Barça

Xavi: “Hem de tenir continuïtat en el joc”

El Barça no vol deixar escapar ni el Girona ni el Madrid. Per això, cal guanyar el derbi de demà contra els gironins (21h, DAZN). El tècnic blaugrana, Xavi Hernández, ha elogiat l’equip de Míchel. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El partit

“És un gran partit. El Girona, sorprenentment per a molta gent, està colíder amb el Madrid, però per a nosaltres no és cap sorpresa. Quan l’analitzes veus que juga molt bé. És un equip dinàmic i Míchel és un grandíssim entrenador que utilitza un sistema semblant al nostre. Vol tenir la pilota i ser protagonista i tenen jugadors amb molt nivell. Analitzant el Girona, veus la capacitat que té i com domina moltes facetes. Demà tenim un rival molt difícil. A més, estan amb una confiança tremenda, pels núvols, jugant molt bé. Se’ns complicarà, però no variarem. Sortirem valents. Venim en una dinàmica bona. El partit contra el Porto va ser bo i el de l’Atlético, molt bo. Hem de tenir aquesta continuïtat en el joc”.

La manera de jugar de tots dos

“Nosaltres variarem poc. No sé si el Girona ho farà. L’any passat va ser així: a casa ens van venir a buscar i van dominar-nos en alguns moments, però a Montilivi es van tancar i van jugar amb un bloc baix. Veurem demà. Hem plantejat el partit amb diversos escenaris. És un equip que pot anar enrere i endavant i té moltes variants, més que l’any passat. A més, també té més individualitat: Savinho, Tsygankov, Dovbyk, Iván Martín, etc. No sé quin Girona trobarem”.

Autoestima de l’equip

“Ens ha anat molt bé pel que fa a confiança i moral. Teníem dos partits que eren dues finals i demà també, perquè és un rival directe. Té quatre punts d’avantatge. Tant de bo puguem mostrar la mateixa versió del dia de l’Atlético. Ens han anat molt bé aquestes dues victòries, però demà ho hem de tornar a demostrar”.

El Girona i la lliga

“Si pot guanyar la lliga? Sí. Ho han demostrat. Estem gairebé a la meitat de la competició i són líders amb quatre punts més que nosaltres. És un senyal que estan fent molt bé les coses. M’agrada com ataquen. No tenen por, són valents i això els ha fet estar allà”.

Míchel en un gran

“Sí, pot. Ell i tots els entrenadors de la categoria. Un gran costa més, té més exigència, però segur que podria. El Girona està a un alt nivell i líder. Té molt mèrit el que està fent Míchel”.

Diferències entre ell i Míchel

“Pot haver-hi alguna en la sortida de pilota o en la pressió alta. Nosaltres volem pressionar sempre alt, ells a vegades canvien i es posen en bloc baix. També com ocupa el mig del camp. Normalment, situen a Miguel per dins per crear superioritat. Però al final busquem el mateix: dominar, tenir la pilota i atacar. Les variants depenen dels jugadors que tens.”

Pablo Torre, Eric Garcia i la clàusula de la por

“Ja vaig dir-ho, em sembla bé aquesta clàusula. És un jugador nostre i no ens pot anar en contra. És lògic. Mira què li va passar a l’Atlético amb João. Com et sentiries tu? És un jugador teu. Ho veig fenomenal. No trobo lògic que un futbolista teu jugui contra tu. En el cas d’Eric, no vam ser a temps de posar-la. Estarà més motivat per mostrar el seu nivell”.

“L’Eric estarà més tranquil i amb menys pressió a Girona, no és el mateix jugar aquí o allà. M’alegro per ell. Està sent important, amb una gran sortida, construint bé, jugant amb molta personalitat, etc. M’alegro, perquè sap que li tinc confiança”.

Aleix Garcia

“És un futbolista que m’agrada. Està fent una temporada enorme i ja ha anat a la selecció. Té molta capacitat tècnica, amb uns canvis d’orientació espectaculars. Té molt nivell. Va dir que voldria jugar al Barça i cal entendre’l. Qui no voldria jugar en un equip gran com el Barça? El valoro molt”.

Fitxar un porter?

“No és cap opció. Tenim confiança en l’Iñaki i en tots els porters que tenim a casa. Creiem que el Marc es recuperarà aviat, no és una lesió de creuats. No farem cap fitxatge a la porteria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)