Barça

‘À revoir’, Umtiti

Adeu. El central i el Barça arriben a un acord per a la desvinculació del contracte que els unia fins al final del curs 2025/26. L’alta fitxa del francès era un maldecap per al club en la seva missió de reduir la massa salarial

Samuel Umtiti ja és història al Barça. El central, que va passar en poc temps de ser un dels millors centrals del planeta a una rèmora a causa del seu elevat sou, que no es corresponia amb un rendiment disminuït enormement a causa dels problemes en un genoll, deixa de pertànyer al club blaugrana. Així va anunciar-ho l’entitat culer ahir en un comunicat en què va expressar que les dues parts havien arribat a un acord per a la desvinculació del contracte que el jugador tenia amb el club fins al final de la temporada 2025/26.

D’aquesta manera, Umtiti tanca una etapa de set anys a can Barça, encara que aquest últim curs l’ha disputat amb el Lecce de la Serie A com a cedit. El francès va aterrar a Barcelona l’estiu del 2016, procedent de l’Olympique de Lió, i aviat va oferir un nivell fenomenal, sostingut durant dues campanyes, fins que, després de ser campió del món amb França l’any 2018, una lesió al genoll que va derivar en recurrents molèsties el va martiritzar. No va tornar a la millor versió, ni s’hi va acostar, i després de quatre campanyes amb un paper testimonial a l’equip blaugrana va acabar a Itàlia, on aquesta temporada s’ha tornat a sentir futbolista al Lecce, on ha acumulat 25 titularitats.

Ara, però, el central de 29 anys, que ja no comptava per a Xavi Hernández, tornava del préstec i es convertia de nou en un maldecap per a l’entitat a causa de l’alta fitxa que tenia. Aquest curs suposava un cost al club de 20 milions d’euros bruts, un llast per a l’entitat que té com a missió reduir la massa salarial de l’equip i que respira, en aquest sentit, amb la marxa d’Umtiti, que ara, com a agent lliure, busca equip. El defensa deixa el Barça amb dues lligues, tres copes i dues supercopes.

LA DADA

20
milions
bruts es treu de sobre el Barça, el sou que havia de cobrar Umtiti aquesta temporada.

13 jugadors del filial marxen

En el filial culer també el d’ahir va ser un dia d’adeus. El club va anunciar que Sergi Rosanas, Álex Zalaya, Alpha Diounkou, Moha Moukhliss, Roberto, Aranda, Román Vega, Álvaro Núnez, Luismi, Àlex Carbonell i Arnau Rafús van causar baixa en acabar els seus respectius contractes. Tampoc continuaran dos jugadors juvenils que han estat en dinàmica de Barça Atlètic: Víctor Barberà, que jugarà al Bruges, i Ilias Akhomach, que va arribar a debutar al primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)