Barça

Xavi: “La renovació està feta i s’anunciarà aviat”

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha arribat tard a la roda de premsa per primer cop. Això ha fet pensar que l’anunci de la seva renovació seria imminent. El tècnic ha confirmat l’acord, però no n’ha donat més detalls. Ha estat en la prèvia del Barça-Celta de demà (18.30 h). Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Renovació

“He avisat que venia tard, perdoneu [riu]. La renovació està feta fa dies. Vam arribar a un acord i s’anunciarà aviat. Estic content”.

“Si hi ha un millor pla ara que comença la Mercè? Se m’acudeixen pocs plans millors, sincerament. Tens raó. Veurem si em donen cita [riu]. Si s’ha d’anunciar alguna cosa, es farà. No patiu”.

El seu trajecte des que va arribar

“Vam arribar en un moment molt difícil, amb unes circumstàncies realment adverses, tant futbolístiques com econòmiques. L’equip també estava malament psicològicament. Quan recordem aquella etapa veiem que s’ha treballat molt bé, des de la presidència fins a l’àrea esportiva. L’staff també s’ha deixat la pell perquè això canviés. Estem encara capgirant la truita. S’han aconseguit dos títols molt importants la temporada passada, però encara és un procés de construcció i formació. Estem competint i fent partits excel·lents. Vam donar mostres el primer any, en el segon vam aconseguir títols i aquest ha de ser el de la confirmació del bon joc i els resultats, tant de bo. Estic molt content perquè sento que tinc el suport del president. Va tenir molta confiança en els mals moments. Va ser quan més positiu el vaig trobar. Em noto fort i els jugadors gaudeixen. Estem en un bon moment, però això pot canviar. No hem de deixar de treballar perquè això segueixi funcionant”.

Estar molts anys a la banqueta

“15 ho veig complicat. El Barça és una exigència terrible. Sé on soc, però en alguns moments no ho he passat bé i en d’altres he gaudit una barbaritat. És una muntanya russa de sensacions. Tant de bo pugui estar molts anys aquí, és casa meva i estic encantat”.

Missatge als madridistes

“No soc d’enviar missatges. Tinc respecte per tot el món, també als que m’han criticat o esperaven que ens anés malament. Hem tingut fe i confiança en la feina i en què podíem capgirar això. Res de missatges. A seguir treballant amb humilitat”.

Un moment feliç

“Quan vam creure’ns que de veritat podíem competir, que va ser quan vam guanyar la supercopa el passat gener. Va ser un punt d’inflexió. Els jugadors van veure que podien fer-ho. Vam guanyar el Madrid en una final i jugant molt bé a futbol. Era el camí i l’ideari del que volem: jugar bé i guanyar”.

La millora de l’equip

“El nostre treball diari està donant fruits i la plantilla ha millorat, és evident. Són dues coses que van de la mà. Al mig tenim a Gündogan o Cancelo i això és un avantatge. També hi ha jugadors amb qui portem un temps treballant que també han millorat i s’atreveixen més. Quan tens jugadors de nivell, tot puja”.

Guanyar coses importants

“No guanyaré res dient que pot ser una bona temporada. Això va de competir demà, dimarts, divendres, etc. Pas a pas. No hem de llançar campanes al vol. L’objectiu és mantenir el nivell de joc i de resultats. Després ja parlarem. Vaticinar coses no serveix de res”.

El Celta

“És important fer-nos forts a casa. No és el Camp Nou, però ens estem sentint com a casa. L’ambient que s’està generant entre l’afició i l’equip és d’una harmonia molt bona i ens fa sentir còmodes. Fins ara no hem encaixat i hem guanyat tots els partits. Arribem en un bon moment. Al davant tenim un Celta que porta menys punts dels que es mereix. És un equip ben treballat defensivament i Benítez és un entrenador experimentat. L’any passat ja ens va costar, però esperem aconseguir una victòria més”.

Ser líders

“Sempre és important veure’t líder. No ho som, estem a dos punts del Madrid. Si guanyem els hi posem pressió, però per això cal fer un bon partit. Després ja esperarem què fan els rivals, però el més important és el que està a les nostres mans”.

Araujo

“El Ronald és una figura importantíssima, és vital. És un defensa extraordinari, un dels capitans i un gran corrector. És fonamental per a mi. Anirà entrant a poc a poc. Surt d’una lesió, però està molt bé i feliç. L’esperit del Ronald és clau per a l’equip”.

Rotacions

“Sempre hi haurà un mínim de dues rotacions per partit perquè necessitem a tots en el millor estat de forma. Depèn de moltes circumstàncies, però variarem”.

La continuïtat de Félix i Cancelo

“És aviat. Els dos venen cedits i estem encantats de com han arribat. L’actitud que tenen i com ens estan ajudant. Estan feliços i gaudint, però és parlar d’hipòtesis a llarg termini. Queden nou mesos, imagina’t. És molt temps. Ja decidirem i parlarem amb els seus clubs quan arribi el moment. Ara és impensable decidir res”.

Vitor Roque

“Estan en permanent contacte amb els metges d’allà. Esperem que no sigui res important”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)