Barça

“Cal refer-se i reaccionar”

Xavi Hernández Entrenador del Barça

La millor manera de deixar enrere el clàssic és guanyant al camp de la Real Sociedad, un dels millors equips de la categoria. I això ho sap el tècnic del Barça, Xavi Hernández. “Demà tenim un test d’alt nivell. Fan moltes coses bé. Serà exigent, però hem entrenat bé. Després de la derrota contra el Madrid, l’equip ha fet un pas endavant. Cal refer-se i reaccionar.” Un partit per al qual Xavi recupera Pedri, un futbolista “capital”. “Té molt bones sensacions i està al 100%. És una molt bona notícia per a l’equip i per a ell. Tant de bo tingui continuïtat. És fonamental per la manera com volem jugar”, va dir.

La derrota contra el Madrid i les paraules posteriors de Gündogan han marcat la setmana de l’equip de Xavi. El tècnic va rebaixar la tensió. “La paraula conformitat no forma part de l’ADN Barça. Nosaltres estem aquí per l’exigència, l’excel·lència i per guanyar. Gündogan va expressar l’enuig. Jo també podria haver-ho dit, però ho va fer ell perquè la seva cultura és diferent. Va voler aclarir-ho al vestidor i no li hem donat importància. Estem d’acord amb el que diu. Hem d’exigir més. Vam perdre el clàssic per errors de concentració i de desconnexió”, va dir Xavi, convençut que el problema de l’equip en els trams finals dels partits és aquest, i no pas el físic. “Teníem el partit controlat, vam jugar bé, però vam perdre. Són detalls. Contrariats i enfadats, però demà tenim un altre test. No hi ha res perdut. Tenim temps per aprendre i per esmenar aquests errors”, va afirmar.

Tot plegat ha estat un còctel que, sobretot des de Madrid, ha generat rebombori. Per això, Xavi va insistir en l’exigència del club, però va enviar un missatge de tranquil·litat. “Respecto totes les opinions. Sé on soc. Estic de luxe, no estic enfadat. Crec que anem pel bon camí. Ja ens va passar l’any passat. Hi ha períodes en què no surt tot tan bé i has de gestionar-ho. Són reptes i veig l’equip preparat per capgirar-ho. A treballar. Per què critiquen? Perquè és el Barça. Quan juguem bé, mirem el resultat. Quan hi ha resultat, no juguem bé. És un tema cultural dels catalans, que volem l’excel·lència i no sempre es pot aconseguir. És un procés. M’exigeixo molt a mi i als futbolistes. Que no agrado? Normal. L’entrenador del Barça difícilment agrada a tothom”, va sentenciar.

Finalment, Xavi va elogiar els dos guanyadors de la Pilota d’Or. “No hi ha debat. La importància de l’Aitana és espectacular, a més amb aquest ADN nostre. És un espectacle veure-la. I amb Messi, igual. Va ser el millor del mundial i és el millor de la història. El vaig felicitar”, va afirmar.

LA PRÈVIA

La paraula ‘conformitat’ no forma part de l’ADN Barça. Estem d’acord amb el que diu Gündogan. Hem d’exigir molt més
Pedri? Té molt bones sensacions, està al 100%. És una molt bona notícia per a l’equip
Xavi Hernández
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)