Barça

El protagonista

Ter Stegen

No sempre salvarà

“Estem enfadats i no ens pot passar això”, reconeixia el capità del primer equip blaugrana després de la derrota a Hamburg

La patacada del Barça a Hamburg és de les que fan posar de tots colors. Ni joc, ni actitud, ni sensacions, ni pas als vuitens de final. Situació preocupant. Tot plegat, quan està en joc molt més que jugar una fase final: el futur del club i la seva recuperació econòmica després de dos cursos en què l’equip ja ha naufragat en la fase de grups. La derrota per 1-0 podria haver estat pitjor, si no hagués estat pel que està sent massa protagonista en els últims partits.

Marc-André ter Stegen ha estat el millor dels blaugrana en els dos darrers duels. Quan el teu porter destaca per sobre de la resta, normalment és un mal símptoma i això és el que està passant a l’equip de Xavi Hernández. Sort en té, el Barça, que el capità hagi recuperat la seva millor versió. Ja la va deixar veure la temporada passada, sent essencial en la consecució del títol de lliga i també en la supercopa, sent decisiu en la tanda de penals contra el Betis. Aquest any també s’està lluint, però els rivals arriben massa a l’àrea i no sempre ho pot aturar tot. De fet, l’equip està encaixant una quantitat de gols massa alta en comparació amb el curs passat.

Els tres punts aconseguits a Anoeta potser acaben valent una lliga i Ter Stegen en té gran part de la culpa, perquè ell sol es va encarregar de mantenir viu el Barça fins al minut 93. Ahir, a Hamburg, el porter alemany no va poder evitar la derrota i ajudar el seu equip a aconseguir el bitllet per als vuitens de final –amb un punt en tenia prou–, però sí que li va donar esperances fins al final i va evitar que la desfeta fos més grossa. Al cap d’un quart d’hora de joc va posar la cama per evitar el primer de Matviyenko. No va poder fer res per evitar la diana de Sikan, que va culminar una magnífica jugada col·lectiva del Xakhtar, que podria haver firmat el Barça de fa uns anys. Ja en la segona part, el capità culer també va treure dues accions a Gocholeishvili i Sikan que podrien haver estat el 2-0 i l’estocada definitiva per al Barça a Hamburg.

Ter Stegen va donar vida als seus companys fins a l’últim sospir, però ells no ho van saber aprofitar, incapaços de generar alguna acció amb cara i ulls. L’equip de Xavi s’ho jugarà pràcticament tot contra el Porto el dia 28 de novembre. Com una final. “S’ha d’analitzar bé. Teníem un partit per classificar-nos per a vuitens. Estem enfadats i no ens pot passar això. No puc dir què ens ha passat ni què ens falta, però sempre hi ha una solució per a tot i ho analitzarem”, deia el capità a la zona mixta.

Amb el xiulet del descans i els jugadors dirigint-se als vestidors, Ter Stegen negava amb el cap. Si dissabte se’l veia enfadat, ahir se’l veia preocupat. El porter alemany no salvarà sempre el Barça.

90
minuts
4
xuts rebuts entre els tres pals
3
aturades
1
gol encaixat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)