Barça

Oriol Romeu, fase final

El Barça fa una ofensiva per la incorporació del migcampista perquè pugui viatjar a la gira pels Estats Units

L’acord pel retorn del d’Ulldecona sembla imminent i el traspàs podria incloure la cessió d’algun jugador

Que Oriol Romeu torni a vestir de blaugrana és cada vegada més inevitable. Les negociacions entre el Girona i el Barça pel migcampista han entrat en una nova fase i l’escollit per ocupar la plaça que ha deixat lliure Sergio Busquets està cada vegada més a prop de tornar. El club blaugrana pretén incorporar el d’Ulldecona i fer-ho com més aviat millor. Tant és així, que en les últimes hores ha fet una nova ofensiva per desencallar una operació que es va iniciar fa unes quantes setmanes després que l’entitat culer descartés altres noms per culpa dels problemes amb el fair play financer.

L’acord pel traspàs de Romeu al Barça, que sembla imminent, voltaria els 6 milions d’euros: 5 de fixos més un de variable. A més, es busquen altres vies per accelerar les negociacions. En aquest sentit, hi ha dos jugadors que no tenen lloc al Barça de Xavi que interessen el Girona i que es podrien incloure en aquest acord a través d’una cessió. Un d’ells és Pablo Torre, jugador inèdit la temporada passada i que necessita minuts de nivell per continuar formant-se. L’altre és Nico González. El migcampista gallec va jugar cedit la temporada passada al València i Míchel hi està interessat. Sense lloc al club blaugrana davant l’alta competència, la cessió és la millor solució per a totes dues parts. “Qualsevol operació de compra que fem amb el Girona, o de cedir-los jugadors, jo crec que ajudaria el Girona, segur. Jo ho veig així”, assegurava Joan Laporta en aquest diari aquesta mateixa setmana. Unes paraules que van tenir la resposta de Pere Guardiola, president del consell d’administració del club gironí. “Si el Barça ens vol fer un favor, que no ens fitxi l’Oriol. Si el fitxen, realment no ens fan cap favor.” Malgrat la voluntat del Girona de retenir un jugador clau en l’esquema de Míchel, aquest avenç en les converses entre totes dues parts està decantant la balança definitivament cap al costat blaugrana i el serial està més a prop de tancar-se.

Objectiu: la gira

Si res no es torça, Romeu es convertirà ben aviat en el tercer fitxatge del Barça d’aquesta temporada després de les incorporacions de Gündogan i Íñigo Martínez –l’arribada de Vitor Roque està prevista per al curs vinent–. El d’Ulldecona tornaria a Barcelona dotze anys després d’haver-ne marxat per continuar la seva carrera al Chelsea, al València, a l’Stuttgart i al Southampton, on va ser més temps. Després d’una gran temporada a Girona, Romeu continuaria a prop de casa, però al club on es va formar.

El desig de Xavi és poder comptar amb Romeu de cara a la gira pels Estats Units, que arrenca dimecres vinent. Vol disposar ja ara d’una peça que ha de ser essencial en el seu esquema i poder començar a treballar els nous conceptes d’un equip que ha perdut el seu guia: Busquets.

LES XIFRES

El traspàs de Romeu es tancaria per uns 6 milions d’euros: 5 de fixos i 1 de variable

JUGADORS

Pablo Torre i Nico, sense lloc al Barça, podrien entrar en l’operació
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.