Barça

Xavi: “Volem tenir un comiat excel·lent”

L’entrenador del Barça, Xavi Hernández, vol acomiadar Busquets, Alba i l’actual Camp Nou amb un bon partit i una victòria davant el Mallorca. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Al·licients de demà

“No ha estat fàcil trobar motivacions extres després de guanyar el títol, però demà sí. Toca acomiadar el Camp Nou que ha donat molts anys d’història, emoció, passió i grans partits. Serà molt emotiu i, a més, se suma el comiat de Busquets i Alba. És una motivació extra per fer un gran partit, mostrar la nostra millor imatge i guanyar perquè tinguem un comiat excel·lent i que la gent s’ho passi bé i vegi un gran futbol”.

Sortida de jugadors emblemàtics

“Gestionar amics i persones amb qui he compartit tant és una de les coses més difícils com a entrenador. Haver de prendre decisions que els afecten costa, però soc entrenador del Barça i estic per això. Vaig prendre decisions doloroses amb Piqué, Alves o Alba i no és fàcil, però el càrrec d’entrenador està per sobre de qualsevol altra cosa. Prioritzo l’equip i el club”.

Es perd lideratge?

“És evident que els trobarem a faltar. Busquets i Alba han estat importants dins del vestidor. Han estat capitans i referents per als companys i han ajudat molt. Els rols es van marcant i vas veient altres lideratges. Hi ha gent que haurà de fer un pas endavant, però no em preocupa. No hi haurà problema. Hi ha un ambient bo, tots es porten bé entre ells i hi ha un ordre dins el vestidor”.

Millor moment al Camp Nou

“Si m’he de quedar amb un seria amb el dia que vaig marxar. Hi ha moltes vivències: el debut, títols, etc. Però som persones i el més important és l’estima de la gent. Marxar del Camp Nou, amb el comiat que vaig tenir després de guanyar un triplet em va deixar amb la sensació d’haver fet bé la feina. Em quedo amb aquell dia”.

El comiat de l’estadi

“Serà emotiu, però alhora trist perquè acomiadem el que ha estat el nostre estadi durant molts anys. Hem viscut moltes coses i m’hi he sentit com a casa, primer com a jugador i després com a entrenador. Són moltes emocions, però és per una bona causa. Per tenir un camp millor on tothom se senti millor. És per un bé comú del barcelonisme, però demà tindrà un punt trist”.

El trasllat a Montjuïc

“No serà fàcil. El Camp Nou és casa nostra i el nostre hàbitat natural. Ens hi sentim còmodes. Ara ens traslladem a un altre estadi i hem de fer-lo nostre. Necessitem que la gent entengui que no serà un any fàcil, però crec que hi ha il·lusió i que tothom vindrà a ajudar l’equip. Els necessitem”.

Final d’una etapa per començar una nova?

“Aquest any ja ha començat una nova etapa. És veritat que ara canviem d’escenari, però no tinc la sensació de canvi generacional. L’evolució ha estat natural. Els que han estat importants aquest any ho seguiran sent la temporada que ve”.

El pitxitxi i el Zamora

“L’objectiu col·lectiu és acabar amb bones sensacions i guanyar perquè venim de dues derrotes. Volem gaudir, però tant de bo el Robert guanyi el pitxitxi i el Marc sigui el menys golejat. Pot aconseguir també el rècord de porteries a zero i ens agradaria arrodonir la temporada amb aquests premis”.

Pedri i la Nations League

“Tenim comunicació directa amb la federació i amb el seleccionador. Necessitava descans perquè té fatiga muscular i ha forçat per estar amb l’equip. Creiem convenient que és el moment de descansar i desconnectar”.

Perfil pivot

“El que sigui més complet. No serà fàcil, perquè depenem del fair-play i de la situació econòmica per saber quins escenaris ens trobarem i si podrem fitxar o no. Intentarem incorporar l’opció més convenient. Ha de ser un jugador determinant, fort físicament, intel·ligent tàcticament i tècnicament bo”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)