Barça

“Perseverem i estem en el camí d’estabilitzar el club a tots els nivells”

El president del Barça ha ofert el tradicional discurs de Nadal als periodistes presents al dinar que el club sol brindar a la premsa que segueix l’actualitat blaugrana. Joan Laporta ha repassat el moment del club i l’equip i s’ha mostrat esperançat i optimista amb el futur que tenen els equips de futbol i les seccions professionals.

Les crítiques

“Acceptem les crítiques sempre que vinguin des de l’objectivitat i d’una bona praxis de l’ofici del periodista. Intentem que ens ajudin a millorar i al periodisme molt crític dir que nosaltres també som autocrítics i intentem amb les nostres accions canviar aquesta crítica ferotge per una de més constructiva. Ho entomem tot”.

La consolidació del club

“Des de tots els estaments del club assumim el ferm compromís de consolidar al màxim l’estabilitat econòmica, esportiva i institucional del club. És un objectiu clar. Perseverem i entenem que estem en un moment en el qual estem en el camí d’aconseguir aquesta estabilitzat, sobretot aquesta temporada, en la qual si complim el pressupost estarem dins una normalitat desitjada des de fa temps. També tenim clar que el Barça, ho tenim com una màxima, només ens tenim els barcelonisme. Si volem tenir èxit hem de donar el millor de nosaltres mateixos i així actuem en el dia a dia nostre”.

Transparència

“Des del punt de vista comunicatiu obrem des de la total transparència. No ens hem amagat mai de res i intentem informar de tot allò que afecta dia a dia a un club que té mirades i sentiments molt diferents. Es veu des d’una mirada i una sensibilitat molt diferent, moltes persones. Ho admetem i ho sabem”, ha dit el màxim mandatari del Barça.

Content de la feina

“En general estic força satisfet del camí traçat cap a la normalitat del club. Hem fet molts esforços per tal de ressuscitar al Barça. I vosaltres també teniu mèrit ja que he vist molta comprensió als mitjans i en general ens heu ajudat a sortir d’una situació molt complicada. Més enllà de la crítica amb la bona praxis de la professió he vist que escriviu i penseu pel que és el millor pel Barça”.

Missatge captat

“El missatge de mirar endavant, de sortir del pou i salvar al Barça, i no d’avui per demà, sobretot en els àmbits esportius, institucionals i econòmics. Ho heu entès perquè tots teniu un culer a dins i s’agraeix. La situació no era fàcil i si no haguéssim tingut la complicitat de la gent no estaríem en el punt on estem, en un moment millor del que teníem. I els símptomes som que hem d’anar a més bé”.

Repàs a les seccions professionals

“En totes les seccions professionals estem en un bon moment, líders en la lliga, vius en la Champions menys en el bàsquet, tot i que hem donat un canvi important i profund del que teníem i el que tenim. Sense desmerèixer el que van fer els predecessors, que ens els estimem i hi tenim una bona relació, crec que hem encertat en les decisions. Roger Grimau i el seu equip han anat configurant un equip que ho estan fent molt bé i hi tenim dipositades moltes esperances. L’handbol també segueix una línia en la qual ens té habituats i això no vol dir que sigui fàcil; l’hoquei també anem pel bon camí, el futbol sala igual i amb el futbol femení esperem que segueixin els èxits. I no per guanyar de forma clara i donant espectacle no vol dir que sigui fàcil. Hi ha molta feina al darrera i s’han de superar obstacles, entre tots els intentem superar”, ha analitzat Joan Laporta.

El primer equip

“Pel que fa al primer equip estem passant per un moment complicat i coincideixo plenament l’anàlisi que va fer Xavi després del València. No rematem els partits i tenim moments en els que badem i s’ha de superar. El fet de recuperar jugadors que ens fan tenir la pilota és quan comença el Barça que s’expressarà aquesta temporada i que progressaran a millor”.

Esperant errades dels rivals

“Vull pensar que els nostres rivals directes, que estan molt forts, tindran també un moment de dificultat o davallada i coincidirà amb un Barça més consolidat que hagi agafat velocitat de creuer per aconseguir tots els títols que puguem. No podem fallar contra l’Almeria a casa i ja veurem què passa amb els rivals. No és la situació més desitjada, ja que estàvem acostumats a pensar quan temps podrien tardar en atrapar-nos i ara pensem en quan temps trigarem a atrapar-los. Succeirà”, ha explicat convençut el president.

La Champions

“A la Champions estem a vuitens i ens ha tocat el Nàpols. Serà una bona eliminatòria, tenen una davantera perillosa però estem animats. Si disposem de tots els nostres efectius tenim possibilitats de passar als quarts de final. En la copa ens enfrontem al Barbastre i la supercopa la juguem a principis de gener. El curs passat, per a nosaltres, va ser un punt d’inflexió guanyar-la amb un gran joc a la final i podem consolidar el joc i l’estat d’ànim de la plantilla”.

Compromís dels jugadors

“El compromís de tots els jugadors és total i ho he comprovat en l’últim desplaçament a Anvers quan hem parlat de totes les problemàtiques. Per altra banda, són situacions que es donen durant una temporada i és important que es donin ara i no quan es decideixen les temporades. El més important és com s’acaba i no com es comença tot i que ens agradaria començar i acabar el millor possible. Hem començat al tran-tran per unes lesions de jugadors importants però tot anirà a millor segur”.

Missatge final

“Quan el Barça va bé, els mitjans també van millor ja que ens agrada donar notícies bones. Esperem que pugueu donar-ne durant la temporada, segur que és el que voleu també vosaltres. Les que siguin bones en clau Barça depenen de nosaltres i les que arribin d’arreu del món que siguin que la pau s’ha imposat a la guerra i l’amor a l’odi. Anunciar-vos que el premi internacional de periodisme Vázquez Montalbán està en marxa i es donarà al voltant de la diada de Sant Jordi”, ha sentenciat Joan Laporta, abans de desitjar unes bones festes als presents i un bon any 2024.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)