Barça

Objectiu: competir per tot

El Barça 2023/24 comença a caminar amb les revisions mèdiques i el primer entrenament

Encara sense els internacionals i en espera de possibles fitxatges, Iñigo Martínez va ser la gran novetat del dia

Fi de les vacances. El Barça 2023/24 va donar el tret de sortida a una nova temporada en què la voluntat és continuar creixent guiats per Xavi Hernández. Després d’un primer mig curs complicat i d’un segon any amb dos títols, però caient encara en la fase de grups de la Champions, el conjunt blaugrana es marca com a objectiu competir per tot i contra tot. Nou curs i nous objectius. Ahir va ser el primer dia dels propers onze mesos de temporada, que es presenten intensos. Proves mèdiques i físiques al matí i primer entrenament a la tarda sota les ordres de Xavi, al qual va assistir el vicepresident Rafa Yuste.

I com cada primer dia de curs, sempre hi ha novetats. El Barça va reprendre la feina amb 26 futbolistes, la majoria del filial i el juvenil. Xavi recuperarà aviat les peces que falten, les d’aquells jugadors que van trigar una mica més a tenir vacances després de disputar compromisos amb les seves seleccions, a més de les possibles noves incorporacions. Són els casos de Ter Stegen, Gavi, Ansu, Christensen, De Jong, Kounde, Dembélé, Kessie, Lewandowski o Gündogan, el nou cromo més esperat. Un primer dia, també, sense Busquets o Alba per primer cop en molts anys. De moment, els integrants de la primera plantilla que van acudir a la ciutat esportiva van ser Sergi Roberto, Araujo, Balde, Eric, Marcos Alonso, Pedri, Ferran, Raphinha, Iñaki Peña i Pablo Torre. A ells es va sumar l’altra cara nova del Barça 2023/24: Iñigo Martínez. El central basc va viure el seu primer dia com a blaugrana després d’haver jugat les últimes cinc temporades i mitja a l’Athletic Club. I ho va fer amb un somriure de qui afronta amb ganes un nou repte. Ara bé, a la tarda va fer treball específic al costat de Balde. El central no juga des del 22 d’abril per unes molèsties musculars, mentre que el lateral es va fer una ruptura parcial del lligament lateral del turmell dret el 28 de maig passat i està ultimant la recuperació.

Els menys habituals

L’altra novetat en el primer dia de feina va ser el retorn de tres futbolistes que aquest darrer any han jugat cedits en altres clubs. Es tracta de Lenglet, Dest i Nico. Els dos primers formen part de la carpeta de jugadors als quals es busca sortida amb celeritat perquè no tenen un lloc en la plantilla de Xavi i per reduir massa salarial. De fet, el francès va assistir a les proves mèdiques, però no va exercitar-se a la tarda. El club va informar que té permís per incorporar-se el pròxim 18 de juliol, temps en què podria acabar de tancar la seva marxa a algun altre club. Pel que fa a Nico, el tècnic de Terrassa no volia que marxés el curs passat, però el migcampista va preferir sortir i tenir oportunitats. I les va trobar a València. Ara, i amb una gran competència al mig del camp, sembla que també se li obrirà la porta.

Finalment, també hi havia un bon gruix de jugadors del Barça Atlètic i del Juvenil: Alarcón, Cubarsí, Diego Kochen, Estanis, Faye, Fermín López, Héctor Fort, Lamine Yamal, Marc Casadó, Marc Guiu, Pau Prim i Unai Hernández.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)