Barça

Vitor Roque, el tercer

El Barça fa oficial el fitxatge del davanter brasiler a partir de la temporada 2024/2025 i fins a la 2030/2031

Si la situació del ‘fair-play’ financer millorés gràcies a alguna sortida, Roque podria incorporar-se el pròxim mes de gener

Un tigre rondarà pròximament per Barcelona. El Barça va fer oficial ahir la incorporació de Vitor Roque, que ja estava tancada des de feia dies. Faltava el pas final: cridar als quatre vents que el club tornarà a tenir un davanter centre brasiler, com Romário o Ronaldo. L’atacant de 18 anys, que es fa dir Tigrinho, amb un perfil diferent, intentarà deixar el seu segell davant l’exigència de l’afició barcelonista i d’un club com el Barça.

Per fer-ho, però, Roque haurà d’esperar encara una mica. Les previsions eren que el jugador de l’Athletico Paranaense podria incorporar-se a l’entitat blaugrana el pròxim mes de gener i disputar mitja temporada a les ordres de Xavi Hernández. El mateix president del Barça, Joan Laporta, explicava en aquest diari que era la via que preveien per una qüestió de fair play financer, però que si es podia solucionar aquesta problemàtica, a través d’alguna venda important, s’avançaria l’arribada del davanter. Vint-i-quatre hores després, el club era una mica més prudent i anunciava en el seu comunicat que Vitor Roque s’incorporaria de cara al curs vinent, el 2024/2025. Una manera de curar-se en salut, però que no converteix en impossible el fet que pugui acabar arribant el pròxim mes de gener. Tot dependrà de l’evolució de la situació econòmica de l’entitat.

Arribi el gener o el juliol del 2024, hagi d’esperar Xavi més o menys per poder comptar amb ell, el que és clar és que el brasiler serà blaugrana, i ho serà fins l’any 2031. El contracte de Roque té una durada de set temporades, en una operació que s’ha tancat per 30 milions d’euros. Una xifra que puja considerablement amb les variables individuals i col·lectives –minuts jugats, gols marcats, premis i títols guanyats–, que són de 31 milions i que al principi eren menors. Per tant, el cost total del traspàs del davanter seria d’uns 61 milions. Roque ha triat el Barça, malgrat que altres grans clubs d’Europa també estaven trucant a la seva porta. I l’entitat blaugrana també ha fet un esforç final. “Culers, estic molt content de fitxar pel Barça. És un somni fet realitat. Tigrinho ve a Barcelona. Fins aviat. Força Barça!”, deia el brasiler en un vídeo publicat pel club a les xarxes socials.

Reforç per línia

Independentment de si s’incorpora aquest curs o el vinent, el Barça suma el tercer fitxatge aquest estiu. Una posició, a més, que l’equip tenia coixa. Lewandowski no té un recanvi pur i Xavi ha hagut d’inventar fórmules amb Ansu i Ferran com a referències ofensives o amb un quart migcampista. Fos com fos, el Barça perdia gol sense el polonès i no tenia ningú capaç d’assumir aquest rol. Amb Vitor Roque, l’equip té aquesta figura. Un davanter potent que sap jugar amb les dues cames i que, a més, pot caure als costats. Per tant, podria ser compatible amb Lewandowski. Aquest curs acumula un total de 15 gols i ha repartit cinc assistències.

El club està fent la feina. A banda del davanter centre, el Barça ha tancat la incorporació d’un central esquerrà, que faltava en la plantilla, i la d’un migcampista capaç de jugar per dins i amb arribada, un perfil que s’havia trobat a faltar quan Pedri estava lesionat. Iñigo Martínez, Gündogan i Vitor Roque reforcen les tres línies de l’equip de Xavi, si bé encara hi ha posicions per cobrir. Principalment, dues: la de mig centre i la de lateral dret. Dues zones del camp en què la secretaria treballa intensament per reforçar-les en les pròximes setmanes.

LES XIFRES

30
milions
pagarà el Barça per Roque, més 31 en variables. La clàusula serà de 500 milions d’euros.
7
temporades.
El davanter brasiler firma per set anys, que podrien ser set i mig si s’incorpora al gener.

Avui, presentació d’Iñigo Martínez

Oficial la setmana passada, avui el Barça presentarà Iñigo Martínez com a nou jugador blaugrana. L’acte tindrà lloc a les 12 h a la ciutat esportiva Joan Gamper, ja que el Camp Nou està immers en les obres de remodelació. El central basc explicarà davant la premsa les seves sensacions després dels primers dies com a jugador del Barça. Iñigo Martínez, que dilluns va conèixer els nous companys i Xavi Hernández, no juga des del 22 d’abril per culpa d’uns problemes musculars. En aquesta primera setmana d’entrenaments, l’exfutbolista de l’Athletic Club encara no s’ha calçat les botes de jugar i ha fet treball específic sobre la gespa per posar-se a punt i estar al cent per cent de cara a les pròximes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)