Barça

L’esport es llegeix

L’esport femení es confirma com una de les temàtiques d’interès per al públic i va agafant pes en l’oferta de llibres per Sant Jordi

Destaca la quantitat de relats històrics sobre personatges importants o institucions

S’acosta Sant Jordi, una de les cites imprescindibles a Catalunya, i l’esport s’afegeix a la festa literària. Entre les novetats d’aquest 2023, podem trobar-hi un gran pes de l’esport femení, que un any més torna a ser de les temàtiques més destacades. En aquest sentit, Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí i companyia en tenen gran part de “culpa”, amb títols com ara El meu primer Barça femení, Superheroïnes de l’esport i Valorus Pro. Dones i vida.

Com és costum, el Barça acapara l’eix de moltes de les publicacions de caràcter esportiu catalanes; destaca La gran enciclopèdia del Barça, de La Sotana. La nostàlgia és un altre element que moltes vegades ens fa perdre entre les pàgines, com ara en l’anatomia del Barça de Guardiola feta per Luis Martín a Quan vàrem ser eterns. Jordi Puntí ha fet una actualització del seu llibre sobre un jugador que no només és passat, sinó que també està marcant el present i el futur immediat del conjunt blaugrana. A Tot Messi i més, Puntí inclou els últims capítols sobre el mundial de Qatar i la sortida de l’argentí cap a París amb tota mena de detalls.

Hi ha clàssics que mai fallen, i Relats solidaris de l’esport torna amb la 18a edició, aquest cop amb Robert Lewandowski com a padrí i la mà de la Fundació Lovaas com a destinació de la recaptació.

Més enllà del futbol, també hi ha oferta literària publicada aquest 2023 en català. A La marató de sucre, el campió del món de trail Andreu Simón explica la seva trajectòria i el fet de conviure amb una malaltia esclavitzant com és la diabetis. El recull Relats muntanyencs de joventut, de Josep Maria Torras, i De les trinxeres al ring –sobre boxejadors que van lluitar per la República–, de Josep Pons, són altres novetats en català.

Obres en castellà

Entre les novetats d’aquests mesos que no estan escrites en català, hi ha obres com ara Unico grande amore, de Toni Padilla, editat per Panenka. Per als amants del motor, El gran circo de la F1, de Nira Juanco. Air, o King, com a biografies de Jordan i James, respectivament. O Nadalízate, de Juan Carlos Cubeiro i Leonor Gallardo, i Todo se puede entrenar, de Toni Nadal, en tennis.

NOVETATS DEL 2023 EN CATALÀ

Superheroïnes de l’esport
Autora: Diverses autores Editorial: Ara llibres Preu: 14,20 euros Pàgines: 64
Llibre per a nens i nenes amb 10 contes amb molts valors sobre 10 esportistes que ho guanyen tot amb molts superpoders escrits per 10 periodistes.
La marató del sucre
Autor: Andreu Simón Editorial: Efadós Preu: 21,80 euros Pàgines: 160
El campió de ‘trail’ Andreu Simón exposa la seva trajectòria que testimonia els èxits i les decepcions que comporta una malaltia esclavitzant com la diabetis.
Triomfador
Autor: Joan Jordi Miralles Editorial: Males Herbes Preu: 18 euros Pàgines: 205
Novel·la que relata la història d’Ulisses, un nen de 13 anys que fitxa pel Barça i s’instal·la a la Masia, però el somni esdevé un malson.
Del ring a les trinxeres
Autor: Josep Pons Editorial: Descontrol Preu: 15 euros Pàgines: 167
Llibre sobre boxa que recull les històries dels esportistes que es van sacrificar per lluitar per les llibertats col·lectives durant el segle passat.
Història del Barça de bàsquet
Autor: Francesc Fernández Editorial: Editorial Base Preu: 20,80 euros Pàgines: 348
Llibre que narra els inicis de la secció de bàsquet del Barça, entre els anys 1926 i 1940, que va haver de superar tota mena de dificultats.
La màgia del Barça
Autor: Clea Datura Editorial: Barça Books Preu: 18,95 euros Pàgines: 192
Llibre de curiositats i anècdotes sobre la bona estrella que sempre ha acompanyat el Barça des dels seus inicis vinculada a la prosperitat i a l’art.
Valorus Pro. Dones i vida
Autor: Josep Guardiola Editorial: Valorus Sports Preu: 79 euros Pàgines: 170
Llibre on 12 dones esportistes expliquen en primera persona la seva experiència en el món de l’esport més enllà de l’àmbit professional.
L’home que va salvar el FC Barcelona
Autor: Sue O’Connell Editorial: Editorial Base Preu: 17,95 euros Pàgines: 298
La increïble i desconeguda història de Patrick O’Connell, l’irlandès que va entrenar el Barça i el va salvar de la ruïna financera als anys trenta.
Relats muntanyencs de joventut
Autor: Josep Maria Torras Editorial: Cossetània Preu: 15,90 euros Pàgines: 231
Recull de relats muntanyencs escrits per Torras entre els anys 1941 i 1956 agrupats en excursionisme, escalada, espeleologia i esquí de forma cronològica.
Quan vàrem ser eterns
Autor: Lluís Martín Editorial: Barça Books Preu: 17,58 euros Pàgines: 232
Anatomia del Barça de Pep Guardiola en un recorregut pels moments més importants d’aquell equip que ho va guanyar tot, a través dels seus protagonistes.
Gran enciclopèdia del Barça
Autor: La Sotana Editorial: Blackie Books Preu: 28,41 euros Pàgines: 432
Presidents mafiosos, fitxatges delirants, una religió plena de tarats... L’enciclopèdia de La Sotana que repassa tota la història del Barça.
En guerra
Autor: Enric Calpena Editorial: Edicions 62 Preu: 21,50 euros Pàgines: 240
Novel·la que narra el daltabaix que va viure el Barça durant el cop d’estat del 1936, període dramàtic que quasi provoca la seva desaparició.
Tot Messi i més
Autor: Jordi Puntí Editorial: Empúries Preu: 16 euros Pàgines: 192
Actualització del llibre ‘Tot Messi’, publicat el 2018, amb els capítols del mundial de Qatar i l’explicació dels motius de la sortida de Messi del Barça,
El meu primer Barça femení
Autor: Noemí Fernández Editorial: Barça Books Preu: 12,95 euros Pàgines: 36
Aquest conte infantil repassa, a través dels ulls d’un nen i una nena, els orígens, els valors i els èxits de l’equip de futbol del Barça i les seves protagonistes.
Relats solidaris de l’esport 2023
Autor: Col·lectiu de periodistes Editorial: Taller de Composturas Preu: 15 euros Pàgines: 184
18a edició de ‘Relats solidaris de l’esport’, impulsat per un grup de periodistes per ajudar sectors desafavorits a través de la Fundació Lovaas.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)