Barça

Examen a domicili

El Barça visita el Vila-real (17.30 h) amb la baixa sensible de Pedri, un futbolista que l’equip sempre ha trobat a faltar quan no ha jugat, i a la recerca de la primera victòria fora de casa després de l’empat inaugural al camp del Getafe

L’inici de lliga del Barça no està sent fàcil. Malabars amb les inscripcions, un arbitratge perjudicial en l’estrena i lesions. Fins ara, l’equip de Xavi Hernández ha sortit il·lès i ha sumat en els dos partits jugats fins al moment, si bé les sensacions contra el Cadis no van ser les millors. Els blaugrana van tenir seriosos problemes a davant malgrat jugar amb un sistema molt ofensiu i el conjunt gadità podria haver marxat amb premi cap a Andalusia. Sumar tres punts desplegant un bon joc és la tasca pendent i avui el Barça té un bon examen per esvair dubtes. Els de Xavi visiten el Vila-real (17.30 h, Movistar LaLiga), un rival sempre complicat, encara que les estadístiques diguin que els blaugrana no perden a La Ceràmica des del 2007. El submarí groc, que ha perdut un partit i n’ha guanyat un altre, vol jugar la pilota i té jugadors de qualitat suficient per fer suar els blaugrana.

El Barça arriba a Vila-real amb baixes sensibles. A la d’Araujo –lesionat– i Raphinha –sancionat–, dijous s’hi va sumar la de Pedri. Un jugador essencial en l’esquema de Xavi. De fet, ell va ser l’autor del gol que va encarrilar la primera victòria del curs contra el Cadis. Els números diuen que l’equip ha guanyat menys quan el canari ha estat lesionat. El joc també se n’ha ressentit, per això Xavi reclamava la incorporació d’un migcampista d’un perfil similar, per no perdre aquest joc per dins d’un jugador amb arribada. El club va fer la feina i va portar Gündogan, que diumenge passat va ser el soci de Pedri en l’1-0. L’examen del Barça també ho serà per a l’alemany, que pot guanyar més galons davant l’absència del 8.

Protagonisme juvenil

Xavi Hernández no va dubtar a l’hora d’alinear d’inici Lamine Yamal contra el Cadis. El jove de 16 anys va respondre i va ser el millor, el més incisiu. El català té molts números de repetir en l’onze, acompanyant Lewandowski. Caldrà veure si la baixa de Pedri fa que Xavi tregui un migcampista i afegeixi un atacant. Jugadors com ara Abde i Ferran van reivindicar-se davant del Cadis i són alternatives ofensives. Darrere, i enfrontant-se a un equip més ofensiu que els gaditans, Kounde podria tornar a l’eix amb Christensen, i De Jong recuperaria el seu lloc al mig del camp.

Lamine Yamal crida l’atenció per la seva joventut, però no serà l’únic juvenil present a La Ceràmica. El central Pau Cubarsí, també de 16 anys, va entrenar ahir amb el primer equip i va entrar en la llista. El futbolista nascut a Estanyol (Girona) s’estrena en una convocatòria. L’altra novetat de la llista va ser la presència de Marcos Alonso, que podria tenir els primers minuts després de perdre’s les dues primeres jornades en no haver estat inscrit abans.

Per la seva banda, el Vila-real de Quique Setién arrib reforçat després de sumar els tres punts a Mallorca gràcies a un gol de Gerard Moreno. El davanter català serà homenatjat abans del xiulet inicial després de convertir-se en el màxim golejador històric del club groguet. El tècnic càntabre recupera per al duel Yeremy Pino, absent fins ara per una lesió muscular. A més, Raúl Albiol, que va reaparèixer a Mallorca, podria recuperar el seu lloc en l’onze titular.

LA LLISTA

Marcos Alonso, inscrit, i Pau Cubarsí, de 16 anys, grans novetats

EL RIVAL

Setién va confirmar que Yeremy Pino entraria en la convocatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)