Barça

Montjuïc espera Lamine Yamal

El gran Gamper de Lamine el situa com a candidat ferm a cobrir la baixa per sanció de Raphinha contra el Cadis a l’extrem dret i el converteix en un al·licient inesperat més per atraure l’assistència dels culers en l’estrena oficial del Barça a l’estadi Lluís Companys

Lamine Yamal, Ansu Fati, Abde i Ferran Torres. Quatre noms i només un lloc. La resposta és a la llibreta de Xavi Hernández. La baixa obligada per sanció de Raphinha, expulsat amb targeta vermella directa contra el Getafe en el debut de lliga, obre el debat entre els aficionats culers. L’absència del brasiler deixa una vacant lliure en atac de cara al Barça-Cadis de diumenge (19.30 h) i també en la posterior visita al camp del Vila-real, i molts ulls miren ara cap a Lamine Yamal. La seva brutal irrupció en el primer equip el dia del trofeu Joan Gamper el situen com una de les opcions fermes per ocupar el buit de Raphinha en els dos pròxims partits. El fenomen Lamine ha captivat el barcelonisme i molts culers tenen ganes de tornar-lo a veure en acció.

El fitxatge d’un veterà de guerra com Robert Lewandowski va generar molta il·lusió l’estiu passat i ara tota aquesta il·lusió la provoca un nano de només 16 anys. El seu gran Gamper contra el Tottenham ha situat Yamal a la primera plana informativa, i després del decebedor empat sense gols de l’actual campió de lliga al camp del Getafe (0-0), el barcelonisme reclama ara més minuts per a un Lamine que diumenge aspira a la seva primera titularitat amb el primer equip del Barça. Contra el Getafe, Xavi va apostar per Raphinha com extrem dret titular, i després de l’expulsió del brasiler, Abde va ser el primer canvi. El marroquí va entrar en el lloc de Christensen tot just començar la segona part, però va actuar a la banda esquerra. Lamine Yamal va ser qui realment va cobrir el buit de Raphinha a la banda dreta a partir del minut 76. El de Mataró va entrar per Oriol Romeu i va ser l’aposta de Xavi, davant d’Ansu Fati, que va entrar més tard i va ocupar una posició més pròxima a Lewandowski. Ferran Torres no va tenir minuts.

Lamine Yamal tot just acumula 22 minuts oficials amb el primer equip en la lliga, però el partit contra el Cadis es presenta com una gran oportunitat per a ell. La temporada passada contra el Betis va jugar set minutets, però aquell tast li va servir per convertir-se en el debutant més jove en la lliga en la història del Barça, amb 15 anys i 290 dies. Xavi confia cegament en les condicions i el talent d’aquest futbolista, i vol donar-li més protagonisme aquesta temporada. L’adeu d’Ousmane Dembélé juga a favor de Yamal. Xavi ha perdut la nineta dels seus ulls i busca hereu. Lamine va tenir minuts en la pretemporada contra l’Arsenal i el Milan –contra el Real Madrid no– i ja va participar en el primer partit de lliga al Coliseum, però la seva gran actuació contra el Tottenham és la que ha convençut el barcelonisme. El vestit a mida que li va fer a Reguilón és ja història dels Gamper. Lamine Yamal va revolucionar el partit i va participar en tres dels últims gols del Barça, una actuació que va generar molts paral·lelismes amb aquell mític Gamper de Messi contra la Juve el 2005.

En les tres últimes visites al Camp Nou, el Cadis ha posat les coses realment difícils a un Barça que només ha pogut guanyar un d’aquests tres partits. La temporada passada l’equip de Xavi va vèncer per 2-0, amb gols de Sergi Roberto i Lewandowski, però en les dues visites anteriors a Barcelona el Cadis va ser capaç de treure un 0-1 i un 1-1. L’equip de Sergio González va guanyar 1-0 contra l’Alavés en la primera jornada, i el Barça arriba a la cita més obligat a sumar els tres punts després de fallar a Getafe. Primer partit oficial a Montjuïc. El Barça busca començar bé la seva nova etapa a l’estadi olímpic. Lamine ja sap què és brillar a la muntanya màgica i els culers s’abracen a la nova perla blaugrana.

Xavi té clar el full de ruta a seguir amb Lamine. Imperarà la paciència i la dosificació de minuts. Se l’ha de cuidar. Amb 16 anys, les presses i la pressió extra que implica jugar en tot un Barça no són bones companyes de viatge, però al talent tampoc se li poden posar cadenats. Al talent se l’ha de deixar fluir, i l’escenari convida a l’atreviment. La marxa de Dembélé i els dos partits de sanció a Raphinha han obert la porta a un Lamine disposat a enderrocar el mur.

Abde, Ansu i Ferran són les tres altres alternatives contra el Cadis. El marroquí ve de fer una gran copa d’Àfrica sub 23 i Xavi també n’espera molt. Ansu i Ferran han marcat en aquesta pretemporada, se’ls ha vist amb un bon to, i la marxa de Dembélé també els obre un nou horitzó, però també és cert que tots tres estan en el mercat. Lamine Yamal no. Contra el Cadis Xavi té la paraula.

AVALAT PEL GAMPER

L’exhibició contra el Tottenham i els bons minuts a Getafe li poden fer un lloc a l’onze

ALTERNATIVES

Ansu Fati, Ferran i Abde, amb més galons, són les altres opcions contra el Cadis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)