El Barça guanya la lliga i Alèxia torna (3-0)

El Barça és el campió de lliga. L’equip blaugrana no ha fallat davant l’Sporting Huelva (3-0) i ha segellat el títol davant l’afició per posar la cirereta a una setmana rodona amb el bitllet a Eindhoven i el retorn d’Alèxia Putellas, que ha disputat poc més de quinze minuts gairebé deu mesos després de lesionar-se.

En una setmana amb partit a Europa i una final de Champions en l’horitzó, Jonatan Giráldez ha alineat un onze titular plagat de jugadores poc habituals, algunes d’elles amb molt pocs minuts al llarg del curs, i en què Clàudia Pina s’ha posat el braçalet de capitana. El Barça ha dominat la possessió, però no ha precisat en els darrers metres i les ocasions han brillat per la seva absència. No passaven coses i faltava ritme, fet normal amb jugadores que han tingut poca participació. Després d’algun intent llunyà, no ha estat fins al minut 20 quan l’equp blaugrana ha disposat de la primera oportunitat amb cara i ulls. Una bona jugada col·lectiva l’ha culminat Pina, però el xut ha sortit fora per poc. També ho ha intentat Geyse (29’), però qui ha acabat obrint la llauna ha estat una central: Laia Codina. La futbolista de Campllong ha rematat de volea al segon pal i ha acostat la lliga a les vitrines del museu del Barça (39’).

L’equip blaugrana ha posat una marxa més en l’inici de la segona part, protagonitzant més arribades a l’àrea de Mersnik, però ni Pina (46’) ni Geyse (49’ i 54’) han pogut situar el 2-0 en el marcador. Salma també ho ha provat amb un bon xut des de la frontal que la portera visitant ha tret bé (57’). Sense gols al camp, l’afició blaugrana ha trobat la il·lusió a la banda del Johan Cruyff: Alèxia Putellas ha sortit a escalfar i l’estadi s’ha rendit als peus de la capitana. Tornant al camp, era el dia de les defenses golejadores. El Barça no trobava espais per dins i Jana Fernández ha decidit enviar una fuetada des de més enllà de la frontal per fer un autèntic golàs i encarrilar la lliga (63’). Fins que ha arribat el moment. En el minut 74, Alèxia ha tornat a sentir-se futbolista entrant en el lloc de Pina, que li ha cedit el braçalet de capitana. El Johan Cruyff li ha pogut regalar la rebuda que feia temps que desitjava. L’onze del Barça ha buscat el gol i gairebé el troba, però sobretot ha pogut començar a agafar ritme competitiu de cara al pròxim 3 de juny a Eindhoven. Ja a les acaballes, Oshoala ha fet el tercer i definitiu (89’).