Barça

Xavi: “Cal corregir coses, però estem en el bon camí”

Després de l’empat a Mallorca, el Barça té un nou examen demà contra el Sevilla (21h, Movistar LaLiga). El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, confia en recuperar les bones sensacions. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit contra el Sevilla

“Volem tornar a la victòria. Juguem a casa, però contra un equip difícil. És l’actual campió de l’Europa League i va posar molts problemes al City en la supercopa. És un rival rocós, fort físicament i amb les coses molt clares des que està Mendilibar al càrrec. Necessitem a l’afició i aquest ambient que s’ha generat a Montjuïc. Volem tornar a les bones sensacions de joc i resultats”.

Fragilitat defensiva

“Cal estar més concentrats. La majoria diu que ens costa atacar amb defensa de cinc i que no generem tant. No hi estic d’acord. Generar sis ocasions clares davant el Mallorca al seu camp, em fa pensar que el bagatge en atac és bo. El que va fallar va ser la qüestió defensiva i això no significa apuntar ni al porter ni al central. És de tots. La pressió, les segones pilotes, etc. Cal estar més concentrats. L’any passat vam estar brillants i en aquest inici de curs, no tant. Hem millorat en atac, però hem de mantenir el nivell defensiu de la temporada passada per guanyar títols”.

“És un tema d’estar estructurats i d’atacar abans. Ens falta calma, paciència, madurar la jugada i anar d’un costat a un altre. Hi ha massa pèrdues innecessàries. Cal millorar aquests aspectes i els jugadors ho saben. No es pot generalitzar. Portàvem dos partits espectaculars i semblava que tot era perfecte. Ara no tot és dolent. Cal corregir les coses, però crec que estem en el bon camí”.

Guanyar abans del Porto

“Sempre és important guanyar per tenir bones sensacions. Per afrontar els pròxims partits i per la moral i la confiança que estàs fent bé les coses. Aquí, al Barça, un empat és una alarma. No vam fer un mal partit a Mallorca. A partir d’aquí, el que sigui guanyar i desplegar un bon joc ens donarà bones sensacions. Demà podem posar-nos líders un altre cop”.

El Girona i els cedits

“Pablo no està jugant gaire, però estem molt satisfets amb l’Eric. Que jugui i participi. A part d’això, té molt mèrit. És espectacular. Sorpresa? No. Porten molts anys fent les coses bé. Van baixar, però va seguir la mateixa gent. És un projecte a llarg termini, amb paciència i calma. El model de joc és molt clar i tenen un entrenador per jugar així. Míchel està fent una feina espectacular i no és casualitat”.

Lamine Yamal

“Té 16 anys i hi ha moments del partit en què es nota físicament. Has de fer molts esforços. No només es juga amb la pilota al peu, també quan no la tens. Hi ha situacions en què es nota que té l’edat que té i per això crec que l’hem de protegir pel que fa a minuts, situacions del partit, etc. Pel que fa a la resta, ja he dit que és un noi feliç, a qui li agrada el futbol, gaudeix i ho porta molt bé. El veig amb una naturalitat molt gran i no hi haurà problema en això. El tema és físic”.

“Hem de filar prim pel que fa a la càrrega física i als minuts. Hem d’anar amb cautela, però sabent que ens pot ajudar en moltes situacions i partits de la temporada”.

Sensació des de fora

“Tinc la sensació que molts cops no coincideixo amb l’anàlisi de la gent, però és respectable. Heu de donar una opinió, però jo he d’analitzar de portes endins què passa. No perdo el temps en les sensacions que hi ha fora. M’interessen les sensacions dels jugadors i el meu staff”.

Rotacions

“No ens afecten, al contrari. Cal protegir el futbolista. Les rotacions són necessàries. Cal que tothom se senti partícip i important. No empatem a Mallorca per les rotacions. Són molt necessàries”.

Tants partits i poc temps de preparació

“Fem treball de vídeo i analític, però no fem la tasca. Físicament, els jugadors no estan per fer-la. Avui és dia de recuperació. És el dia que estan més cansats i demà hem de tornar a competir. Les rotacions són necessàries i treballar se’t fa complicat, però tenim eines que ens permeten preparar el pròxim partit”.

Raphinha

“Té la reacció ideal d’un futbolista. Després d’un error comès a Getafe, i del qual n’és conscient, ha entrenat molt bé. És intel·ligent, generós i implicat”.

Cas Negreira

“La setmana que ve hi haurà una altra notícia. D’aquí a 15 dies, una altra. I, segurament, d’aquí a un mes i mig en sortirà una altra. Sabeu la meva opinió. Si tireu d’hemeroteca, que us agrada, sabeu què en penso. Mai he tingut la sensació, repeteixo, mai, que els àrbitres ens hagin beneficiat. Mai”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)