El Barça es desespera a Getafe (0-0)

El Barça ha topat amb un mur conegut, el Getafe (0-0). En un matx on els blaugrana han fregat el gol amb bones ocasions, els madrilenys han jugat un partit seriós en defensa i basat, també, en les constants interrupcions. Amb el matx d’avui, els catalans fa 4 partits que no aconsegueixen anotar cap gol al Coliseum Alfonso Pérez.

Els primers quaranta-cinc minuts han sigut moguts. Sobretot promogut pel conjunt local que ha plantejat un partit, com ja és habitual, molt travat per les faltes. Gündogan, en fora de joc, no ha pogut marcar el primer gol cantat quan encara hi havia gent entrant al Coliseum. En la primera presa de contacte del Getafe, els locals també han fregat el gol, però Latasa no ha connectat bé amb la definició.

Al quart d’hora de joc, els blaugrana han respost després que Mitrovic provoqués una falta perillosa a la frontal. Raphinha ha fet lluir a David Soria que ha tret una mà fora a l’arrel del pal esquerra. Era un partit dur, i Damián Suárez se les ha tingut amb Lewandowski i Gündogan, el turc ha estat estès uns minuts a terra.

De mica en mica, però, el Barça ha agafat més protagonisme amb la possessió i connectava més ràpidament amb les bandes. Oriol Romeu ha fregat el gol en una bona jugada individual. Retall i xut creuat que els aficionats culers desplaçats a Madrid han cantat el gol.

El primer xut entre els tres pals del Getafe ha arribat a la mitja hora de joc, obra de Juan Iglesias en una bona transició ofensiva. Ter Stegen, molt segur a la primera part, ha blocat. La més clara pels catalans ha arribat al trenta-sis quan Koundé he fet el que demanava Xavi, ser més ràpid amb la pilota. En un desplaçament frontal, Raphinha ha trencat la defensa i ha engaltat un xut potent que Soria ha escopit i Mitrovic ha estat a punt de fer introduir la pilota en pròpia porteria. El pal ho ha evitat.

La jugada polèmica ha estat al minut quaranta-un quan Raphinha ha vist la vermella per un clar cop de colze a Gastón Álvarez. El joc de Bordalás ha donat resultat amb la desesperació i desencert de l’extrem brasiler que ja havia vist una groga per una picabaralla amb Aleña. El descans ha arribat amb un temps afegit record de 10 minuts.

A la represa, els dos tècnics han mogut fitxa. Abde i Portu han entrat al terreny de joc per dos futbolistes defensius, Christensen i Mitrovic, lesionat. Xavi ha trobat amb Abde la profunditat. Al minut deu de la segona, Mata ha vist la segona groga i ha fet tornar a la igualtat de jugadors. Pocs minuts més tard, Lewandowski i Romeu han avisat. El polonès amb una rematada de cap que ha tret sota pals Suárez i Oriol Romeu que ha aprofitat la segona jugada per finalitzar.

Xavi ha vist la vermella per protestar de manera molt insistent al quart àrbitre. A partir del minut setanta, els blaugrana han posat una marxa més i Lamine Yamal i Ansu Fati han entrat al terreny de joc per revolucionar encara més el matx en un tram final més revolucionat. De fet, a la primera connexió entre els dos jugadors, Fati ha fregat el gol en una rematada difícil d’executar.

Al tram final de partit, el Barça li ha costat generar, la bona col·locació dels madrilenys en defensa no ha permès gaires irrupcions dins l’àrea i els blaugrana ho provaven des de la distància amb Abde i Fati. Després d’onze minuts d’afegit, el matx ha arribat a la seva fi amb un possible penal revisat pel VAR amb una falta a dins de l’àrea a Araújo.