Barça

“No marxo per diners”

Motius. Jonatan Giráldez va explicar per què no renova amb el Barça: no està desgastat, però va rebre una proposta que creu que el pot fer créixer

Donar la cara i centrar-se en el que passa a la gespa. Això és el que volia fer Jonatan Giráldez després que dijous passat es filtrés la seva intenció de no renovar amb el Barça, amb qui té contracte fins a final d’aquesta temporada. El tècnic blaugrana va explicar els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió, intentant resoldre tots els dubtes possibles. En el discurs, el gallec va deixar clar que la voluntat era renovar, però li va arribar una oferta difícil de rebutjar. “Havíem parlat de la renovació, hi havia coses pendents de l’staff perquè volia que tots els membres renovessin condicions i contracte. Però, mentrestant, rebo una proposta de treball per marxar i la comunico a tres persones del club que són Marc Vivés, Xavi Budó i Xavi Puig. Demano tres o quatre dies per pensar i decideixo no renovar i acceptar la proposta”, va explicar Giráldez, decidit a emprendre nous reptes. “Era l’oportunitat de créixer i ser millor des del punt de vista personal i professional i per estar més preparat, sobretot amb l’edat que tinc i amb l’experiència d’assistent i d’entrenador”, va assegurar. Un nou repte amb destí als Estats Units. “Puc dir que no serà a Europa. Per a mi era important no competir amb el Barça.” Tal com va avançar Relevo, el nou equip de Jonatan Giráldez serà el Washington Spirit de la NWSL, als Estats Units.

El club i el projecte

El tècnic del Barça va afirmar que no marxa per diners. “Si només valorés els diners, me n’hauria anat molt abans perquè he rebut ofertes superiors a la d’ara. La meva voluntat sempre ha estat el Barça. Valoro moltes més coses”, va explicar. En aquest sentit, Giráldez va reconèixer que l’oferta de renovació del Barça estava a l’altura. “Era molt bona i atractiva. Em valorava com a entrenador. No volia fer xantatge ni millorar les condicions.” De fet, Joan Laporta va explicar a Efe que la renovació estava acordada, però la proposta dels Estats Units ho va estroncar tot. El mateix Giráldez va explicar que el president volia que es quedés fins al final del seu mandat.

Marxa per la proposta, no perquè estigui desgastat pel Barça o pel projecte, que creu que continuarà creixent. “Tinc ganes d’entrenar. Tinc una relació magnífica amb tothom. Considero que soc un privilegiat i un afortunat de poder estar aquí. El Barça és el Barça i el club està per sobre de les persones. Estic convençut que l’equip continuarà sent un referent. L’aposta és ferma, valenta i continuista.”

Jonatan Giráldez sí que va lamentar la filtració i el fet de no haver pogut fer les coses com volia. “Estic enfadat, perquè el meu ordre no era aquest. Volia comunicar-ho primer al club, després parlar amb les jugadores i l’staff. Ha estat diferent. No em penedeixo de fer-ho amb antelació perquè em fa dormir tranquil”, va dir. Precisament, les jugadores també se’n van assabentar per les filtracions. “Les reuneixo totes divendres i dono la cara. És un moment delicat. És difícil prendre la decisió. Hi havia una sensació de tristesa, però crec que és el millor moment per dir-ho”, va afirmar Giráldez, que espera ser recordat com un professional “competitiu i compromès” i que confia a tancar el cicle amb els quatre títols que hi ha en joc. Seria la cirereta d’una etapa d’èxit.

FUTUR

El tècnic està convençut que l’aposta del club continuarà sent “ferma i valenta”

EL PROJECTE

Segons Relevo, el Washington Spirit serà el nou equip de Jonatan Giráldez
El destí no serà a Europa. Era important per a mi no competir amb el Barça
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
La proposta del club era molt bona i estava a l’altura. Vaig sentir que se’m valorava. El president em volia fins al final del mandat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)