Barça

Xavi: “No és una situació còmode però podem remuntar la lliga”

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, ha comparegut en la roda de premsa prèvia al duel que el conjunt blaugrana disputarà demà al Lluís Companys contra l’Almeria (a les 19h). El de Terrassa ha repassat l’actualitat del seu equip en el que serà el darrer partit del 2023 de l’equip.

Opcions en la lliga

“Se’ns ha posat difícil guanyar la lliga però hem de tornar pas a pas. És important tenir més bon futbol i guanyar partits. Necessitem fer aquest partit complet que ens falta fins ara”, ha valorat el tècnic del Barça, que veu l’equip amb opcions de remuntar la situació: “Ho veig remuntable però no hem de fallar nosaltres. Ens està passant factura els nostres errors com a València, Granada o Mallorca. Hem d’acabar la primera volta en positiu i fer una segona volta millor encara. Hem d’anar pas a pas i partit a partit”.

Mercat d’hivern

“El que busquem és reforçar sempre la plantilla amb les peces que ens falten. Amb la lesió de Gavi necessitaríem un perfil d’aquest tipus però és complicat trobar-lo. I depenem del fair play”.

Vitor Roque

“Pot ser una solució però no podem posar-li tota la pressió a un jugador jove, com Lamine Yamal. Tots els jugadors han de fer un pas endavant com a equip i això és el que ens falta a la lliga, ja que en la Champions no hem estat del tot malament. Hem de millorar en atac que és on ens hem deixat de sumar punts. No és una situació còmode la de la lliga però no és impossible”, ha dit Xavi Hernández, que sobre el davanter brasiler afegia: “S’incorporarà passades les festes i estarà en dinàmica amb l’equip. Ja estem en contacte amb ell per tal que descansi i arribi en les millors condicions possibles”.

Nàpols

“Juguem contra el vigent campió d’Itàlia i viuen una situació semblant a la que estem nosaltres. Eliminatòria 50%, no va continuar l’entrenador campió i veurem com arribem els dos equips al febrer tot i que l’objectiu és passar als quarts de final”.

Lewandowski

“No és l’excepció. La manca d’efectivitat la tenen tots els davanters, també fallem en defensa o jo com a entrenador. Portem 9 punts menys que el curs passat, que són els que ens porta el Girona. Ens falta efectivitat i falta de contundència en moments puntuals en defensa. Pel que fa al joc crec que hem millorat”.

El Girona

“Se l’ha de comptar. És un rival directe i lluitaran per guanyar la lliga. Juguen molt bé, tenen un tècnic amb una idea molt bona i han fitxat molt bé amb jugadors diferencials com Dovbyk o Savinho. Segur que és un candidat a la lliga”.

Manca d’optimisme

“Entenc a la gent perquè hem fallat i els registres són pitjors. Però que tinguin segur que ho competirem tot i estar a nou i set punts del Girona i el Madrid. Ens podem endollar i tindrem el nostre moment, si fallem més serà complicat. Pas a pas que competirem per tots els títols”.

Desgast com a tècnic

“No ho treballo amb cap psicòleg. Estic amb mi mateix i els membres del cos tècnic. Ho passo malament quan les coses o els resultats no surten però estic bé, amb il·lusió i amb fe que podem fer una bona temporada. En certs moments ser entrenador del Barça no és agraït però ho he viscut com a jugador”.

Oriol Romeu

“Mentalment és una persona molt forta i ens ajudarà. Tornarà a tenir minuts i estarà preparat. No en tinc cap dubte”.

La baixa de De Jong

“Casadó està preparat, Oriol Romeu, Fermín, Sergi Roberto… tenim gent per cobrir la baixa de De Jong, que és sensible”.

Raphinha

“En destaco el seu cor. Ho dona sempre tot, està per l’equip no és egoista i és dels que més pateix quan no li surten les coses com Lewandowski. Al final del partit a Mestalla vam veure com els jugadors ho passen malament però hem d’insistir i les coses sortiran”.

Balanç 2023

“El més positiu els dos títols amb la supercopa a inicis d’any i la lliga. El més negatiu els títols perduts, les semifinals de copa contra el Madrid, derrotes a l’Europa League. Tant de bo puguem repetir els triomfs en el 2024”.

Converses del VAR

“Soc molt obert a aquestes converses i és un pas endavant a nivell mundial. És important que la gent sàpiga què passa pel cap dels àrbitres, se’ls ha d’humanitzar i apropar a la gent. És una bona notícia”, ha sentenciat el tècnic de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)