Barça

Que torni l’alegria

Després de l’empat amarg a Mallorca i la pèrdua del lideratge en mans del Girona, el Barça vol recuperar sensacions contra el Sevilla a casa (21 h, Movistar)

Els andalusos, amb Sergio Ramos, acaben de vèncer i golejar

La muntanya màgica de Montjuïc viurà un divendres amb aroma de dissabte. El culer acostumat a mirar l’agenda i a reservar-se els 90 minuts del cap de setmana dedicats al Barça, viu avui una situació inèdita: futbol en divendres. Ben mirat, també és una bona forma de tancar la setmana laboral –per als que no treballen el cap de setmana– o escolar. Pujar a Montjuïc a veure l’equip de Xavi Hernández contra el Sevilla (21 h, Movistar LaLiga). També actua Sabina, però el culer se sent atret pel conjunt blaugrana malgrat els dos últims ensurts. No s’han d’oblidar les golejades contra el Betis i l’Anvers, ni centrar-se només en els 80 mals minuts contra el Celta ni en les dificultats per esgarrapar un punt de Mallorca. Sí que ha de servir de toc d’atenció i per tocar de peus a terra. La temporada no serà ni de bon tros fàcil. Il·lusió? Sí, però també tranquil·litat. Però els João Cancelo, Gavi, Lewandowski, João Félix, Raphinha o Lamine Yamal, entre d’altres, criden l’atenció. Atrauen. I avui el Barça necessita un altre cop aquesta connexió amb l’afició, que tan bé ha funcionat fins ara, per recuperar bones sensacions futbolístiques i també de resultats. Recuperar el camí de la victòria per dormir líders, en espera del Girona-Madrid de demà a la tarda.

Protegir o no

Per a la visita del Sevilla de José Luis Mendilibar, Xavi repeteix exactament la mateixa convocatòria que a Mallorca, amb les absències de De Jong i Pedri per lesió i la presència, una setmana més, de Fermín López i Lamine Yamal. Els grans revolucionaris de la segona meitat disputada a Son Moix. Tots dos junts, 20 i 16 anys respectivament, en sumen menys que els que té Sergio Ramos, que avui es retrobarà amb el Barça i la seva afició després de la seva curta etapa a París. Després de dos partits sense jugar, avui se l’espera d’inici per intentar frenar les armes ofensives del conjunt blaugrana i, qui sap, precisament Lamine Yamal.

Va estar menys de mitja hora sobre la gespa, però l’extrem va ser el més desequilibrant del Barça en tot el partit. Xavi el vol protegir, sí, però quan agafa la pilota sempre passen coses, i avui podria recuperar el seu lloc en l’onze. De fet, des del duel contra l’Osasuna del dia 3 d’aquest mes de setembre que no ha estat titular. Ara bé, Raphinha també alça la veu i a Son Moix va marcar un gol i en va donar un altre. Entre tots dos pot ser la lluita per acompanyar Lewandowski i João Félix. Al mig del camp, Romeu, Gavi i Gündogan repetirien, mentre que Kounde tornaria a l’eix de la defensa després de descansar. Cancelo, Araujo i Balde són els candidats a acompanyar-lo, sense descartar Christensen.

El Sevilla, que continua força irregular, acabade golejar l’Almeria. En-Nesyri es va retrobar amb el gol i Lukébakio està causant furor al Pizjuán. Una mica d’aire i energia abans d’intentar tombar el Barça, que encara no ha perdut cap partit. Abans del xiulet inicial, homenatge del club a les 15 mundialistes i a Aitana Bonmatí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)