Lewandowski i els Joãos lideren una remuntada de líder

1a divisió.

El Barça dormirà líder i el Girona, segon. Remuntada espectacular de l’equip de Xavi Hernández davant el Celta. El Barça perdia 0-2 i en vuit minuts màgics, entre el 81’ i el 89’, ha fet tres gols. La millor manera de celebrar la renovació de Xavi. Dos gols de Lewandowski i decisius de nou els dos Joãos, especialment un Cancelo omnipresent, fent tots els papers de l’auca.

El Celta ha ferit el Barça en la seva segona arribada, abans del minut 20. Primer ha avisat Iago Aspas amb un xut enverinat, que ha trobat la bona mà de Ter Stegen com a resposta. El conjunt gallec ha servit el córner, el Barça ha refusat en primera instància però en l’acció continuada Luca de la Torre ha connectat amb Larsen i aquest ha creuat bé davant Ter Stegen (0-1, 19’). L’acció ha agafat el Barça desajustat, amb Cancelo fora de zona, Koundé mesurant malament en l’intent d’anticipar i amb Christensen quedant enganxat al darrere i habilitant Larsen.

Al Barça li ha costat moltíssim atacar en espais reduïts en la primera part. El Celta ha jugat amb les línies molt juntes, amb defensa de cinc homes i tres homes més per davant i el Barça ha tingut molts problemes per filtrar l’última passada. La Lesió de Frenkie de Jong superada la mitja hora de joc ha estat l’altra gran mala notícia del primer temps.

Xavi ha mogut fitxa durant el descans i el Barça ha sortit a jugar la segona part amb tres centrals, Cancelo s’ha col·locat a la base del quadrat amb Gavi i Gündogan i João Félix per davant, amb Lamine obert a una banda i Ferran partint des de l’altra, amb Lewandowski en punta. Oriol Romeu i Marcos Alonso s’han quedat al vestidor. Han entrat Araujo, que reapareixia, i Lamine Yamal.

Li ha anat millor al Barça amb el canvi de dibuix i ha generat més, però en una contra letal el grec Douvikas ha fet el segon del Celta en el minut 76. Semblava la sentència. Era la primera vegada que el Barça anava per darrera en el marcador a Montjuïc, però l’equip ha tret l’orgull i en vuit minuts màgics ha marcat tres gols i ha remuntat un partit que estava perdut.

Doblet de Lewandowski i èxtasi final amb el gol de João Cancelo. Tres gols entre el minut 81 i 89, amb els Joãos i Lewandowski al rescat. Màgica passada de João Félix a Lewndowski en l’1-2, picadeta per dalt, i bona definició del polonès. La pilota ha tocat al travesser i ha entrat. En el segon, Lewandowski ha rebut la passada enrere de Cancelo i tampoc ha perdonat. I ha estat el mateix Cancelo qui ha fet embogit Montjuïc amb el tercer de la nit. Centrada de Gavi i rematada entrant indetectable d’un Cancelo omnipresent, que apareix en totes les posicions del camp i assumint mil rols dins un mateix partit. Elogi a la polivalència i remuntada fantàstica per situar-se líder de forma provisional.