L’1x1 del Barça-Porto

Per Clara Rodergas

IÑAKI PEÑA (90’)
REFORÇAT
Nova prova de foc per al segon porter blaugrana, que va resoldre amb nota. Va treure tres grans mans, una amb 0-0 i dues amb 1-1, disfressant-se de Ter Stegen. En el gol del Porto no va poder fer res. Aturades de confiança.
ARAUJO (90’)
concentrat
Complint al costat dret i amb una acció importantíssima amb 1-1 al marcador. L’uruguaià va sortir al tall amb decisió per evitar una rematada de Taremi tot sol dins l’àrea que podria haver canviat les coses.
KOUNDE (90’)
irregular
El francès, ubicat de nou a l’eix de la defensa, va deixar-ne de fredes i de calentes. Va estar imponent en alguna acció amb Galeno, però va cometre errades greus i fàcils d’evitar en la sortida de pilota blaugrana.
IÑIGO MARTÍNEZ (90’)
LÍDER
Els galons i la titularitat se’ls ha guanyat a pols. Va fer una molt bona primera part, amb accions defensives de mèrit i desplaçaments de joc interessants que els companys no van poder aprofitar. Consolidat.
CANCELO (82’)
INJECTOR
El seu golàs, partint des de l’extrem esquerre, va ser clau per activar el Barça quan pitjor pintaven les coses. També va ser decisiu en l’acció del 2-1, assistint el seu bon amic João Félix. Va acabar amb molèsties i ovacionat.
GÜNDOGAN (90’)
creixent
L’alemany continua sense estar del tot fi. Va perdre força pilotes, fruit dels nervis, la falta d’intensitat i la manca de concentració. Va entonar-se amb el marcador a favor, quan calia tranquil·litat en el joc.
DE JONG (90’)
ENYORAT
En la construcció de la jugada. En la primera part, quan l’equip era incapaç de sortir des del darrere, va ser un recurs amb les seves conduccions marca de la casa, trencant línies. Amb un Barça més fi, va tenir-ho més fàcil.
PEDRI (90’)
tranquil
El canari continua sumant minuts i guanyant ritme després de tot el temps d’inactivitat. Va trobar Cancelo en l’acció de l’empat. Com l’equip, va anar creixent. Del descontrol inicial a una millor circulació amb el 2-1.
RAPHINHA (89’)
VOLUNTARIÓS
Actitud innegable del brasiler, fent feina en la pressió i intentant-ho en atac. Li va faltar prendre la decisió adequada. En va tenir una clara abans del descans en què va trigar massa a xutar. El porter li va treure una xilena brutal.
LEWANDOWSKI (90’)
absent
Només va fer una rematada en tot el partit i se’l va veure lent en moltes accions, com en una en què va rebre sol dins l’àrea i va voler controlar en lloc de xutar al primer toc. Es va queixar als companys i va estar desconnectat.
JOÃO FÉLIX (75’)
ALLIBERAT
Se’l va veure frustrat. No marcar des del 19 de setembre genera nervis. Ho va intentar, amb un xut als núvols en el primer temps i un travesser en la represa. La combinació portuguesa va tenir fruits i va fer un gol importantíssim.
FERRAN (25’)
gana
Va pecar d’egoisme en una acció en què tenia Lewandowski tot sol. Dues rematades desviades.
BALDE (8’)
relegat
Va entrar per un tocat Cancelo. El rendiment del portuguès a l’esquerra deixa la titularitat cara per al barceloní.
LAMINE (1’)
llest
Minuts inèdits per rascar segons en l’electrònic. Sense incidència, però calmant el joc quan calia en el tram final.