Barça

Un duel per gaudir

El Barça i el Girona es veuen les cares en l’únic duel català del curs a Montjuïc, en què blaugrana i gironins intentaran pressionar un Madrid que es va deixar punts contra el Betis

Els gironins, que saben que patiran, no trairan l’estil que els ha dut a liderar la taula, ser l’equip més golejador i acumular 38 punts de 45 possibles

El Barça i el Girona disputen a l’Estadi Olímpic Lluís Companys un duel català que es preveu d’allò més obert i igualat. Amb els dos únics conjunts del país instal·lats a la part alta de la classificació, l’empat del Madrid al Benito Villamarín posa encara més salsa a un partit entre dos equips d’estils semblants, que volen ser protagonistes amb la pilota i que busquen contínuament la porteria rival. Com a local, i obligat per la pressió de la classificació –els de Xavi són a quatre punts dels de Míchel–, el conjunt culer segur que voldrà portar la iniciativa per incomodar un Girona que encara no s’ha vist en una situació semblant després de quinze jornades. Si els blaugrana no aconsegueixen, però, implantar el seu ritme d’alta pressió per treure la pilota als blanc-i-vermells, podrien tenir algun ensurt no desitjat després d’insinuar una recuperació –tímida– gràcies a les victòries contra el Porto i l’Atlético.

El Barça, com a condició indispensable, vol vèncer i convèncer, tot i saber que al davant tindrà un equip amb la confiança pels núvols i amb uns mecanismes, sobretot ofensius, envejables, fins i tot pels blaugrana. El conjunt dirigit per Xavi Hernández, com el Girona, només ha perdut un partit en tot el campionat i contra el mateix rival, el Madrid, jugant com a locals (1-2 els blaugrana i 0-3 els gironins). L’exigència al bàndol culer sempre és màxima, però amb la Champions League aparcada amb l’accés per als vuitens de final ja al sac i encara sense entrar en acció en la copa, el Barça centra els seus esforços a acabar bé la lliga el 2023 i estar a prop del Madrid i el Girona amb la segona volta del torneig per iniciar-se tornant de les festes de Nadal. En el camí de trobar la tecla per fer rutllar l’equip en les dues finals contra el Porto i l’Atlético, amb resultats positius per als blaugrana (2-1 i 1-0), Xavi ha optat per desplaçar Kounde al lateral dret –el francès ha respost amb bon nivell– i situar Cancelo a l’esquerre en detriment d’Alejandro Balde, una fórmula que sembla haver convençut el de Terrassa, que ha vist com Christensen, vital amb la baixa d’Iñigo Martínez, arriba a temps de la seva paternitat per formar una parella a l’eix amb Araujo. En cas de triomf, els blaugrana s’acostarien a dos punts i a només un del Madrid i dels gironins.

Confiança pels núvols

El Girona afronta el duel català contra el Barça pletòric havent encadenat de nou set jornades sense perdre just després de la derrota contra el Madrid. El balanç de 19 punts de 21 possibles és el sostre dels gironins a primera –ja el van aconseguir de la primera a la setena jornada– i si sumen els tres punts en la seva visita al feu blaugrana assoliran un nou rècord de partits imbatuts en la màxima categoria i tornaran a ser líders després de l’empat del Madrid contra el Betis. Ara, a quatre punts dels barcelonins, els de Míchel senten que l’enfrontament és una gran oportunitat de mostrar al món que també poden competir de tu a tu i amb garanties contra els millors equips del planeta, encara que el missatge del tècnic de Vallecas hagi estat caut. Una de les incògnites és veure amb quina actitud i variacions en els mecanismes habituals els gironins poden fer mal a un Barça que l’espera amb respecte, que li exigirà potser més que el Madrid, i que presumptament li traurà la pilota, un element vital de l’èxit gironí. D’estils paral·lels, la lluita per la possessió serà una batalla que acabarà sent clau per decantar el resultat.

REFETS?

Quan més dubtes hi havia, els de Xavi van vèncer el Porto i l’Atlético en duels clau a casa

EMPAT DEL MADRID

Si el Girona suma els tres punts serà líder i si ho fa el Barça, s’acostarà a la part alta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)