Barça

Mor Terry Venables, que va fer campió de lliga el Barça

Terry Venables ha mort a 80 anys, després d’una llarga malaltia. L’exentrenador anglès va fer campió de lliga el Barça la temporada 1984/85, després d’una sequera de més d’una dècada. Concretament, onze anys després de la lliga de Cruyff, amb Venables el club va celebrar el títol, recordat pel penal que Urruti va parar a Valladolid i que va quedar a la memòria per l’Urruti, t’estimo! de Joaquim Maria Puyal. La temporada següent, el Barça va tenir molt a prop la seva primera copa d’Europa. Primer va arribar la recordada remuntada contra el Goteborg, amb el trio de gols de Pichi Alonso. Però en la final a Sevilla, amb tot a favor, els blaugrana es van endur una garrotada duríssima contra l’Steaua de Bucarest, resolta en una tanda de penals maleïda per al Barça, que no en va marcar cap. Venables va ser acomiadat el setembre de 1987.

Del pas de Venables pel Barça, també es recorda que va refusar el fitxatge d’Hugo Sánchez, segons va explicar anys més tard Joan Gaspart, que va revelar que el tècnic anglès va preferir Steve Archibald.

A més del Barça, Venables havia entrat diversos equips anglesos (Crystal Palace, Queens Park Rangers, Tottenham, Middlesbrough, Leeds) i també la seva selecció, a la qual va dur a les semifinals de l’Eurocopa el 1996. Com a jugador, va començar al Chelsea i va passar pel Tottenham, el Queens Park Rangers i el Crystal Palace.

Gary Lineker, un dels jugadors dirigits per Venables, es mostrava “devastat” per la mort del “millor i més innovador” tècnic amb qui va treballar. Alan Shearer, estrella de la selecció anglesa que Venables va dirigir, s’ha acomiadat de l’exentrenador amb un missatge en què reconeixia “deure-li molt” i en què el qualificava de “sorprenent”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)