Barça

Comiats il·lustres

El Barça rep el Mallorca en l’últim partit com a local i dirà adeu a dues llegendes del club: Sergio Busquets i Jordi Alba

El Camp Nou tancarà les portes fins, en principi, el novembre del 2024

Coldplay està des de dijous instal·lat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, on el Barça jugarà la pròxima temporada, i avui celebra el quart i últim concert a Barcelona. És impossible per al culer no associar el Viva la vida a la millor època que ha viscut el club, omplint-se de títols i enamorant el món amb un futbol d’un altre planeta. Era el Barça de Guardiola. I de Messi, de Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué. O de Sergio Busquets. L’últim supervivent d’aquell equip fa també avui el seu darrer concert a l’estadi on ha regalat tanta qualitat.

Potser és veritat allò que a vegades no es gaudeix ni s’és conscient del que aconsegueixes fins que no passen els anys. I ara han passat. De la mateixa manera que passa el temps, també passen els jugadors, que decideixen tancar etapes com ho fa Busquets. El capità va continuar guanyant amb el Barça encara que Guardiola no hi fos. Al seu costat, un altre dels futbolistes que han marcat la darrera dècada blaugrana: Jordi Alba. Ell també diu adeu. Dos dels tres homes que van ser titulars en la darrera Champions aconseguida a Berlín l’any 2015 –l’altre és Ter Stegen–. És el final d’una etapa viscuda amb nostàlgia per al culer que, per si no n’hi havia prou, avui també es veu obligat a acomiadar-se, encara que de manera temporal, del Camp Nou. Perquè el Barça jugarà avui contra el Mallorca (19 h, DAZN) l’últim partit de lliga a casa abans de traslladar-se a Montjuïc fins a finals del 2024.

Són els al·licients dels quals parlava Xavi després de la derrota a Valladolid. Amb la lliga al sarró, l’equip s’ha relaxat en excés i ha ofert una versió pobra des de llavors. El tècnic no vol que això es repeteixi avui. Vol acomiadar Busquets i Jordi Alba amb una victòria i un partit a l’altura del que tots dos jugadors han aconseguit vestint la samarreta blaugrana. Perquè són dues llegendes del club. Emblemes i titulars indiscutibles durant anys que marxen amb les butxaques plenes de títols. És evident que el resultat d’aquesta tarda serà el de menys i que l’homenatge als dos capitans és el que l’aficionat que acudeixi avui al Camp Nou recordarà en un futur, però un adeu amb victòria hi posaria la cirereta. Un vespre amb les emocions a flor de pell i que serà l’últim record de l’estadi tal com el coneixem. Els anys també passen per a ell i obliguen a una remodelació necessària des de fa temps. És la casa del Barça i jugar a Montjuïc no serà el mateix.

Torna Kounde

En l’àmbit purament futbolístic, Xavi Hernández recuperarà Kounde, que ha estat protagonista en els darrers dies. En canvi, Araujo i Pedri continuen de baixa. Ter Stegen i Lewandowski buscaran assegurar el Pitxitxi i el Zamora.

Per la seva banda, el Mallorca manté vives les opcions de jugar la Conference League, a tres punts de distància. Javier Aguirre tindrà la baixa de Lee Kang-In per sanció.

27 Partits guanyats 13

4 Partits empatats 8

5 Partits perduts 15

66 Gols a favor 34

18 Gols en contra 40

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)