb un onze completament diferent al del passat dimecres, amb molts canvis i una banqueta de luxe. En un camp més petit, l’Alhama ha exercit una pressió alta i s’ha defensat bé, dificultant el joc d’un Barça que tampoc estava del tot clarivident. La màgia de Vicky López, titular avui, ha estat a punt de donar al conjunt de Giráldez el primer gol. La madrilenya ha conduït bé, trencant línies, i ha fet una paret amb Patri, però el xut l’ha aturat bé Nerea Gil (14’). L’altra ocasió clara del primer temps l’ha tingut Geyse, però de nou la portera local ha respost bé (17’). Poc més a destacar en els primers quaranta-cinc minuts d’un partit força travat i que ha deixat quatre targetes grogues.

Giráldez ha mogut la banqueta al descans per activar l’atac blaugrana i ha funcionat. Aitana i Graham Hansen han aportat un altre aire a l’equip i elles dues han protagonitzat la primera acció del duel (52’). La noruega ha xutat al travesser (55’), però no ha fallat just després en aprofitar una passada d’Aitana (57’). Gol amb el segell de les dues futbolistes que acabaven d’entrar. Tres minuts després, el segon. De nou Hansen, omnipresent, hi ha participat. La noruega ha servit una falta lateral que Lucía s’ha introduït dins la seva pròpia porteria (60’). El marcador no s’ha mogut més de miracle. Geyse, Hansen i Oshoala han disposat d’oportunitats de sobres per marcar, però entre la portera, la defensa i el travesser han evitat un 0-3.