Barça

Bellingham dicta sentència sobre la botzina (1-2)

En el clàssic dels Rolling Stones, ha estat un futbolista a qui li canten una cançó dels Beatles al Bernabéu qui s’ha emportat tots els focus. Jude Bellingham ha firmat un doblet en la segona meitat que ha capgirat un partit que guanyava el Barça després d’una molt bona primera part (1-2). El britànic ha fet que el primer gol d’Ilkay Gündogan amb la samarreta blaugrana hagi estat completament estèril. Aquesta victòria deixa el Madrid líder, empatat a punts amb el Girona. El Barça queda tercer a quatre unitats de tots dos.

Xavi Hernández ha donat continuïtat al magnífic rendiment de Fermín i l’ha premiat amb la titularitat, deixant a Oriol Romeu en la banqueta. Com també era d’esperar, Cancelo ha avançat la seva posició deixant a Araujo cara a cara amb Vinicius, com en cada clàssic. El Barça, molt lluny de la versió apagada del duel contra el Xakhtar, ha agafat la pilota des del primer moment i ha portat el pes del partit, tenint el Madrid apagat i neutralitzant els grans perills blancs: Bellingham, Vinicius i Rodrygo. La feina d’Araujo, Gavi o Fermín ha estat impecable. L’altre migcampista, Gündogan, ha tingut l’estrena perfecta en un clàssic. L’alemany ha obert la llauna després d’un intent de paret amb Ferran i de tenir més fe que ningú per endur-se la pilota davant Alaba i anotar l’1-0 dins l’àrea (6’). L’equip de Xavi també ha millorat en la pressió respecte a dimecres. En una recuperació de Gavi a la frontal, Fermín s’ha plantat dins l’àrea, però el seu xut s’ha estavellat al pal (16’). El Barça tenia el partit on volia i el Madrid només ha pogut fer el primer remat en un xut llunyà de Rüdiger (22’). Vinicius, desesperat contra Araujo i protestant a l’àrbitre, ha tingut un petit enfrontament amb Xavi i el clàssic ha pujat de temperatura. Els blaugrana han acabat millor, trepitjant àrea amb diversos córners que han acabat en res.

El Madrid, conscient de la necessitat de fer un pas endavant, ha sortit bé en el segon temps, passant més estona a camp contrari amb la pilota als peus. Malgrat tot, les dues ocasions més clares han estat per al Barça. Fermín ha penjat la pilota després d’un córner i Íñigo ha rematat de cap al pal. En el refús, Araujo ha topat amb Kepa (51’). Deu minuts després, ha reaparegut Robert Lewandowski, que s’ha endut l’ovació del Lluís Companys. Les forces estaven igualades, però el Madrid ha fet el pas definitiu. Primer, Tchouaméni ha obligat a Ter Stegen a lluir-se (67’). En l’acció següent, Bellingham no s’ho ha pensat i ha engaltat un xut des de més enllà de la frontal impossible per a Ter Stegen i ha situat l’empat en l’electrònic (68’). Els blaugrana no han encaixat bé el gol i Xavi ha fet entrar a Romeu per donar més consistència al mgi del camp i, més tard, també han entrat Lamine Yamal i Raphinha pels dos Joãos per canviar alguna cosa en atac. Lewandowski ho ha intentat amb un xut de primeres i el Madrid ha reclamat un penal sobre Camavinga, però ningú era capaç de decantar el duel a favor seu. Semblava que els punts es repartirien, però de nou ha aparegut Jude Bellingham, que ha empès una pilota que ha caigut dins l’àrea petita (90’+2). El Barça ho ha intentat fins al final, amb Ter Stegen pujant a rematar un córner, però el clàssic ha estat blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)