Barça

Laporta, imputat pel cas Negreira

Cas Negreira. El jutge, a diferència de la fiscalia, creu que els pagaments fets durant el seu mandat no han prescrit

El president del Barça, Joan Laporta, passa a tenir la condició d’investigat en el cas Negreira. El màxim mandatari del club blaugrana va ser imputat ahir pel jutge que instrueix el cas, en contra del criteri de la fiscalia anticorrupció.

El magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, considera que els pagaments que el club va fer a José María Enríquez Negreira i al seu fill entre el 2008 i el 2010, durant el seu primer mandat, no han prescrit perquè constitueixen un delicte de suborn continuat. Una visió diferent a la que havia mostrat la fiscalia, que va excloure Laporta de la denúncia en entendre que sí que havien prescrit. El motiu que recorda el jutge és que en els delictes de suborn continuat, el Codi Penal estableix que el termini de prescripció des de el dia que es va fer l’última infracció penal, és a dir, el 2018, és de deu anys. Per tant, els pagaments entre el 2008 i el 2010 també entrarien en la denúncia.

En conseqüència, el president blaugrana passa a ser investigat, igual que els expresidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, que van ser imputats el setembre passat per un delicte de suborn. La imputació de Laporta també inclou els membres de la junta directiva amb responsabilitat en aquests pagaments. A més, el club també és investigat per suborn i per corrupció esportiva. Tot plegat, pels 7,3 milions d’euros que, segons la justícia, el Barça va arribar a pagar a Negreira i al seu fill.

El jutge Joaquín Aguirre continua considerant-los tots dos funcionaris públics a efectes penals, ja que Negreira era vicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres, que depèn de la federació espanyola, i, com a tal, exercia funcions de caràcter públic. A més, tot i que no hi ha indicis que els pagaments del Barça a Negreira fossin per obtenir favors arbitrals, el jutge creu que “per força havien de beneficiar el Barça en detriment de la resta de clubs de la lliga de primera divisió o dels seus rivals de copa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)