Barça

La primera pedra de la futura llar

Camp Nou. El Barça dona el tret de sortida a la remodelació de l’estadi, que estarà enllestit a finals del 2024

El vídeo projectat diumenge després del partit contra el Mallorca a l’únic marcador que encara queda dempeus al Camp Nou va provocar les llàgrimes de molts barcelonistes. Era un repàs als gairebé 66 anys d’història de l’estadi blaugrana, en què s’han viscut moments inoblidables, però li ha arribat l’edat de la jubilació i ara cal que doni pas a un Camp Nou de joves fonaments.

A finals de l’any passat, l’estadi va quedar desdentegat amb l’enderrocament parcial de la tercera graderia, però va ser ahir quan oficialment va començar l’operació que ha de canviar-li el rostre i tot l’esquelet completament en un acte simbòlic encapçalat pel president blaugrana. Jan Laporta es va mostrar contundent sobre com serà la renovada casa culer: “Farem el millor estadi del món, al nivell del millor club del món.”

El mandatari blaugrana va posar èmfasi en la importància de mantenir les noves instal·lacions “a Barcelona i al barri de les Corts perquè des de 1922 vivim aquí” i va recordar que la modernització del camp “és un projecte de club i de ciutat”. “El Camp Nou ha estat el nostre fortí, el nostre temple i orgull de tots els barcelonistes i ara és hora de fer realitat un somni col·lectiu que serà un llegat pels nostres fills i nets”, va explicar.

El tret de sortida de les obres va estar escenificat amb el soterrament d’una caixa de records al costat de la porteria del gol sud, en què diferents personalitats van dipositar diversos objectes. L’entrenador del primer equip de futbol masculí, Xavi Hernández, hi va posar una samarreta blaugrana i va declarar que sofreix molt com a tècnic: “A can Barça es pateix sempre, però a la banqueta és incomparable perquè ets el màxim responsable.”

El ja exjugador del Barça Sergio Busquets va ser l’encarregat de deixar-hi un braçal de capità. El de Badia va dir que “ser capità ha estat un honor i un privilegi”, ja que des de petit ha tingut un vincle “molt especial amb el club i la sort de passar per tots els esglaons de la cadena de futbol, també com a soci”. Si ha de triar un record, el pivot es queda amb “el 5-0 al Madrid en lliga i també amb l’eliminatòria contra el PSG, que va ser èpica”.

Melanie Serrano, l’exjugadora que ha vestit més cops la samarreta blaugrana, va lliurar-hi una pilota; Juan Manuel Asensi, president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, va dipositar els diaris del dia a la urna, i dos membres del futbol base hi van deixar un parell de botes de futbol.

RECORDS DE VIDA

El bagul soterrat conté una samarreta, un braçal, una pilota, unes botes i diaris

CANVI DE ROSTRE

El Barça pretén construir el millor estadi de futbol del món per fer honor al club
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)